"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

18.9 C
Trikala

«Όργιο»… παπά με επιτρόπισσα σε ενορία των Τρικάλων

lafarm

Σχετικά άρθρα

Όργιο οικονομικών ατασθαλιών, καταλογίζονται σε ιερέα και σε εκκλησιαστική επιτροπή σε μεγάλη ενορία του νομού.

Έκπληκτοι έμειναν ενορίτες των Τρικάλων από την δοσοληψία με τεφτέρι-ταρίφα σε ιερό ναό της περιοχής, στο οποίο δήθεν αναγραφόταν επίσημα οι εισφορές τους για τον Ναό.

Γυναίκες από τη συγκεκριμένη ενορία διαμαρτυρήθηκαν για την «ταρίφα του ιερέα»,  με μεσάζουσα επιτρόπισα, να απειλεί λεκτικά θεοφοβούμενες φτωχές γυναίκες: «ότι είναι ντροπή να δίνουν «φακελάκι» στον πάτερ, για ευχέλαια, τρισάγια, αλλά και για τον Άγιο, κάτω από 20 ευρώ»!

Ενώ η ταρίφα για κηδείες, μνημόσυνα, γάμους, βαπτίσεις, αγιασμούς, ανέρχονται από 100 ευρώ και άνω, συν τους ιεροψάλτες!

Φυσικά χωρίς… απόδειξη για τους ερωτώντες!

Πάντα με παρέμβαση της μεσάζουσας… να αναφέρει ότι είναι ντροπή! Και με τον ιερέα πρωτοστάτη για να μην στοχοποιηθεί, να απαντά στους πιστούς για τα μάτια του κόσμου, το προσφιλές κατά τα άλλα, «ό,τι έχετε ευχαρίστηση»!

Οι καταγγέλλουσες ενορίτισσες ζητούν την προσωπική παρέμ­βαση του σεβασμιότατου Μητροπολίτη Τρίκκης και Σταγῶν κ. Χρυσόστομος, που επιτελεί θεάρεστο έργο στην περιοχή και όχι μόνο, γιατί δεν αντέχουν άλλο το «αλισβερίσι» του συγκεκριμένου ιερέα… με τον Θεό.

Ενώ στο στόχαστρο των επιτηδείων βρέθηκε ακόμη και το αλληλέγγυο έργο της κοινωνικής προσφορά της Μητροπόλεως, αναφέροντας στις πιστές, ότι την «ταρίφα» την έβαλε ο Μητροπολίτης για το φιλανθρωπικό του έργο!

Με όλα αυτά τα κρούσματα που συμβαίνουν και δεν είναι λίγα τον τελευταίο καιρό, ρωτάμε και την αρχιεπισκοπή:

«Το ζητούμενο , είναι να θησαυρίσει ο ιερέας από αγάπη… στο Θεό, με μέσο την εκκλησιαστική διακονία;».

Γιατί, αν διερευνηθεί το πόθεν έσχες ιερέων που καταγγέλλονται, θα βρεθούν «λαβράκια» και σε πρόσωπα πρώτου βαθμού συγγένειας και όχι μόνο!.

eretikos.gr

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Σκοταδισμός και κονόμα.
    Με κάθε του δράση το ιερατείο, ανεξαρτήτως βαθμίδας του, εμφανίζει το Μεσαιωνικό του προσωπείο, και δείχνει περίτρανα ότι είναι μακράν των αρχών της Αγίας Γραφής. Ο Ιησούς καθώς αναφέρεται στο κατά Ματθαίο Ευαγγέλιο ( κεφ.10/ εδάφιο 8 είπε στους μαθητές του. “δωρεάν ελάβατε , δωρεάν δότε” και συνεχίζει στο 10/9 “ Μη έχετε χρυσόν, μηδέ αργύριον, μηδέ χαλκόν εις τα ζώνας σας κλπ ) και ο Απόστολος Παύλος στην 1η προς τον Τιμόθεο Επιστολή στο κεφάλαιο 8 εδάφιο 10 αναφέρει “ Έχοντας δε τροφή και σκεπάσματα ας αρκώμεθα εις ταύτα.”
    Μετά από αυτά δεν καταλαβαίνω το θησαυρισμό και τη συσσώρευση πλούτου από Ιερείς και Ιεράρχες, μήπως σε λίγο θα μας πούνε αυτό που έλεγαν στο μεσαίωνα ότι η ψυχή του θανόντος πιστού ακούγοντας τον ήχο του κέρματος και αν αυτός είναι από χρυσό μεταπηδάει από την κόλαση στον παράδεισο.
    Καλό το σκοτάδι για την κονόμα.
    Κατά τα άλλα βρισκόμαστε σε ένα και ιδιότυπο μεσαίωνα άσχετα αν το ημερολόγιο γράφει 2020 μ. χ . και μη χειρότερα.

    Δικαιόπολης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης