Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε το “Φεστιβάλ Λιμνών” Reviewed by Momizat on .   Τη συνήθη ηρεμία των νερών στις λίμνες  Πλαστήρα, Σμοκόβου και Στεφανιάδας, «τάραξε» και φέτος το "Φεστιβάλ Λιμνών" που διοργάνωσε η Περιφέρεια Θεσσαλίας   Τη συνήθη ηρεμία των νερών στις λίμνες  Πλαστήρα, Σμοκόβου και Στεφανιάδας, «τάραξε» και φέτος το "Φεστιβάλ Λιμνών" που διοργάνωσε η Περιφέρεια Θεσσαλίας Rating: 0

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε το “Φεστιβάλ Λιμνών”

PLASTHRA

 

Τη συνήθη ηρεμία των νερών στις λίμνες  Πλαστήρα, Σμοκόβου και Στεφανιάδας, «τάραξε» και φέτος το “Φεστιβάλ Λιμνών” που διοργάνωσε η Περιφέρεια Θεσσαλίας – Π.Ε. Καρδίτσας, σε συνεργασία με τους δήμους Καρδίτσας, Λίμνης Πλαστήρα, Σοφάδων, Αργιθέας και το σύλλογο Κερασιωτών. Μια πλειάδα καλλιτεχνών, μουσικών και θεατρικών σχημάτων, έδωσαν ξεχωριστό τόνο στο φετινό καλοκαίρι.

Τις δεκάδες καλλιτεχνικές εκδηλώσεις που έλαβαν χώρα στην ευρύτερη περιοχή των τριών λιμνών, αλλά και σε πολλούς ακόμη οικισμούς της πεδινής περιοχής,  παρακολούθησαν χιλιάδες πολίτες από την Καρδίτσα, καθώς και πολλοί επισκέπτες αποδεικνύοντας την απήχηση και την εμβέλεια του φεστιβάλ.

Εμφάνιση festival1.jpg

Μεγάλα μουσικά ονόματα όπως οι:  Γλυκερία, Μπάσης, Ανδρέου, Τσανακλίδου, Αντωνοπούλου, Χρηστίδου,  Πυροβολάκης  και ποιοτικά θεατρικά σχήματα όπως η θεατρική σκηνή, το θέατρο «Όψεις», το Περιφερειακό θέατρο, το θεατρικό εργαστήρι Καρδίτσας, το θέατρο σκιών «Καραμαγκιόλας», προσέφεραν μαγικές βραδιές στους θεατές των εκδηλώσεων και καταχειροκροτήθηκαν από το κοινό.

Εμφάνιση festival3.jpg

Το φεστιβάλ πλέον αποτελεί θεσμό για την Καρδίτσα και κάθε χρόνο σημειώνει  μεγαλύτερη επιτυχία αποδεικνύοντας ότι ο καλός – ποιοτικός πολιτισμός μπορεί συγχρόνως να είναι μαζικός και να απευθύνεται στο ευρύ κοινό.

Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Με αφορμή την επιτυχημένη ολοκλήρωση του Φεστιβάλ, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός δήλωσε τα εξής: “Η Περιφέρεια Θεσσαλίας παρά τη δυσμενή συγκυρία βρίσκεται σταθερά αρωγός σε κάθε δράση που προάγει τον πολιτισμό, γιατί πιστεύουμε ακράδαντα πως ο πολιτισμός αποτελεί το αντίδοτο στη βαθιά κρίση που δεν είναι μόνον οικονομική, αλλά και κρίση αξιών στην κοινωνία μας. Μέσα από τις δεκάδες καλλιτεχνικές εκδηλώσεις δόθηκε η ευκαιρία σε χιλιάδες επισκέπτες να ξεφύγουν από την καθημερινότητά τους και να έρθουν σε επαφή με πολυποίκιλες μορφές πολιτισμού. Ο πολιτισμός ενώνει, ανακουφίζει και ανατάσσει την ψυχή και το πνεύμα. Είναι η ισχυρότερη απάντηση στις δυσκολίες της ζωής. Γι’ αυτό και προχωρούμε στηρίζοντας τον.

Θέλω να ευχαριστήσω την Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων νομού Καρδίτσας, τους τοπικούς συλλόγους και φορείς αλλά και τους δήμους Καρδίτσας, Λίμνης Πλαστήρα, Σοφάδων, Αργιθέας καθώς και τον κόσμο που επέλεξε να συμμετάσχει στις εκδηλώσεις. “

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

Στον απόηχο των εκδηλώσεων ο αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας Β. Τσιάκος δήλωσε χαρακτηριστικά: « Και φέτος αν και το γενικότερο κλίμα δεν ευνοεί την διοργάνωση πολιτιστικών δράσεων, με πολύ προσπάθεια και με την αμέριστη στήριξη του περιφερειάρχη μας κ. Αγοραστού, καταφέραμε και διοργανώσαμε ένα πολύ εντυπωσιακό και ποιοτικό φεστιβάλ. Καταφέραμε να προκαλέσουμε το ενδιαφέρον χιλιάδων θεατών που «ταξίδεψαν» με τη μουσική στα ήρεμα νερά των λιμνών, που παρακολούθησαν καλές θεατρικές παραστάσεις. Στόχος μας μέσα στο γενικότερο αρνητικό κλίμα και απέναντι στα συσσωρευμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε όλοι μας, να προσφέρουμε λίγες στιγμές χαράς και χαλάρωσης σε όσους παρακολούθησαν τις εκδηλώσεις. Νομίζω πως πετύχαμε το στόχο μας αφού κατά γενική ομολογία οι εκδηλώσεις σημείωσαν μεγάλη επιτυχία. Θα συνεχίσουμε να προσπαθούμε, ώστε κάθε χρόνο το φεστιβάλ λιμνών να γίνεται καλύτερο».

 

 

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή