"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

9 C
Trikala

Την παραίτηση του διοικητή του νοσοκομείου Καρδίτσας ζήτησε ο Κικίλιας -Το απίστευτο έγγραφο συναίνεσης για τον εμβολιασμό

lafarm

Σχετικά άρθρα

Την παραίτησή του Δημήτρη Κεχαγιά, ζήτησε και έλαβε ο υπουργός υγείας Βασίλης Κικίλιας, διότι ζητήθηκε από γιατρούς και νοσηλευτές του νοσοκομείου μας να υπογράφουν έντυπο συναίνεσης εμβολιασμού, κατά παράβαση των οδηγιών της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών.

charti

Ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας ζήτησε την παραίτηση του Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Καρδίτσας και έδωσε εντολή στον Διοικητή της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας να διατάξει ένορκη διοικητική εξέταση, προκειμένου να διερευνηθεί η διακίνηση εγγράφου συναίνεσης για τον εμβολιασμό από την Επιστημονική Επιτροπή του Νοσοκομείου, κατά παράβαση των οδηγιών της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, και να αποδοθούν ευθύνες. Είναι αυτονόητο πως το εν λόγω απαράδεκτο έγγραφο ανακλήθηκε άμεσα.

Λίγο αργότερα, ο υπουργός Υγείας έγραψε στο twiter.

Ζήτησα και έλαβα την παραίτηση του Διοικητή του νοσοκομείου Καρδίτσας & έδωσα εντολή στον Διοικητή της 5ης ΥΠΕ να διενεργήσει ΕΔΕ, σχετικά με την διακίνηση εγγράφου συναίνεσης για τον εμβολιασμό, κατά παράβαση των οδηγιών της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών.

Το έγγραφο

Στο έγγραφο, στο οποίο υπάρχουν ορθογραφικά λάθη, αναφέρονται δύο επιλογές για τον εμβολιαζόμενο: «Συναινώ να εμβολιαστώ για τον κορωνοϊό, παρόλο που μέχρι τώρα δεν είναι πλήρως γνωστές οι ανεπιθύμητες ενέργειες από το εμβόλιο ακόμα και θανατηφόρες» ανέφερε η μία επιλογή στο έγγραφο.

Η άλλη επιλογή ανέφερε: «Δεν συναινώ να εμβολιαστώ για τον κορωνοϊό για προσωπικούς λόγους και αναλαμβάνω πλήρως την ευθύνη ακόμη κι αν γνωρίζω τους κινδύνους της νόσου».

Όπως διακρίνεται, το έντυπο δεν περιλαμβάνει καμία σφραγίδα ή υπογραφή για το ποιος ζητεί τη συναίνεση -αν είναι πρωτοβουλία του νοσοκομείου ή της αρμόδιας ΥΠΕ – ενώ είναι ανορθόγραφο και ξεκάθαρα προχειροφτιαγμένο.

Επίσης, ζητείται η υπογραφή του υγειονομικού, αλλά και μάρτυρα.

Αναστάτωση

Νωρίτερα, είχε προκληθεί μεγάλη αναστάτωση στο Νοσοκομείο Καρδίτσας καθώς όπως καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), στο υγειονομικό προσωπικό που πήγε να εμβολιασθεί του ζητήθηκε να υπογράψει έντυπο συναίνεσης.

Η ΠΟΕΔΗΝ αναφέρει ότι μοίρασαν δήλωση που θα πρέπει να υπογράψουν ότι συναινούν στον εμβολιασμό «παρόλο που μέχρι τώρα δεν είναι γνωστές όλες οι ανεπιθύμητες ενέργειες από το εμβόλιο και μπορεί να είναι ακόμη και θανατηφόρες», όπως αναφέρει.

Ταυτόχρονα το έντυπο δίνει τη δυνατότητα οι εργαζόμενοι που δεν επιθυμούν να εμβολιασθούν να το καταθέσουν γραπτώς. Γεγονός βέβαια που προκαλεί αντιδράσεις, καθώς σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, όσοι δεν συναινούν στον εμβολιασμό για προσωπικούς λόγους, αναλαμβάνουν πλήρως την ευθύνη.

Πηγή: alithianews.gr

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΕΣ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΕΣ
    Και ξαφνικά…άρχισαν οι ευαισθησίες.
    Παραιτήσεις, ΕΔΕ και απόδοση ευθυνών για τη διακίνηση εγγράφου συναίνεσης για τον εμβολιασμό
    κατά παράβαση των οδηγιών της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών.
    Και ενώ οι παραιτήσεις θα έπρεπε να διαδέχονται η μία την άλλη για όλη την ανεπάρκεια και την ακαταλληλότητα του συστήματος που μας ταλαιπωρεί επί 10 μήνες,
    καμία ευαισθησία δεν εκδηλώθηκε ούτε κανένα ίχνος ευθύνης αποδόθηκε.
    Ζήσαμε πόλεμο, δώσαμε μάχες, κινδυνέψαμε, χάθηκαν ζωές, θρηνούμε απώλειες…
    και οι εκ του ασφαλούς “ευαίσθητοι” πήραν τα λάφυρα και σήκωσαν λάβαρο στη πλάτη μας.
    Φτάνει η υποκρισία και η επιλεκτική ευαισθησία.
    Η παραίτηση των στελεχών μιας αυθαίρετης διαχείρισης της πανδημίας είναι απαίτηση!!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης