Πιο ασφαλείς διαδρομές για ΑμΕΑ στην πόλη Reviewed by Momizat on . Το 2016 ολοκληρώνεται, αλλά οι δράσεις για τα άτομα με αναπηρία συνεχίζονται στα Τρίκαλα. Οπως σημειώνεται σε δελτίο Τύπου σε συνεργασία Δήμου Τρικκαίων και Ειδ Το 2016 ολοκληρώνεται, αλλά οι δράσεις για τα άτομα με αναπηρία συνεχίζονται στα Τρίκαλα. Οπως σημειώνεται σε δελτίο Τύπου σε συνεργασία Δήμου Τρικκαίων και Ειδ Rating: 0

Πιο ασφαλείς διαδρομές για ΑμΕΑ στην πόλη

Πιο ασφαλείς διαδρομές για ΑμΕΑ στην πόλη

Το 2016 ολοκληρώνεται, αλλά οι δράσεις για τα άτομα με αναπηρία συνεχίζονται στα Τρίκαλα. Οπως σημειώνεται σε δελτίο Τύπου σε συνεργασία Δήμου Τρικκαίων και Ειδικού Σχολείου Τρικάλων, προωθείται η ολοκλήρωση μιας διαδρομής που θα βελτιώνει την προσβασιμότητα και προσπελασιμότητα των ατόμων με κινητικά προβλήματα στο κέντρο – τουλάχιστον – της πόλης.
Σήμερα το πρωί αντιπροσωπεία του Ειδικού Σχολείου παρέδωσε στην αρμόδια υπάλληλο του τμήματος Πολεοδομικών Εφαρμογών, έναν πλήρη ηλεκτρονικό φάκελο. Αυτός περιλαμβάνει την ηλεκτρονική σήμανση εντός συγκεκριμένης διαδρομής, των σημείων στα οποία αδυνατεί να κυκλοφορήσει ελεύθερα, τόσο όποιος κινείται με αναπηρικό αμαξίδιο, όσο και ένας τυφλός.
Η διαδρομή περιλαμβάνει σημεία από τα ΕΛΤΑ μέχρι το κτήριο της τ. Νομαρχίας και από το ΙΚΑ μέχρι την κεντρική πλατεία. Στο διάβα της, οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές, με φωτογραφίες κατέγραψαν τις αδυναμίες πρόσβασης.

Αυτή η δράση είναι αποτέλεσμα της συνεννόησης που είχαν μέλη του Ειδικού Σχολείου Τρικάλων (ΕΕΕΕΚ), σε πρόσφατη επίσκεψή τους στον Δήμαρχο Τρικκαίων. Τότε, εκπαιδευτικοί και μαθητές συνέκλιναν στη δημιουργία διαδρομών ενδιαφέροντος για τα ΑμεΑ. Ο κ. Δημήτρης Παπαστεργίου πρότεινε στους εκπαιδευτικούς, να αναλάβουν οι ίδιοι την εμπεριστατωμένη χάραξη αυτής της διαδρομής. Λίγες ημέρες μετά, Δήμος Τρικκαίων σε μια ασυνήθιστη κίνηση… κατήγγειλε τον εαυτό του για όλες τις μη δημιουργημένες διευκολύνσεις σε πεζοδρόμια, δρόμους και πλατείες, προς όφελος των ΑμεΑ. Αυτό έγινε με την κίνηση στελεχών του Δήμου, της Ομάδας Εθελοντών και μελών Συλλόγων ΑμεΑ, εντός πόλης.
Σήμερα, το πρώτο σκέλος αυτής της δράσης ολοκληρώθηκε, με τη σημαντική προσφορά των εκπαιδευτικών (κ.κ. Λίτσα Τασούλα, Λίλη Κακαγιά και Θανάσης Παπαγεωργίου, υπό την επίβλεψη της διευθύντριας κ. Αλέκας Κίτου).
Ο κ. Παπαστεργίου σε δηλώσεις του τόνισε ότι «συνεχίζουμε τη συνεργασία για τη βελτίωση της προσβασιμότητας στην πόλη. Εντός του 2017 προβλέψαμε εργολαβίες για έργα σε πεζοδρόμια και μέσα σε αυτές, θα ενταχθούν οι παρεμβάσεις για τα ΑμεΑ. Παρεμβάσεις που θα είναι χρήσιμες και σε γονείς με καροτσάκια με παιδιά, αλλά και όσους επιδιώκουν, η πόλη μας να είναι πλήρως προσβάσιμη, από όλους».

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή