Αλλάζουν όλα για αρτοποιεία, γαλακτοπαραγωγούς και φαρμακεία Reviewed by Momizat on . Σε περίπου ένα μήνα από τώρα, δηλαδή αρχές Οκτωβρίου, θα ξεκινήσει η εφαρμογή των επίμαχων ρυθμίσεων για το γάλα, τα αρτοποιεία αλλά και τα φαρμακεία, οι οποίες Σε περίπου ένα μήνα από τώρα, δηλαδή αρχές Οκτωβρίου, θα ξεκινήσει η εφαρμογή των επίμαχων ρυθμίσεων για το γάλα, τα αρτοποιεία αλλά και τα φαρμακεία, οι οποίες Rating: 0

Αλλάζουν όλα για αρτοποιεία, γαλακτοπαραγωγούς και φαρμακεία

Αλλάζουν όλα για αρτοποιεία, γαλακτοπαραγωγούς και φαρμακεία

Σε περίπου ένα μήνα από τώρα, δηλαδή αρχές Οκτωβρίου, θα ξεκινήσει η εφαρμογή των επίμαχων ρυθμίσεων για το γάλα, τα αρτοποιεία αλλά και τα φαρμακεία, οι οποίες ψηφίστηκαν στις 14 Αυγούστου στο πλαίσιο του νέου Μνημονίου.

psomi

Η νέα διάταξη που προβλέπει ότι η μέγιστη διάρκεια ζωής του παστεριωμένου («φρέσκου») γάλακτος θα καθορίζεται πλέον από τον παρασκευαστή και όχι από το κράτος θα πρέπει να ισχύσει όχι άμεσα αλλά έως τον Οκτώβριο, καθώς απαιτείται προηγουμένως η έκδοση ερμηνευτικής εγκυκλίου από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Ανάλογη εγκύκλιος και σε ότι αφορά τις αλλαγές στα αρτοποιεία, η οποία πρέπει να εκδοθεί από τη Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας. Υπενθυμίζεται ότι βάσει των νέων διατάξεων θα επιτρέπεται η πώληση ψωμιού από όλα τα καταστήματα τροφίμων, ακόμη και από κρεοπωλεία και ιχθυοπωλεία, ενώ θα μπορούν να χαρακτηρίζονται ως αρτοποιεία ακόμη και σημεία πώλησης, όπου απλώς πραγματοποιείται η ολοκλήρωση του ψησίματος του ψωμιού.

farmakeia

Ο πρώην υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης παρέπεμψε για τον Οκτώβριο και την έκδοση κοινής υπουργικής απόφασης των υπουργείων Οικονομίας και Υγείας με την οποία θα καθορίζονται οι προϋποθέσεις και η διαδικασία για τη χορήγηση άδειας ίδρυσης φαρμακείου.

 

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή