"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

14.7 C
Trikala

Η ΠΑ.ΣΟ.Κοποίηση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α στα Τρίκαλα

lafarm

Σχετικά άρθρα

Ραγδαίες αναμένονται οι εξελίξεις στο Τρικαλινό ΣΥΡΙΖΑ το προσεχές διάστημα, αφού οι διεργασίες για τη διεύρυνση και οι μεταγραφές στελεχών από το ΚΙΝΑΛ, δημιουργούν νέα δεδομένα στο ίδιο αλλά και στο τοπικό πολιτικό σκηνικό.

Με τις υπάρχουσες ως σήμερα ενδείξεις, πολύ πιθανή είναι η συστράτευση του Δημάρχου Μετεώρων κ Αλέκου και της πολιτευτού κ Ντιντή, με το κόμμα που φιλοδοξεί σήμερα να καταλάβει το πολιτικό χώρο του πάλαι ποτέ ΠΑΣΟΚ και να ηγηθεί της κεντροαριστεράς.

Η πρώτη περίπτωση σαφώς και θα προσδώσει αξιόλογη εκπροσώπηση στο πεδίο της τοπικής αυτοδιοίκησης, για τον πρώην κυβερνητικό σχηματισμό που απουσίαζε ως τώρα, ενώ η δεύτερη, ουσιαστικά προλειάνει το έδαφος για νέες προσχωρήσεις και καπαρώνει μια θέση στο επόμενο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ για τις  εθνικές εκλογές.

Διακαής βέβαια πόθος της Κουμουνδούρου για τα Τρίκαλα, είναι δυο ακόμη πρωτοκλασάτα στελέχη και πρώην υποψήφιοι βουλευτές του κινήματος που ηγείται η Φώφη Γεννηματά, με σαφώς μεγάλη είναι αλήθεια, αναφορά και επιρροή στο πολιτικό κέντρο.

Μοναδική ίσως περίπτωση, να ανακοπεί η προσπάθεια που επιχειρεί ο Αλέξης Τσίπρας να εδραιώσει το κόμμα του ως έναν από τους δύο πόλους εξουσίας, είναι ένας εκλογικός αιφνιδιασμός του κ.Μητσοτάκη πριν ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία και μέσα στο χρονικό πλαίσιο του συνταγματικού 18μηνου, που προβλέπει τη συγκρότηση των ψηφοδελτίων με λίστα.

Αν και στη πολιτική είναι αδύνατη η οποιαδήποτε πρόβλεψη, το σίγουρο είναι ότι αν το εγχείρημα της διεύρυνσης στεφθεί με επιτυχία, τότε στο νομό θα μιλάμε για ένα κατά μεγάλο ποσοστό μεταλλαγμένο και ΠΑΣΟΚογενές ΣΥΡΙΖΑ, που μάλλον ως τότε θα έχει και διαφορετικό όνομα.

Κωνσταντίνος Κουτσονάσιος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης