Έλενα Παναρίτη: Δεν αποδέχομαι τον διορισμό μου στο ΔΝΤ Reviewed by Momizat on . Την απόφασή της να μην αποδεχθεί «εν μέσω των αρνητικών αντιδράσεων από βουλευτές και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ» τον διορισμό της ως εκπροσώπου της Ελλάδς στο ΔΝΤ ανακ Την απόφασή της να μην αποδεχθεί «εν μέσω των αρνητικών αντιδράσεων από βουλευτές και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ» τον διορισμό της ως εκπροσώπου της Ελλάδς στο ΔΝΤ ανακ Rating: 0

Έλενα Παναρίτη: Δεν αποδέχομαι τον διορισμό μου στο ΔΝΤ

Panariti

Την απόφασή της να μην αποδεχθεί «εν μέσω των αρνητικών αντιδράσεων από βουλευτές και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ» τον διορισμό της ως εκπροσώπου της Ελλάδς στο ΔΝΤ ανακοίνωσε με δήλωσή της το μεσημέρι της Δευτέρας η Έλενα Παναρίτη.

Στη δήλωσή της η κυρία Παναρίτη υποστηρίζει οτι «ποτέ δεν ζήτησα τη θέση αυτή» και προσθέτει ότι «την αποδέχθηκα αποκλειστικά για να βοηθήσω την κυβέρνηση με την εμπειρία μου στον τρόπο λειτουργίας του ΔΝΤ».

Καταλήγει, δε, ότι «θα συνεχίσω να βοηθώ με όλες μου τις δυνάμεις την υπόθεση της εθνικής διαπραγμάτευσης και να στηρίζω την κυβέρνηση έως ότου η Ελλάδα απελευθερωθεί από τα μνημονιακά της δεσμά».

Πάντως μετά τη δήλωση της κυρίας Παναρίτη κυβερνητικές πηγές υπογράμμιζαν πως η επιλογή της ως εκπροσώπου της χώρας στο ΔΝΤ, έγινε συλλογικά. «Οι απόψεις που ακούστηκαν ότι την επέβαλε ο κ. Γιάνης Βαρουφάκης δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα», συμπλήρωναν από το Μέγαρο Μαξίμου.

Η επισήμανση αυτή από πλευράς του πρωθυπουργικού γραφείου ερμηνεύεται ως μια προσπάθεια να μην «αδειαστεί» ο κ. Βαρουφάκης. Αντίθετα του παρέχεται πλήρης κάλυψη για τη συγκεκριμένη επιλογή, σε μια φάση που οι σχέσεις του υπουργού Οικονομικών με το Μέγαρο Μαξίμου έδειχναν να είναι τεταμένες.

Η επιστολή της κυρίας Παναρίτη έχει ως εξής:

Θέλω να ευχαριστήσω τα μέλη της κυβερνητικής επιτροπής αξιολόγησης που με επέλεξαν να εκπροσωπήσω την χώρα στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, ιδίως τον Υπουργό Οικονομικών κ. Γιάνη Βαρουφάκη και τον Υπουργό Οικονομίας κ. Γιώργο Σταθάκη με τους οποίους συνεργάζομαι αδιάκοπα στο πλαίσιο της μεγάλης διαπραγμάτευσης με δανειστές των οποίων την τακτική γνωρίζω εκ των έσω. Ευχαριστώ επίσης τον Πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα για την υποστήριξή του.

Όμως, καθώς ποτέ δεν ζήτησα αυτή την θέση, και δεδομένου ότι την αποδέχθηκα αποκλειστικά για να βοηθήσω την κυβέρνηση με την εμπειρία μου στον τρόπο λειτουργίας του ΔΝΤ [και αντίστοιχων οργανισμών], μου είναι αδύνατον να δεχθώ τον διορισμό μου εν μέσω των αρνητικών αντιδράσεων από βουλευτές και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

H χώρα διανύει την πιο δύσκολη περίοδο και για αυτό απαιτείται συστράτευση απέναντι σε σκληρούς δανειστές. Θα συνεχίσω να βοηθώ με όλες μου τις δυνάμεις την υπόθεση της εθνικής διαπραγμάτευσης και να στηρίζω την κυβέρνηση έως ότου η Ελλάδα απελευθερωθεί από τα μνημονιακά της δεσμά.

Αφήστε το σχόλιο σας