Αθηνά Λινού: Λάθος να λέμε ότι είμαστε στο τέλος της πανδημίας Reviewed by Momizat on . Η καθηγήτρια Επιδημιολογίας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και πρόεδρος του Ινστιτούτου Prolepsis, Αθηνά Λινού τέθηκε απέναντι στην άποψη πως είμασ Η καθηγήτρια Επιδημιολογίας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και πρόεδρος του Ινστιτούτου Prolepsis, Αθηνά Λινού τέθηκε απέναντι στην άποψη πως είμασ Rating: 0

Αθηνά Λινού: Λάθος να λέμε ότι είμαστε στο τέλος της πανδημίας

Αθηνά Λινού: Λάθος να λέμε ότι είμαστε στο τέλος της πανδημίας

Η καθηγήτρια Επιδημιολογίας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και πρόεδρος του Ινστιτούτου Prolepsis, Αθηνά Λινού τέθηκε απέναντι στην άποψη πως είμαστε κοντά στο τέλος της πανδημίας με δεδομένο πως τα κρούσματα είναι τόσο πολλά και υπάρχει πλέον και ο φόβος της Όμικρον 2.

«Απ’ ότι φαίνεται η Όμικρον κορυφώθηκε, τουλάχιστον η Όμικρον 1 και βαίνει σε ύφεση αλλά η ύφεση είναι πιο αργή από αυτό που θα περιμέναμε. Αυτό που δεν ξέρουμε είναι αν η μείωση των κρουσμάτων είναι πιο αργή απ’ ότι θα περιμέναμε και αν αυτή καθυστέρηση οφείλεται στην καινούργια παραλλαγή του στελέχους Όμικρον 2. 

Οι θάνατοι οφείλονται στον τεράστιο αριθμό κρουσμάτων της Όμικρον», είπε η καθηγήτρια Αθήνα Λινού στο Mega και συνέχισε: 

«Από τα 50.000 κρούσματα που είχαμε εκφράζονται σήμερα με αυτούς τους θανάτους. Ελπίζουμε ότι θα μειωθούν μετά από λίγο. Εκτός αν δούμε έξαρση λόγω της Όμικρον 2. Είναι λάθος να λέμε ότι είμαστε στο τέλος της πανδημίας πριν ολοκληρωθεί. Θα ξέρουμε τι έγινε με την πανδημία όταν πραγματικά τελειώσει. Οι ενδείξεις λένε ότι είμαστε ακόμα σε αναμονή. Μπορεί να πάμε σε άλλα πολλαπλά μικρότερα κύματα. Δεν θα εξαλειφθεί ξαφνικά».

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή