"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

12.9 C
Trikala

Με σεβασμό στην αλήθεια !!!

lafarm

Σχετικά άρθρα

Με αφορμή αλλεπάλληλα δημοσιεύματα της TrikiPress για διάφορα εγγειοβελτιωτικά έργα , πολλοί είναι αυτοί που διεκδικούν την “πατρότητα” των έργων αυτών με διαρροές στον φιλικό τους τύπο. Αυτό μας οδήγησε στα αρχεία του τοπικού τύπου και σε μια μίνι έρευνα το αποτέλεσμα της οποίας έδειξε τον επί σειρά ετών υπουργό Σωτήρη Χατζηγάκη. Αυτά γίνονταν όταν η πολιτική ήταν λειτούργημα και προγραμματίζονταν και εκτελούνταν έργα. Δυστυχώς σήμερα έχει καταντήσει να γίνεται με φωτογραφήσεις και με επεισόδια Live style. Ιδού το αποτέλεσμα της έρευνας :

Α’.- Για αρδευτικά έργα:
1982-89 128 εκ.
1989-91 340 εκ.

1992 982 εκ. (Ήταν η περίοδος που Υπουργός Γεωργίας ήταν ο Σωτήρης Χατζηγάκης )


Β΄.- Για μεγάλα αρδευτικά έργα:
Κρύας Βρύσης 450 εκ.
Διάβας 100 εκ.
Μεγ. Κερασιάς 250 εκ.


Γ’.- Ολοκληρώθηκε και εγκρίθηκε η μελέτη φράγματος Λογγά, ώστε να είναι έτοιμο για δημοπράτηση (προϋπολογισμού άνω του 1 δις). Ήδη λειτουργεί από χρόνια.


Δ’.- Εντάχθηκε στο κοινοτικό πρόγραμμα το Φράγμα Τιτάνου (στην περιοχή Φαρκαδόνας). Θα χρηματοδοτούνταν το 1994 η κατασκευή του, προϋπολογισμού άνω των 7 δις.


Παράλληλα είχε χρηματοδοτηθεί η κατασκευή δοκιμαστικών γεωτρήσεων για έρευνα του υπεδάφους. Δυστυχώς το έργο αυτό ματαιώθηκε από την επακολουθήσασα κυβέρνηση του

ΠΑΣΟΚ. Ακόμα μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει τίποτα, μ’ αποτέλεσμα να πλημμυρίζει ο κάμπος της Φαρκαδόνας σχεδόν κάθε χρόνο.


Κατά την περίοδο 2009 επί υπουργίας Σ. Χατζηγάκη προωθήθηκαν αρδευτικά έργα όπως του Νεοχωρίτη, Γκιτζή, καθώς και της Ασπροκκλησιάς και Νέας Ζωής.

Δυστυχώς όμως
ορισμένα απ’ αυτά δεν πραγματοποιήθηκαν λόγω αλλαγής κυβέρνησης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης