Τρικαλινά ποιήματα για καλό σκοπό! Reviewed by Momizat on . Δέκα ποιήματα για τους συμπολίτες μας, δέκα ποιήματα για καλό σκοπό! Η αξιέπαινη πρωτοβουλία της φιλολόγου – ποιήτριας κ. Ελένης Αλεξίου και η άμεση ανταπόκριση Δέκα ποιήματα για τους συμπολίτες μας, δέκα ποιήματα για καλό σκοπό! Η αξιέπαινη πρωτοβουλία της φιλολόγου – ποιήτριας κ. Ελένης Αλεξίου και η άμεση ανταπόκριση Rating: 0

Τρικαλινά ποιήματα για καλό σκοπό!

poiimata

Δέκα ποιήματα για τους συμπολίτες μας, δέκα ποιήματα για καλό σκοπό! Η αξιέπαινη πρωτοβουλία της φιλολόγου – ποιήτριας κ. Ελένης Αλεξίου και η άμεση ανταπόκριση άλλων εννέα ποιητών, έδειξαν ότι στα Τρίκαλα η αλληλεγγύη συμβαδίζει με την έμπνευση και ο άνθρωπος ζει στη σφαίρα της ισορροπίας ανάμεσα στις δυσκολίες και στη συμπαράσταση.

Εμφάνιση poihma1.JPG

Με τη συνεργασία της Διεύθυνσης Παιδείας και Πολιτισμού Δήμου Τρικκαίων, το απόγευμα της Πέμπτης 22 Οκτωβρίου – και μέχρι το Σάββατο 24 Οκτωβρίου, στην αίθουσα θεατρικών εργαστηρίων στον μύλο Ματσόπουλου, εγκαινιάστηκε η πρωτοβουλία «Η ποίηση ντύνει». Δηλαδή, οι ποιητές προσέφεραν ένα ποίημά τους και οι τρικαλινοί ανταποκρίθηκαν ήδη με είδη για την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου Δήμου Τρικκαίων. Εξάλλου, παρόντες ήταν ο Δήμαρχος Τρικκαίων κ. Δημήτρης Παπαστεργίου και η αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Βασιλένα Μητσιάδη.

Εμφάνιση poihma6.JPG
Όπως αναφέρθηκε σχετικά από την εμπονεύστρια κ. Αλεξίου, «η δράση αποκτά, εκτός από κοινωνικό, και καλλιτεχνικό χαρακτήρα. Ρούχα και ποιήματα συνταιριάζονται εικαστικά και δημιουργούν ένα πρωτότυπο έργο τέχνης». Μάλιστα υπήρχε και μια εξαίρετη εικαστική παρέμβαση του κ. Κωνσταντίνου Καρανίκα, ο οποίος εκτός από τον σχεδιασμό αφίσας, έφερε σε αντιπαράθεση (και ισορροπίας) το αιωρούμενο και το γήινο, με υλικά απλά, που δίνουν στον καθένα την ευχέρεια να κατανοήσει, τι υπάρχει (η δεν υπάρχει….) ανάμεσα στο σταθερό και στο εναέριο.
Διαβάστηκαν ποιήματα από τους ηθοποιούς κ. Βίκυ Ιακωβάκη και Παναγιώτη Ζαχαρόπουλο, ενώ η μουσικός κ. Στέλλα Αναστασοπούλου συνόδευσε με το φλάουτο τις στιγμές ανάπαυλας.

Ποιήματα έστειλαν οι:
Ηλίας Τσέχος, Γιώργης Σαράτσης, Σωτήρης Παστάκας, Παυλίνα Παμπούδη, Τόλης Νικηφόρου, Αλεξάνδρα Μπακονίκα, Χλόη Κουτσουμπέλη, Γιώργος Χ. Θεοχάρης, Αναστασία Γκίτση, Ελένη Αλεξίου. Ανέγνωσε ποίημα και ο κ. Ηλίας Μπαρτζιώκας.
Η έκθεση-δράση θα διαρκέσει μέχρι τις 24 Οκτωβρίου 2015. Ώρες επίσκεψης (και συγκομιδής ρούχων): 6 μ.μ. έως 9 μ.μ.

 

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή