"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

14.3 C
Trikala

Η ζωή ούτε πριν ούτε μετά….ακριβώς μέσα στην κρίση

lafarm

Σχετικά άρθρα

krisi

ΣΥΝΤΡΟΦΕ ΦΛΑΜΠΟΥΡΑΡΗ ΑΛΕΚΟ, ΥΠΟΥΡΓΕ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ, ΟΥΤΕ ΝΑ ΤΟ ΣΚΕΦΤΕΙΣ…

Γράφει ο γιατρός και συγγραφέας Χρήστος Γκίμτσας-Εφημερίδα ΔΙΑΛΟΓΟΣ
gkimtsas
Δεν ξέρω πως σου ήλθε να μας θυμίσεις πως δίνουμε «αγώνα ύπαρξης» ως έθνος, και ως εκ τούτου όλοι μας πρέπει να ξαναγυρίσουμε τις όποιες οικονομίες μας , στα τραπεζικά ταμεία, από όπου και αν τις έχουμε κρύψει. Θες κάτω από κρεβάτια και στρώματα, θες από το εξωτερικό , θες ραμμένες στο σώβρακο, από οπουδήποτε τέλος πάντων. Έστω και αν είναι ένα ευρώ. Έτσι είπες.
Παρατήρηση πρώτη: Καλά, εσείς οι συριζαίοι δεν μας λέγατε πως ότι γίνεται, που στεγνώσαμε και το σκατό μας δηλαδή, ήταν για να σωθούν οι τράπεζες που παρεμπιπτόντως θα τις κάνατε κρατικές, και όχι το έθνος; Τώρα πάλι στα τραπεζικά ταμεία μας στέλνετε; Μην μας τρελαίνετε! Αποφασίσετε, ποιος θα σωθεί τελικά: εμείς η το τραπεζικό σύστημα και μας ζητάτε να τους επιστρέψουμε και το τελευταίο ευρώ .
SYRIZA
Παρατήρηση δεύτερη: Μήπως είσαι και λίγο αφελής; Πιστεύεις πως θα επιστρέψουν πίσω τα «μαύρα , τα σκοτεινά και τα λερωμένα;» Αυτά σύντροφε ούτε με την τανάλια του οδοντίατρου δεν πρόκειται να τα ξεριζώσεις από τα ελβετικά θησαυροφυλάκια και τις παράκτιες εταιρίες , που να χτυπιέσαι από κάτω.
Όσον αφορά τα δικά μας τα λίγα τα δουλεμένα και πολύτιμα, ούτε να σου περάσει από το μυαλό ότι θα σας τα χαλαλίσουμε για την σωτηρία της πατρίδας, δήθεν. Δεν την ξαναπατάμε!
Όταν επιτρέπατε τις αυξήσεις στην ΔΕΗ, δεν μας εξήγησες με το πουγκί ποιού θα τις κάνατε, αν όχι με τις εθνικές οικονομίες; Και αφήστε για κανέναν άλλο το ότι δεν επεμβαίνετε στις «συλλογικές συμβάσεις » μεταξύ εργαζομένων και επιχείρησης. Για να επεμβαίνετε, γι’ αυτό ψηφιστήκατε. Αλλά βλέπεις άλλος ήταν ο στόχος σας. Να κατασκευάσετε κομματικό στρατό μέσα στην ΔΕΗ με εθνικό χρήμα και δώσατε το δικαίωμα στον όποιον Φωτόπουλο να γελοιοποιεί τις διαμαρτυρίες των φτωχών και των ανέργων με την φράση «πιείτε ξύδι ,θα σας περάσει».
Ούτε να σου περάσει από το μυαλό σύντροφε φλαμπουράρη πως θα σου επιτρέψουμε να βάλεις χέρι στα ρέστα μας. Για να τα κάνεις εσύ μισθοδοσία σ’ αυτούς που θα ξαναπροσλάβετε στην υπό ίδρυση ΕΡΤ η όπως αλλιώς θα την πείτε , αυξάνοντας το τιμολόγιο της τηλεόρασης. Ξέρουμε καλά πως οι περισσότεροι κομματικά ρουσφέτια των «προηγούμενων » ήταν και διακαής πόθος σας είναι να κατασκευάσετε μ’ αυτούς το δικό σας στρατό στα κρατικά ΜΜΕ για να σας λιβανίζουν και αναλόγως να κατακεραυνώνουν τους πάσης φύσεως αντιρρησίες.
flampoyrarhs
Ούτε που να το σκεφτείς σύντροφε φλαμπουράρη που θα βάλουμε ε στην κομματική χούφτα το έσχατο υστέρημα για να μπορούν τα υπουργάκια και βουλευτάκια σας να διορίζουν αδιαφανώς στα διοικητικά συμβούλια των νομικών προσώπων ότι βγάζει ο κομματικός σκουπιδοτενεκές, αγνοώντας επιδεικτικά όλους τους άλλους Έλληνες που μπορεί να και ποιο έμπειροι και ποιο αποτελεσματικοί να είναι στην διαχείριση των διοικητικών μηχανισμών του κράτους.
Ούτε να σου περάσει από το μυαλό σύντροφε Φλαμπουράρη ότι είμαστε πρόθυμοι να χρηματοδοτήσουμε τα πονηρά ρουσφετάκια των υπουργίσκων και βουλευτίσκων που μετέτρεψαν σε έμμισθους, Παρακαλώ! «συμβούλους» το σόι τους , τα τέκνα των «κολλητών » και τους κομματικούς παρατρεχάμενους. Ως προς αυτό, να μην σας ματιάσω , σε τίποτα δεν διαφέρετε από τους «πρώην». Ύστερα σύντροφε δεν σας έχω και εμπιστοσύνη αφού για λόγους «οικονομίας» καμπόσοι από τους δικούς σας εθνοπατερίσκους ενώ κράδαιναν μπροστά στις κάμερες το εισιτήριο του ΚΤΕΛ και από την άλλη στα μουλωχτά το βούτηξαν το βουλευτικό Lexus.
Και ακόμα περισσότερο, σύντροφε σε ποιόν να εμπιστευτούμε τον τελευταίο οβολό μας αφού τον ακουμπήσουμε στο ταμείο της τράπεζας; Στον σύντροφο Καμένο , στον σύντροφο Παυλόπουλο , στον σύντροφο Βαρουφάκη, σύντροφο Μητρόπουλο, στην συντρόφισσα Κωνσταντοπούλου στον σύντροφο Τσακαλώτο, στον σύντροφο Λαφαζάνη , στον σύντροφο Λαπαβίτσα η στον σύντροφο Μπελάνη της ‘’ κομμουνιστικής τάσης’’ Όχι , πέσμου για να πάει η ψυχή μου στην θέση της: Όλοι αυτοί λένε «καλημέρα» μεταξύ τους;
Σε κόβω και λίγο πονηρό σύντροφε φλαμπουράρη. Όπως οι πρώην προσπάθησαν να μας χρεώσουν ενοχές με εκείνο το «μαζί τα φάγαμε» , έτσι και εσείς. Προσπαθείτε να ενοχοποιήσετε τα τίμια που τα έκρυψε όπου μπόρεσε ο καθένας, το ίδιο με «μαύρα», τα κρυμμένα στις ελβετικές θυρίδες από τις οποίες ποτέ δεν θα μπορέσετε πότε να τα βγάλετε, γιατί δυστυχώς είστε μικροί για τέτοια μεγάλα εγχειρήματα.
Τώρα θα μου πεις σύντροφε, πως όλα όσα σχολίασα είναι μικρογκρίνιες και λεπτομέρειες , μπροστά στο πρόβλημα της επιβίωσης της Πατρίδας. Κάνεις λάθος, γιατί ο διάολος μέσα στις λεπτομέρειες κρύβεται , γιατί οι λεπτομέρειες είναι καθοριστικές και γιατί «εξ όνυχος τον λέοντα», που πάει να πει πως το θηρίο και από την λεπτομέρεια το αναγνωρίζεις.
Σύντροφε Φλαμπουράρη που ζητάς πίσω τις οικονομίες μας γιατί πρόκειται για « αγώνα ύπαρξης» του έθνους , μάλλον δεν κατάλαβες πως οι Έλληνες είναι με το αυτί στημένο έτοιμοι να ακούσουν το σύνθημα « ο σώζων εαυτόν σωθήτω» , έχοντας ζωσμένα γύρω από το κορμί τους τα σωσίβια και κάτω απ’ αυτά κρυμμένες τις τελευταίες οικονομίες τους .
Αυτά.
Christos.gim@gmail.com

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης