"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

21.1 C
Trikala

Σταματήστε το λεωφορείο χωρίς οδηγό                    πριν θρηνήσουμε θύματα

lafarm

Σχετικά άρθρα

leoforeio  1

 

Του Χρήστου Σταμόπουλου, δικηγόρου, μέλους του Μετώπου Λαού

 

Το πρόσφατο ατύχημα του λεωφορείου χωρίς οδηγό έκανε περισσότερο κόσμο να σκεφθεί και να ανησυχήσει. Το λεωφορείο εξετράπη της γραμμής του, ανέβηκε στο πεζοδρόμιο και κατευθύνθηκε σε παρακείμενο περίπτερο, με τον περιπτερά να πετάγεται έξω έντρομος.

Αυτή τη φορά δεν είχαμε τραυματίες ή νεκρούς. Μπορούμε να φανταστούμε όμως τι θα γινόταν αν υπήρχαν άνθρωποι ανάμεσα στη γραμμή του λεωφορείου και του περιπτέρου. Η θεά τύχη μας προφύλαξε την πρώτη φορά. Θα μας φυλάξει όμως και τη δεύτερη;

Είναι φυσιολογικό και αναμενόμενο το λεωφορείο χωρίς οδηγό να παθαίνει «ατυχήματα», ενδεχομένως συχνά, αφού βρίσκεται σε πειραματικό στάδιο. Πείραμα γίνεται. Δοκιμάζεται, για να δουν πως θα πάει, αν θα πετύχει, για να δοθεί στη συνέχεια στην κυκλοφορία. Απλά πράγματα.

Γι’ αυτό 4 άλλες ευρωπαϊκές πόλεις που πήραν το πειραματικό-πιλοτικό αυτό πρόγραμμα το υλοποιούν εκτός αστικού ιστού. Δηλαδή έξω από τις πόλεις τους.

Μόνο ο κ. Παπαστεργίου ήταν ο… «έξυπνος» και είχε τη φαεινή ιδέα να εκτελέσει το πείραμα μέσα στην πόλη, μετατρέποντάς μας όλους τους Τρικαλινούς σε πειραματόζωα! Εδώ έγκειται η πρωτοτυπία και η «τόλμη» του κ. Παπαστεργίου. Πραγματοποιεί τα ευρωπαϊκά πειράματα με πειραματόζωα τους ίδιους τους δημότες του!

Σε ανακοίνωση μάλιστα της Δημοτικής Αρχής αναφερόταν πως είχε «κέρδος» απ’ το ατύχημα στο περίπτερο, γιατί έτσι μπόρεσαν να δουν τα ελαττώματα για να τα διορθώσουν! Ανεξάρτητα αν οι ίδιοι, που συνέταξαν την παραπάνω ανακοίνωση, καταλάβαιναν τι έλεγαν- ομολογούν πάντως ξεκάθαρα ότι κάνουν πείραμα μέσα στην πόλη και εμείς είμαστε τα πειραματόζωα!

     Ορθά το Μέτωπο Λαού απ’ την αρχή, σταθερά και αταλάντευτα αγωνίζεται και ζητά να σταματήσει το απαράδεκτο «πρόγραμμα του λεωφορείου χωρίς οδηγό» γιατί αποτελεί επικοινωνιακό τρυκ του Δημάρχου, γίνεται για την προβολή του και για αποπροσανατολισμό των πολιτών από τα πραγματικά προβλήματα που τους βασανίζουν. Όπως εύστοχα ειπώθηκε το «λεωφορείο» αποτελεί το κερασάκι σε μια σειρά από αλλεπάλληλα επικοινωνιακά τρυκ της σημερινής «ιλουστρασιόν»Δημοτικής Αρχής του τόπου.

Πέρα όμως από τα επικοινωνιακά κόλπα και τον αποπροσανατολισμό των πολιτών τώρα πλέον ανακύπτει και το μείζον πρόβλημα της ασφάλειας όσων κυκλοφορούν στην πόλη μας για όσο συνεχίζεται το επικίνδυνο πείραμα του λεωφορείου χωρίς οδηγό. (Ας μην ξεχνάμε ότι στο λεωφορείο μέχρι τώρα, όπως ανακοινώθηκε, ανέβηκαν νέοι, γέροι και παιδιά!).

Σταματήστε το λεωφορείο χωρίς οδηγό, γιατί μετά το δεύτερο ατύχημα θα το σταματήσει ο ίδιος ο λαός!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης