Ξανάρχισε τις προκλήσεις η Τουρκία: Πέντε εικονικές αερομαχίες στο Αιγαίο Reviewed by Momizat on . Η Τουρκία όπως όλα δείχνουν επέστρεψε δριμύτερη στις προκλήσεις και στο Αιγαίο, αφού τη Δευτέρα σημειώθηκαν 34 παραβιάσεις του Εθνικού Εναέριου Χώρου από τουρκι Η Τουρκία όπως όλα δείχνουν επέστρεψε δριμύτερη στις προκλήσεις και στο Αιγαίο, αφού τη Δευτέρα σημειώθηκαν 34 παραβιάσεις του Εθνικού Εναέριου Χώρου από τουρκι Rating: 0

Ξανάρχισε τις προκλήσεις η Τουρκία: Πέντε εικονικές αερομαχίες στο Αιγαίο

Ξανάρχισε τις προκλήσεις η Τουρκία: Πέντε εικονικές αερομαχίες στο Αιγαίο

Η Τουρκία όπως όλα δείχνουν επέστρεψε δριμύτερη στις προκλήσεις και στο Αιγαίο, αφού τη Δευτέρα σημειώθηκαν 34 παραβιάσεις του Εθνικού Εναέριου Χώρου από τουρκικά αεροσκάφη.

Υπενθυμίζεται ότι μετά τη συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν την περασμένη εβδομάδα και για ένα τριήμερο η τουρκική πτητική δραστηριότητα στο Αιγαίο ήταν σχεδόν μηδενική.

Τη Δευτέρα όμως η Τουρκία επανήλθε στη συνήθη επιθετική και προκλητική συμπεριφορά της στο Αιγαίο.

Συγκεεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΓΕΕΘΑ 5 ζευγάρια τουρκικών F-16, ένα CN-235 και ένα ελικόπτερο προχώρησαν σε 34 παραβιάσεις του Εθνικού Εναέριου Χώρου της Ελλάδας. Το ακόμη πιο ανησυχητικό δε είναι ότι σημειώθηκαν και 5 εμπλοκές (εικονικές αερομαχίες) με ελληνικά μαχητικά που έσπευσαν να αναχαιτίσουν τα τουρκικά.

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή