Στα χνάρια της μητέρας της Τερψιχόρης η Αλεξάνδρα Παπαστεφάνου πιανίστα διεθνούς φήμης Reviewed by Momizat on . Η Αλεξάνδρα Παπαστεφάνου έζησε μικρή στα Τρίκαλα και είναι κόρη της Τερψιχόρης Παπαστεφάνου που ήταν μαέστρος της περίφημης πανελληνίως Χορωδίας Τρικάλων τη δεκ Η Αλεξάνδρα Παπαστεφάνου έζησε μικρή στα Τρίκαλα και είναι κόρη της Τερψιχόρης Παπαστεφάνου που ήταν μαέστρος της περίφημης πανελληνίως Χορωδίας Τρικάλων τη δεκ Rating: 0

Στα χνάρια της μητέρας της Τερψιχόρης η Αλεξάνδρα Παπαστεφάνου πιανίστα διεθνούς φήμης

Στα χνάρια της μητέρας της Τερψιχόρης η Αλεξάνδρα Παπαστεφάνου  πιανίστα διεθνούς φήμης

Η Αλεξάνδρα Παπαστεφάνου έζησε μικρή στα Τρίκαλα και είναι κόρη της Τερψιχόρης Παπαστεφάνου που ήταν μαέστρος της περίφημης πανελληνίως Χορωδίας Τρικάλων τη δεκαετία του 1960. Πολλοί είναι οι Τρικαλινοί που τη θυμούνται να παίζει πιάνο στην πόλη μας σε ηλικία πέντε ετών στον κινηματογράφο Παλλας. Έχοντας κληρονομήσει τις αρετές της μητέρας της, θεωρεί πως για τις τιμητικές της διακρίσεις , είναι μεν «μια προσωπική επιβράβευση αλλά είναι και μια απόδειξη πως η Ελλάδα μπορεί να έχει μια πολύ ισχυρή παρουσία στον διεθνή χώρο της κλασικής μουσικής».

Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, χαμογελάει

Η Αλεξάνδρα Παπαστεφάνου πιανίστα διεθνούς φήμης όπως ανέφερε σε συνέντευξη της : Έζησα τα πρώτα τρυφερά χρόνια της ζωής μου στα Τρίκαλα με τους ήχους των τραγουδιών του Μίκη Θεοδωράκη που διασκεύαζε η μητέρα μου για τη Χορωδία Τρικάλων που είχε ιδρύσει εκεί παράλληλα με το παράρτημα του Εθνικού Ωδείου που διηύθυνε. Είχα την τύχη να έχω δύο γονείς- αυθεντικό παράδειγμα καλλιεργημένων αριστερών της εποχής τους. Ο πατέρας μου, δικηγόρος, διάβαζε τις ελεύθερες ώρες του αρχαίους κλασικούς κι έμαθε βιολοντσέλο σε μεγάλη ηλικία με ένα όργανο που βρήκε στα χαρακώματα από ένα Ιταλό- το έχουμε πάντα και παίζει ο γιος μου. Είμαι πολύ τυχερή που έχω τη μητέρα μου πάντα κοντά μου, μια γυναίκα σπάνιου ήθους, ευφυΐας και σεμνότητας. Η δραστηριότητα και προσφορά της υπήρξε άθλος σε πολύ δύσκολες συνθήκες στην ελληνική επαρχία, όπου κατάφερε να μυήσει στο χορωδιακό τραγούδι πολύ απλούς ανθρώπους ακόμη κι αγράμματους και να τους κάνει μέσα από τη συμμετοχή τους στη χορωδία να συγκινηθούν από την ποίηση και τη μουσική. Μ΄ αυτή την έννοια πέρα από την κοινωνική διάσταση η προσφορά της στη μουσική παιδεία υπήρξε πολύ μεγάλη. Αλλά για να γίνει αυτό χρειάζεται κάποιος να έχει όραμα και πάθος όπως εκείνη.

Αποτέλεσμα εικόνας για τερψιχόρη παπαστεφάνου

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή