"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

10.1 C
Trikala

Ηλίας Μόσιαλος: “Δόση αντισωμάτων που προέρχονται από το αίμα πρώην νοσούντων με Covid-19, έχει βελτιώσει τα συμπτώματα ασθενών”

lafarm

Σχετικά άρθρα

Μία εφάπαξ δόση αντισωμάτων που προέρχονται από το αίμα πρώην νοσούντων με Covid-19, φαίνεται πως έχει βελτιώσει τα συμπτώματα των 10 ασθενών σε κρίσιμη κατάσταση, σύμφωνα με νέα έρευνα για τον κορωνοϊό. Όπως αναφέρει το PA Media, η θεραπεία, γνωστή ως θεραπεία πλάσματος (CP), περιλαμβάνει τη χορήγηση πλάσματος αίματος πρώην ασθενών που έχουν αναρρώσει από τον κορωνοϊό. Η θεραπεία με το πλούσιο σε αντισώματα πλάσμα φαίνεται να μπορεί να εξουδετερώσει τον ιό ώστε ο ασθενής να καταπολεμήσει τη λοίμωξη.

Οι επιστήμονες στην Κίνα που διενήργησαν την προκαταρκτική μελέτη ανέφεραν ότι δεν παρατηρήθηκαν σοβαρές ανεπιθύμητες ενέργειες μετά από μετάγγιση CP. Πιστεύουν ότι τα ευρήματα, που δημοσιεύθηκαν στο περιοδικό PNAS, δηλώνουν ότι η θεραπεία CP μπορεί να είναι ασφαλής και ελπιδοφόρα για τους ασθενείς Covid-19 σε κρίσιμη κατάσταση και προτείνουν να γίνουν περαιτέρω έρευνες σε ελεγχόμενες κλινικές δοκιμές.

Αλλά ο Sir Munir Pirmohamed, ο πρόεδρος της Βρετανικής Φαρμακολογικής Εταιρείας, εξέφρασε την επιφύλαξή του για τα ευρήματα. Είπε: «Αυτή δεν ήταν μια τυχαιοποιημένη κλινική μελέτη και όλοι οι ασθενείς έλαβαν επίσης άλλες θεραπείες συμπεριλαμβανομένων των αντιιικών όπως το remdesivir, που βρίσκονται σήμερα σε κλινικές δοκιμές για τη νόσο Covid-19.

Πηγή: The Guardian

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης