"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

10.1 C
Trikala

Για ποια δημοσιογραφία μιλάμε ; – του Λάζαρου Τσουμένη

lafarm

Σχετικά άρθρα

ΓΙΑ ΠΟΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ ΜΙΛΑΜΕ;

Ποια ακριβώς δημοσιογραφία επικαλούνται οι επώνυμοι για να υποστηρίξουν ότι τη στοχεύουν οι βόμβες;

Αυτή που ισοπέδωσε κάθε αντίσταση στα ΜΜΕ για να περάσει τα μνημόνια και τους εφαρμοστικούς νόμους;

Αυτή που περιχαρακώνει την ελευθερία του δημοσιογράφου για να μη θιγεί η εξουσία και οι στηλοβάτες της;

Αυτή που εξαφάνισε και εξακολουθεί να αφανίζει κάθε αντίσταση, κάθε κινητοποίηση, κάθε διαδήλωση που πνίγονται στο χημικά και τα δακρυγόντα;

Της επιλεκτικής κυριαρχίας των φορέων της αστικής εξουσίας και των πάσης φύσεως παπαγάλων που περιφέρονται από κανάλι σε κανάλι για να χαϊδέψουν τα ώτα του συστήματος, που δεν θα βγάλουν άχνα για τις τεράστιες δαπάνες στο όνομα του ΝΑΤΟ, της εναρμόνισης της ελληνικής οικονομίας στις επιταγές της Ε.Ε. κυρίως του πρωτογενούς τομέα με καταστροφικά αποτελέσματα;

Αντί να μιλήσουν για όλα αυτά και διάφορα άλλα προτιμούν να πετάνε το μπαλάκι της μείωσης των συντάξεων ή τώρα να τις υπερασπίζονται γιατί αντιλαμβάνονται πως έρχονται κάλπες.

Αυτοι που σήμερα (ανεξαρτήτως ταυτότητας) επικαλούνται πλήγμα στη δημοσιογραφία προφανώς είναι βαθειά νυχτωμένοι και δεν γνωρίζουν τίποτα από την τεράστια αποστροφή του κόσμου προς τα δελτία ειδήσεων και τις θέσεις που θέλουν να περνάνε.

Δεν γνωρίζουν πως έχουν πιέσει τόσο πολύ τις καταστάσεις έτσι που ο κόσμος να έχει χάσει την επαφή με την ουσία της ενημέρωσης, γιατί αντιλαμβάνεται πως σκοπός τους είναι να τον πιέζουν καθημερινά και περισσότερο.


Βεβαίως καταδικάζουμε έντονα τη βομβιστική επίθεση στο ΣΚΑΙ ωστόχο το κέρδος θα ήταν όχι να επικαλούνται τη δημοσιογραφία όπου έχουν πρόσβαση οι κάποιοι αλλά την αντικειμενική και πλήρη ενημέρωση (ομοίως ισχύει και για κάποιες εκπομπές της ΕΡΤ).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης