«Τις πταίει» και δεν έρχονται οι τουρίστες ; Reviewed by Momizat on . Στα ψιλά των τοπικών ΜΜΕ, μιας και κυριαρχούσαν οι χοροεσπερίδες και οι πρωτοχρονιάτικες πίτες, πέρασε η είδηση της μείωσης του τουριστικού ρεύματος στη Περιφέρ Στα ψιλά των τοπικών ΜΜΕ, μιας και κυριαρχούσαν οι χοροεσπερίδες και οι πρωτοχρονιάτικες πίτες, πέρασε η είδηση της μείωσης του τουριστικού ρεύματος στη Περιφέρ Rating: 0

«Τις πταίει» και δεν έρχονται οι τουρίστες ;

«Τις πταίει» και δεν έρχονται οι τουρίστες ;

Στα ψιλά των τοπικών ΜΜΕ, μιας και κυριαρχούσαν οι χοροεσπερίδες και οι πρωτοχρονιάτικες πίτες, πέρασε η είδηση της μείωσης του τουριστικού ρεύματος στη Περιφέρεια Θεσσαλίας κατά 6% (ΙΝΣΕΤΕ), την ώρα που στην υπόλοιπη χώρα παρουσίασε θεαματική αύξηση.

Οι χρόνιες παθογένειες της περιοχής, όπως η συγκοινωνιακή απομόνωση (κυρίως με τη Δυτ.Ελλάδα), η έλλειψη αεροδρομίου αλλά και η εμμονή της Περιφέρειας σε παρωχημένες διαφημιστικές καμπάνιες, αποτελούν τις βασικές αιτίες των αρνητικών επιδόσεων στο τουριστικό κλάδο.

Η Trikkkipress εδώ και μήνες, είχε επισημάνει τις παρωχημένες και λανθασμένες πρακτικές που ακολουθήθηκαν στο συγκεκριμένο ζήτημα, αναδεικνύοντας ταυτόχρονα σύγχρονες μεθόδους προβολής, που εφαρμόζουν επιτυχημένα άλλες περιοχές της Ελλάδας.

Πάντως , θα ήταν σκόπιμο ο εντεταλμένος σύμβουλος για θέματα τουρισμού κ Μπουτίνας και οι αρμόδιες υπηρεσίες, να αναλύσουν εις βάθος τα στοιχεία της έκθεσης του ΙΝΣΕΤΕ, προκειμένου να εξαχθούν τα αναγκαία χρήσιμα συμπεράσματα και να γίνουν οι ανάλογες στοχευμένες ενέργειες(πχ από την ομόδοξη Ρουμανία, υπάρχει -57% μείωση τουριστών).

Όσο για μεγάλα αναπτυξιακά έργα και υποδομές, ούτε λόγος να γίνεται, αφού η Θεσσαλία με 18,40% έρχεται προτελευταία σε απορροφητικότητα του ΕΣΠΑ (12η), σε σύνολο 13 Περιφερειών  ..!

Κων.Κουτσονάσιος.

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή