Νέα διαδικτυακή εφαρμογή για την διακοπή του καπνίσματος- Πνευμονολογική κλινική Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Reviewed by Momizat on . Η Πνευμονολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας συνεχίζει τη μάχη  ενάντια στη βλαβερή συνήθεια του καπνίσματος. Δημιουργός της εφαρμογής  είναι ο συνεργάτ Η Πνευμονολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας συνεχίζει τη μάχη  ενάντια στη βλαβερή συνήθεια του καπνίσματος. Δημιουργός της εφαρμογής  είναι ο συνεργάτ Rating: 0

Νέα διαδικτυακή εφαρμογή για την διακοπή του καπνίσματος- Πνευμονολογική κλινική Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Νέα διαδικτυακή εφαρμογή για την διακοπή του καπνίσματος- Πνευμονολογική κλινική Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Η Πνευμονολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας συνεχίζει τη μάχη  ενάντια στη βλαβερή συνήθεια του καπνίσματος. Δημιουργός της εφαρμογής  είναι ο συνεργάτης της κλινικής Πνευμονολόγος Αλέξανδρος Καλκάνης. Σε  συνεργασία με την εταιρία λογισμικού ITWorx δημιούργησαν το Smokefree,  μία καινούργια, τελευταίας τεχνολογίας εφαρμογή για έξυπνα κινητά  (smartphones), που στοχεύει στο να βοηθήσει όσους επιθυμούν να  διακόψουν το κάπνισμα.

Συνδυάζοντας την οθόνη του κινητού με αυτή ενός έξυπνου ρολογιού  (smart-watch) και χρησιμοποιώντας τεχνικές και μεθόδους της  ψυχολογίας, λειτουργεί ως αποτρεπτικό βοήθημα, όταν κάποιος επιθυμεί  να καπνίσει. Η εφαρμογή περιλαμβάνει μια σειρά «αποστολών», που ο  χρήστης θα πρέπει να εφαρμόσει προκειμένου να χτίσει μια πιο γερή βάση  στη μάχη αυτή χειραγώγησης του εαυτού του και θα τον κάνει πιο  αποφασιστικό και σίγουρο για την απόφασή του. Παράλληλα, η εφαρμογή  εκπαιδεύει τον χρήστη σε θέματα όπως το πως να διακόψει τις κακές  συνήθειες και να τις αντικαταστήσει με άλλες, πως να εκμεταλλευτεί στο  έπακρο τη δύναμη της θέλησης, κ.α.  Εκτός από αυτά, η εφαρμογή παρέχει  παρότρυνση και ενθάρρυνση μέσω επιπλέον χαρακτηριστικών και εργαλείων  της, δίνοντας έτσι τη δύναμη στο χρήστη για να πετύχει στην προσπάθειά  του να διακόψει το κάπνισμα.

Σύμφωνα με τον καθηγητή Πνευμονολογίας αυτές οι ευρηματικές  διαδικτυακές εφαρμογές απευθύνονται κυρίως σε νεότερους καπνιστές που  είναι εξοικειωμένοι με τα ηλεκτρονικά μέσα.

Περισσότερες πληροφορίες για τα τεχνικά χαρακτηριστικά και το  επιστημονικό υπόβαθρο της εφαρμογής μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα  http://www.smoke-free.eu.

Σύντομα η εφαρμογή θα είναι διαθέσιμη και στην Ελληνική γλώσσα.

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή