Τρικαλινοί αλησμόνητοι καιροί Reviewed by Momizat on . Σήμερα θυμήθηκα τα κατωτέρω, με άφατη νοσταλγία :Χρονική περίοδος 1962-1970 Καλοκαιρακι στα Τρίκαλα με το θερμόμετρο να βαράει αλύπητα 45αρια υπό σκιά και χωρίς Σήμερα θυμήθηκα τα κατωτέρω, με άφατη νοσταλγία :Χρονική περίοδος 1962-1970 Καλοκαιρακι στα Τρίκαλα με το θερμόμετρο να βαράει αλύπητα 45αρια υπό σκιά και χωρίς Rating: 0

Τρικαλινοί αλησμόνητοι καιροί

Τρικαλινοί αλησμόνητοι καιροί

Σήμερα θυμήθηκα τα κατωτέρω, με άφατη νοσταλγία :
Χρονική περίοδος 1962-1970

Καλοκαιρακι στα Τρίκαλα με το θερμόμετρο να βαράει αλύπητα 45αρια υπό σκιά και χωρίς αιρ κοντισιονιγκ. Η ζωή άρχιζε μετά τις 19.00′, όταν η καταβρεχτήρα του Δήμου δρόσιζε τους καταστεγνους από τη λάβρα δρόμους.

Καφεδάκι στο Φρούριο. Ποδηλατάδα μέχρι τους Στεφανουσαιους για λεμονάδα Κλιαφφα. Παγωτό στου Μέγα, κωκ στου Γεωργίου, σερανο στην Κυβελεια, πουτίγκα στου Σαββουλιδη, κορνε στο μπαρ του Παλλάς. Μπουγάτσα από τον Ρουμανο. Γουρουνοπουλα ψητή στου Σελεμεκου, σε ξύλινη εξέδρα πάνω από το ποτάμι.

Σινεμά θερινό στον Εσπερο, το Σταρ, το Αριστον. Φυστικακι, στραγαλακι, πασατεμπακι από τους Πελιγκους. Σαμαλι από τους πλανόδιους γλυκατζηδες. Παγωτό χωνάκι από τους πλανόδιους Αλέκο, Βησσαρη, Τογελο. Έβγα παγωτό ξυλάκι, κυπελλάκι, κρέμα σοκολάτα. Κοκορέτσι και κεμπάπ από τον Βασίλη ή τον Ρουκη μια δραχμουλα το κομματακι.

Τσιγάρα φίλτρο χύμα, ένα πενηνταράκι το ένα από το περίπτερο του Μαναου στο Σταθμό, για τον φόβο των Ιουδαίων και κάπνισμα μόνο νύχτα στις σκοτεινές τις γειτονιές το καλοκαίρι που διάβαζα για τις εξετάσεις στο πανεπιστήμιο (μετά, κάπνιζα στη φόρα και μπροστά στον μπαμπά).

Μπυρα και μεζέ στο Μπαρ του Θανασακη, στην Κληματαριά και στου Τσιτσάνη. Ατελείωτη βόλτα στην Ασκληπιού για να τις δούμε και να μας δουν, με τα θηλυκά ξεμπρατσωτα και μαυρισμένα από τα μπάνια στη Μηλίνα και στα Καλά Νερά.

Πάρτυ με πικάπ Ντουαλ, 45αρια δισκάκια, βερμούτ χύμα από του Τσαγκουλη και φυστίκια αραπικα. Τουιστ, μαμπο, μποσσα νόβα, χαλλυ γκαλλυ, τσα τσα, τσαρλεστον, ροκ εντ ρολ, μπλουζ, βαλςκαι μετά σέικ και μαντισσον.


Αλησμονητοι καιροί.

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή