«Σεμνή υπογραφή του λαού μας στις λεωφόρους του μέλλοντος» – Κ.Κ.Ε. : Τιμή και Δόξα στους Τρικαλινούς ΕΠΟΝιτες Reviewed by Momizat on . Σήμερα η  Πανελλήνια Ένωση Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης , το ΚΚΕ  και η ΚΝΕ διοργάνωσαν από κοινού εκδήλωση τιμής στην μνήμη των 5 Τρικαλινών ΕΠΟΝιτών, καθώς συ Σήμερα η  Πανελλήνια Ένωση Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης , το ΚΚΕ  και η ΚΝΕ διοργάνωσαν από κοινού εκδήλωση τιμής στην μνήμη των 5 Τρικαλινών ΕΠΟΝιτών, καθώς συ Rating: 0

«Σεμνή υπογραφή του λαού μας στις λεωφόρους του μέλλοντος» – Κ.Κ.Ε. : Τιμή και Δόξα στους Τρικαλινούς ΕΠΟΝιτες

«Σεμνή υπογραφή του λαού μας στις λεωφόρους του μέλλοντος» – Κ.Κ.Ε. : Τιμή και Δόξα στους Τρικαλινούς ΕΠΟΝιτες

Σήμερα η  Πανελλήνια Ένωση Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης , το ΚΚΕ  και η ΚΝΕ διοργάνωσαν από κοινού εκδήλωση τιμής στην μνήμη των 5 Τρικαλινών ΕΠΟΝιτών, καθώς συμπληρώνονται 74 χρόνια από τον απαγχονισμό τους από τους Γερμανούς κατακτητές & τους ντόπιους συνεργάτες τους.

Η εκδήλωση έγινε στο μνημείο των ΕΠΟΝιτών που δεσπόζει στην πλατεία Ρήγα Φεραίου και παρευρέθηκαν τόσο νέοι άνθρωποι, όσο και παλαίμαχοι αγωνιστές από την Εθνική Αντίσταση και του ΔΣΕ, καθώς και συγγενείς των εκτελεσθέντων.

Παιδιά της θρυλικής ΕΠΟΝ ήταν  οι 5 νέοι που τιμήθηκαν στην εκδήλωση , ο Στέργιος Γάτσας, ο Γιάννης Μπριάζης. Ο Κώστας Στεργιόπουλος, ο Κώστας Σύρμπας, ο Αποστόλης Τσανάκας. Στις 18 Απριλίου απαγχονίστηκαν από τους Φασίστες κατακτητές και τους Έλληνες συνεργάτες τους, οι οποίοι πίστευαν ότι με την αποτρόπαιη εκείνη πράξη τους θα τρομοκρατούσαν τον λαό , θα απέτρεπαν τον ξεσηκωμό και τον αγώνα για την απελευθέρωση της πατρίδας μας.

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή