"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

25.7 C
Trikala

Έντονη αντίδραση της Επιτροπής Πολιτών για τον ‘Αρη Βελουχιώτη – κατηγορεί την Δημοτική Αρχή για ακροδεξιές και ανιστόρητες αγκυλώσεις

Σχετικά άρθρα

lafarm

aris1
Με ευθύνη της πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου η οποία πρόσκειται στον συνδυασμό του κ. Παπαστεργίου, απορρίφτηκε το αίτημα εκατοντάδων συμπολιτών μας για την απόδοση ιστορικής τιμής στον Άρη Βελουχιώτη. Η πλειοψηφία του Δ.Σ αρνήθηκε να ικανοποιήσει στο ελάχιστο το αίτημά μας, αρνήθηκε να τιμήσει στο ελάχιστο τον Άρη.

Η άρνηση αυτή ήρθε την ώρα που κλιμακώνεται ο αγώνας του λαού μας για την ανατροπή της πολιτικής των μνημονίων της νεοφιλελεύθερης λιτότητας και της υποτέλειας. Καταδεικνύοντας με τον τρόπο αυτό την τεράστια διαφορά και απόσταση που χωρίζει τον αγωνιζόμενο λαό με την ανιστόρητη απόφαση της δημοτικής αρχής με την οποία ακόμα και 70 χρόνια μετά το θάνατό του Άρη Βελουχιώτη επιμένει να διαιωνίζει μια ιστορική ασυνέπεια και αδικία του Δήμου απέναντι στον πρωτοκαπετάνιο του ΕΛΑΣ και απελευθερωτή της πόλης από τη ναζιστική κατοχή και αποδεικνύοντας έτσι ότι η δημοτική αρχή προτιμάει το λαό απαθή και προσκυνημένο και τους αγωνιστές-ηγέτες του στο περιθώριο της ιστορίας του τόπου.

Υιοθετώντας και συνεχίζοντας η δημοτική αρχή του Δημήτρη Παπαστεργίου την «παράδοση» που κληρονόμησε από το πολιτικό κατεστημένο, την άρχουσα τάξη και τους πιο ακροδεξιούς και αντιδραστικούς πολιτικούς κύκλους, που ποτέ δεν κατάφεραν να νικήσουν, να αιχμαλωτίσουν και να ταπεινώσουν τον πρωτοκαπετάνιο του ΕΛΑΣ, που όχι μόνο κρέμασαν στον φανοστάτη το κεφάλι του, αλλά και που στη συνέχεια γκρέμισαν και τον ίδιο το φανοστάτη ώστε να θέσουν τον εθνικοαπελευθερωτικό του αγώνα στη λήθη της ιστορίας, απέρριψε το αίτημα μας το οποίο συνυπέγραψαν 225 συμπολίτες μας, για την ονοματοδοσία κεντρικού δρόμου προς τιμή του Άρη Βελουχιώτη αλλά και την επανατοποθέτηση πανομοιότυπου του ιστορικού φανοστάτη στην πλατεία Ρήγα Φεραίου, αλλά ακόμα και την τοποθέτηση μίας απλής και ταπεινής ενθυμητικής πλάκας.
aris ekdilosi
Και αυτό το έπραξε κάνοντας χρήση ανιστόρητων και ανυπόστατων επιχειρημάτων που στόχευαν στην διαιώνιση της κατάστασης αποσιώπησης και λήθης σε ότι αφορά στον αγώνα του Άρη για εθνική και κοινωνική απελευθέρωση, αρνούμενη να ικανοποιήσει ένα δίκαιο και υπερώριμο αίτημα το οποίο αναδείχθηκε σαν τέτοιο και με τις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης που έγιναν τις προηγούμενες μέρες, για πρώτη φορά στα 70 χρόνια από το θάνατο του Άρη και στις οποίες συμμετείχαν πάνω από μαζικά οι συμπολίτες μας.

Με την απόφασή της αυτή η πλειοψηφία της δημοτικής αρχής, ενάντια στην συνολικά ομόθυμη στάση ΟΛΩΝ των παρατάξεων της αντιπολίτευσης που όπως είναι γνωστό εκπροσωπούν ολόκληρο το φάσμα των δημοκρατικών πολιτικών δυνάμεων αλλά και ενάντια σε σεβαστό αριθμό δημοτικών συμβούλων της πλειοψηφίας, απέδειξε ότι δεν τιμά τη συλλογική ιστορική μνήμη της πόλης και τους αγωνιστές που έχυσαν το αίμα τους για την ελευθερία, τη δημοκρατία κα την κοινωνική δικαιοσύνη.

Ταυτόχρονα απέδειξε και την συμπόρευση αν όχι την ταύτιση της με τις υπογραφές των εκπροσώπων της αντίδρασης που επενδύουν στη μισαλλοδοξία και στο διχασμό της τοπικής κοινωνίας οι οποίοι και ζήτησαν από το Δήμο να μην τιμήσει τον Άρη.

Η δημοτική αρχή με την απόφαση της πλειοψηφίας που οριακά συγκράτησε στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, συνέχισε να επενδύει στις ιδεοληπτικές της αγκυλώσεις, διαποτίζοντας το δημόσιο διάλογο με την ανιστόρητη, μισαλλόδοξη και ακραία λογική της και να επιμένει να γυρνάει την πλάτη σε έναν λαϊκό ήρωα της ιστορίας του τόπου.

Η δημοκρατική κοινωνία των Τρικάλων είναι σίγουρο ότι θα της αποδώσει την ευθύνη που της αναλογεί για την διαιώνιση της ιστορικής αδικίας και ασυνέπειας απέναντι σε λαϊκούς αγωνιστές-ηγέτες και της αρνητικής στάσης της σε ένα δίκαιο και ώριμο αίτημα, την οποία θα τη συνοδεύει η χλεύη της ιστορίας.

«Επιτροπή Πολιτών για την Απόδοση Τιμής στον Άρη Βελουχιώτη»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης