Αγοραστός: Nα υπάρξει ισοκατανομή των μεταναστών από τα νησιά σε όλες τις περιφέρειες – Να αξιολογηθούν από την αρχή οι ΜΚΟ Reviewed by Momizat on . Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας και πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος, Κώστας Αγοραστός,  στη σύσκεψη με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη και τους 13 περ Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας και πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος, Κώστας Αγοραστός,  στη σύσκεψη με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη και τους 13 περ Rating: 0

Αγοραστός: Nα υπάρξει ισοκατανομή των μεταναστών από τα νησιά σε όλες τις περιφέρειες – Να αξιολογηθούν από την αρχή οι ΜΚΟ

Αγοραστός: Nα υπάρξει ισοκατανομή των μεταναστών από τα νησιά σε όλες τις περιφέρειες – Να αξιολογηθούν από την αρχή οι ΜΚΟ

Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας και πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος, Κώστας Αγοραστός,  στη σύσκεψη με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη και τους 13 περιφερειάρχες της χώρας, μιλώντας για το περιεχόμενο της σύσκεψης , μετά την ολοκλήρωση της δήλωσε: «Υπάρχει σχέδιο και ένα νομοσχέδιο που έρχεται τη Δευτέρα, υπάρχει έγκαιρη ενημέρωση από το υπουργείο, αλλά πρέπει να γίνουν κινήσεις. Ζητήθηκε να υπάρξει ισοκατανομή των μεταναστών από τα νησιά τα οποία πλέον δεν αντέχουν, σε όλες τις περιφέρειες, αλλά όχι με νέα στρατόπεδα ή επέκταση των στρατοπέδων».

Ο κ. Αγοραστός πρότεινε να αξιοποιηθούν ξενοδοχεία στην επαρχία, που δεν δουλεύουν, πράγμα το οποίο και τους ξενοδόχους θα σώσει και οι αλλοδαποί θα έχουν μια πιο αξιοπρεπή φιλοξενία, καθώς, όπως τους είπε ο κ. Χρυσοχοΐδης, απώτερος σκοπός είναι αυτό το μέτρο να είναι προσωρινό και οι αλλοδαποί να ενσωματωθούν στην κοινωνία ή να επαναπατριστούν.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον κ. Αγοραστό, ο υπουργός τους ενημέρωσε ότι αυτή τη στιγμή σχεδιάζεται να γίνονται με γρήγορες κινήσεις οι ταυτοποιήσεις για το άσυλο και στις αρχές του 2020 θα επαναπατριστούν περίπου 12.000 αλλοδαποί, ενώ από τη στιγμή της συμφωνίας με την Τουρκία δεν έχουν επαναπατριστεί ούτε 1.200 άτομα.

Ο κ. Αγοραστός επισήμανε ακόμα ότι οι κατευθύνσεις για το καυτό ζήτημα, που τους εξέθεσε ο υπουργός είναι η καλύτερη φύλαξη των συνόρων, η ενίσχυση των δομών ταυτοποίησης για το άσυλο, οι επαναπροωθήσεις και η διαμόρφωση άλλων συνθηκών φιλοξενίας.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών έθεσε, τέλος, και των θέμα των ΜΚΟ, λέγοντας ότι «πρέπει να αξιολογηθούν από την αρχή», καθώς «υπάρχουν πολλά προβλήματα» και «η Ελλάδα είναι ένα κράτος με δομή και λειτουργεί σωστά, όπου δεν μπορούν να έρχονται οι ΜΚΟ να διαχειρίζονται το προσφυγικό- μεταναστευτικό, όπως σε τρίτες χώρες».

Πρόσθεσε, δε, ότι δεν είναι όλες οι ΜΚΟ το ίδιο, αλλά πολλές έχουν ελλείψεις που καλούνται να καλύψουν οι δήμοι και οι περιφέρειες. Αναφέρθηκε ακόμα και στο πρόγραμμα «Εστία», το οποίο χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την Ύπατη Αρμοστεία και περιλαμβάνει την φιλοξενία αλλοδαπών από τους δήμους σε σπίτια, λέγοντας ότι θα συνεχιστεί και θα επεκταθεί, μετά την 31/12/2019, αλλά χρειάζεται μια πιο προσεκτική μελέτη.

Σχόλια (1)

  • Μετονλαό

    Αφήνουν τους πάντες να μπαίνουν στη χώρα και τώρα θα τους μεταφέρουν παντού χωρις να μας ρωτήσουν αν τους θέλουμε. Ο φτωχος εργατης , ο άνεργος η οικογένεια που είναι χωρις Φως ή και θέρμανση , αυτός που πάει τα χαράματα στη Δουλεια , ενώ όλοι αυτοί θα ρίχνουν υπνο στην ασφάλεια τους ,δεν έχουν δικαιώματα σε μια χώρα που την δημιούργησαν οι ίδιοι και οι προγονοί τους ; Γι αυτους να ενδιαφερθείται κε Αγοράστε ! Και γιατί δεν τους παίρνετε στο σπίτι σας εσείς που τους αγαπάτε; Στα πόθεν εσχες φαίνεται να έχεται μπόλικα διαμερίσματα . Και μιλάτε και για ενσωμάτωση ,όταν τα δικά μας παιδιά φεύγουν στο εξωτερικό . Την ίδια στιγμή δίνουν επιδόματα σε όλους αυτούς και δωρεάν κατοικία με όλα πληρωμένα και ξενοδοχεία κε Περιφερειαρχα , ειδαν Φαίνεται ότι οι Έλληνες δεν έχουν τη δυνατότητα να τα επισκεφτούν . Η Ελλάδα δεν έχει ανάγκη από μουσουλμάνους μετανάστες . Όλοι αυτοί μπήκαν στη χώρα παράνομα . Τη λέξη απέλαση ,επαναπρόώθηση δεν τη γνωρίζεται ;
    Τον Θεσσαλικό λαό τον ρωτήσατε ;

    Απάντηση

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή