"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

11.2 C
Trikala

Ισχυρό “ΟΧΙ” από τα Άγραφα για τις ανεμογεννήτριες – “Περπατάμε στα μονοπάτια της φύσης και της ιστορίας”

lafarm

Σχετικά άρθρα

Σήμερα, στα Άγραφα, παρά τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες και τις ακόμα δυσμενέστερες μετεωρολογικές προβλέψεις! Πολύς κόσμος, ορειβάτες, φυσιολάτρες, κάτοικοι της περιοχής… Ο αγώνας για την προστασία των Αγράφων είναι ένας σημαντικός όσο και εμβληματικός αγώνας, για την προστασία της άγριας φύσης των ελληνικών βουνών!

Περπατάμε στα μονοπάτια της φύσης και της ιστορίας ανέφεραν οι διοργανωτές . Στέλνουμε σε όλη την Ελλάδα και μέχρι τις Βρυξέλλες, ηχηρό μήνυμα αντίστασης, ελευθερίας, υπεράσπισης του φυσικού πλούτου και των κοινών δημόσιων αγαθών όπως η ενέργεια και το νερό» αναφέρουν μεταξύ άλλων και προσθέτουν:

Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, πλήθος, ουρανός, δέντρο και υπαίθριες δραστηριότητες

Βροντοφωνάζουμε ότι τα Άγραφα και την Πίνδο δεν θα τα παραδώσουμε στα καταστροφικά τους σχέδια που θέλουν να μετατρέψουν όλα τα βουνά και τα ποτάμια σε βιομηχανικές εγκαταστάσεις, αποσπώντας τους ό,τι πολυτιμότερο έχουν να προσφέρουν στις ερχόμενες γενιές: γη, ελευθερία, καθαρό αέρα, ψυχική ανάταση, καθαρά προϊόντα, ενότητα με τη φύση και πάνω απ΄ όλα, μνήμη» αναφέρεται μεταξύ άλλων στο κάλεσμα που φαίνεται πως έπιασε τόπο, μιας και η ανησυχία για το έγκλημα που δρομολογείται γίνεται όλο και μεγαλύτερη.

Η εικόνα ίσως περιέχει: βουνό, ουρανός, σύννεφο, δέντρο, υπαίθριες δραστηριότητες και φύση
Η εικόνα ίσως περιέχει: ένα ή περισσότερα άτομα, βουνό, ουρανός, πλήθος, υπαίθριες δραστηριότητες και φύση
Η εικόνα ίσως περιέχει: ένα ή περισσότερα άτομα, βουνό, σύννεφο, ουρανός, υπαίθριες δραστηριότητες και φύση
Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, βουνό, υπαίθριες δραστηριότητες και φύση

11 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Mετά την διαδήλωση τους οι “οικολόγοι” των Αγράφων, με τι είδους καύσιμα επέστρεψαν στα σπίτια τους, τα οποία ηλεκτροδοτούνται από την “οικολογική Πτολεμαϊδα”? Φαρισαϊσμός!

  2. Το οικολογικό ΕΓΚΛΗΜΑ με τα αιολικά σε Άγραφα, Ασπροπόταμο και αλλού δεν πρέπει να το αφήσουμε να γίνει. Η απόδοση ενέργειας των αιολικών θα είναι από ελάχιστη ως καθόλου. Γίνεται καθαρά για να επενδύσουν οι εταιρείες τα λιμνάζοντα κεφάλαια τους. ΤΖΆΜΠΑ ΕΓΚΛΗΜΑ

  3. Φίλε Anagnostis, θα έπρεπε να ήσουν και συ στον αγώνα κατά των αιολικών (που δεν προσφέρουν απόδοση ενέργειας) και όχι να λες τέτοιες σοφιστειες που παραπέμπουν σε δοσιλογικη, προδοτική, ναζιστο-κουτσαβακικη λογική.

    • Φιλτατε Ζακ αναμασατε συνεχως τα περι μη ενεργειακης αποδοσης των αιολικων χωρις καμια επιστημονικη τεκμηριωση, μπας και πεισετε κανεναν χρησιμοποιοντας το γνωστο τρπαρι περι λαμογιας των επενδυτων και αλλες τετοιες φεδροτητες.Δεστε τουλαχιστον τι γινεται παγκοσμιως με την αιολικη ενεργεια.Στο υελος θαχουμε απατητα βουνα, αλλα οχι χρηματα για να αγοραζουμε την ενεργεια απεξω

  4. Κύριε Αντώνη, αν είχατε το φιλότιμο, τη θέληση και το ανοιχτό μυαλό σαν δημοκράτης που είστε, να παραβρέθηκε στο κίνημα και να ακούσετε τα επιστημονικά επιχειρήματα κατά των αιολικών, θα γνωρίζατε πολύ καλύτερα και αντικειμενικά το θέμα. Οι αγώνες δεν δίνονται από το πληκτρολόγιο. Ο αγώνας ο δικός σας ,κύριε Αντώνη, περιορίζεται σε σχόλια σε σάιτ και σε like στο facebook, χαρακτηριστικό των κακομαθημενων μαμοθρευτων και βουτηγμενων στην ιδιοτέλεια , ανθρώπων.

    • Κυριε Ζακ η μπουρδολογια σας εχει ξεπερασει καθε οριο αξιοπρεπειας.Και ελαχιστο δικαιο να ειχατε το χανετε.Τιςεπιστημονικες τκμιριωσεις απο ασχετους μπορειτε να τις ακουτε εσεις και
      να χειροκροτειτε.

      • Επειδή δεν πήρε τη έγραφα στα εισαγωγικά το βάζο χωρίς:
        -Η ωριαία παραγωγή των αιολικών λαμβάνεται υπόψη ίση με το 10% της
        εγκατεστημένης ισχύος τους (Πηγή: ΑΔΜΗΕ έκθεση επάρκειας ισχύος 2013-20 σελ. 40).
        -Σε όλα τα σημεία αναφοράς συμβολή των αιολικών θεωρείται ίση με 10% της
        συνολικής ισχύος τους, των μικρών υδροηλεκτρικών 40%, των μονάδων βιομάζας
        60%, ενώ των υπόλοιπων μορφών ΑΠΕ 70%.(Πηγή ΑΔΜΗΕ έκθεση επάρκειας ισχυος 2013-20 σελ. 30)
        -Επίσης σύμφωνα με τον ΙΕΑ τα αιολικά το 2040 θα συνεισφέρουν στην ολική κατανάλωση ενέργειας στο ποσοστό του 1,88%

        Απάντηση

    • Κύριε Ζακ σύμφωνα με τον ΑΔΜΗΕ (Πηγή: ΑΔΜΗΕ έκθεση επάρκειας ισχύος 2013-20 σελ. 40).
      – (Πηγή ΑΔΜΗΕ έκθεση επάρκειας ισχυος 2013-20 σελ. 30)
      Επίσης σύμφωνα με τον ΙΕΑ τα αιολικά το 2040 θα συνεισφέρουν στην ολική κατανάλωση ενέργειας στο ποσοστό του 1,88%

  5. Το δίκαιο κ. Αντώνη, σας επαναλαμβάνω, διεκδικείται στον πραγματικό αγώνα, στον δρόμο. Σας προτείνω να συμμετάσχετε και σεις κ. Αντώνη, να σηκωθείτε από τον καναπέ σας και το πληκτρολόγιο σας, όσο είναι ακόμα καιρός, για το καλό όλων μας και να πάψετε να είστε ένας γλοιώδης γραφειοκράτης λακές των πλούσιων, των εταιρειών και του εγκληματικού συστήματος. Εκτός αν είστε ήδη βουτηγμένος στο βούρκο των συμφερόντων και το εκπροσωπείτε, κ. Αντώνη και έχετε ίδιον όφελος από όλη την ιστορία.

  6. Κυριε Ζακ οι υβρεις τα ειρωνικα σχολια και ο φανατισμος ειναι ο μονος τροπος εκφρασης ανθρωπων που δεν αναπτυσουν λογικα στηριγμενα επιχειρηματα και στην ουσια εκτονωνουν τις φοβιες και τις ανασφαλειες που καλλιεργει η υπνωση της λογικης σκεψης.Εγω το μονο που μπορω να κανω για να σας βοηθησω ειναι να σας συστησω εναν καλο ψυχιατρο.

  7. Κύριε Αντώνη, φυσικά και μπορείτε να μου συστήσετε ένα καλό ψυχίατρο, επειδή έχετε ψυχαναλυθει από όλους και τους γνωρίζετε έναν έναν. Επιπλέον, σε ανθρώπους της δική σας λογικής, νοοτροπίας και στάσης ζωής, που χαρακτηρίζεται από ιδιοτέλεια, εγωισμό, υστεροβουλία και φιλοτομαρισμο, όσα επιστημονικά συγγράμματα και ανθρωπιστικά , οικολογικά, κοινωνιοκεντρικα επιχειρήματα να σας παραθέσω μάταιος κόπος θα είναι. “Διανοούμενοι” σαν και εσάς, στα πλαίσια ενός δήθεν καθωσπρεπισμού, δεν μπορούν να αντιληφθούν πως είναι δυνατόν να συγκρουστεί κανείς λεκτικά για ανθρωπιστικές ιδέες, για τον απλό λόγο ότι αυτές διέπουν και ορίζουν το βίο του ανθρώπου. Όχι ενός κενο περιεχομένου άβουλου σώματος. Περιττό μάλλον να επαναλάβω την έκκληση μου προς εσάς για κοινό αγώνα στο δρόμο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης