"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

16.7 C
Trikala

Έρχεται νέα αύξηση στον καφέ της Ασκληπιού

lafarm

Σχετικά άρθρα

Οι λάτρεις του καφέ αναμένεται να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη για να απολαύσουν το αγαπημένο τους ρόφημα καθώς αναμένονται σημαντικές ανατιμήσεις στην αγορά που θα συμπαρασύρουν και το κόστος του καφέ. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις οι ανατιμήσεις που θα αγγίξουν το 15% έως και το 20%, θα επηρεάσουν την τιμή του καφέ, τόσο στα ράφια των σούπερ μάρκετ όσο και στα καταστήματα εστίασης.

Οι εκτιμήσεις των ειδικών προβλέπουν ότι οι τιμές του καφέ θα πλησιάσουν σε ιστορικά υψηλά επίπεδα, κάτι που θα δημιουργήσει σημαντικά προβλήματα για τους καταναλωτές. Ειδικοί της αγοράς εκφράζουν βαθύτατους φόβους για την εξέλιξη αυτή, καθώς αντιλαμβάνονται τις οικονομικές δυσκολίες που θα αντιμετωπίσουν οι λάτρεις του καφέ.

Η παραγωγή καφέ βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση, καθώς οι τιμές του καφέ ρομπούστα έχουν φτάσει σε επίπεδα που δεν έχουν παρατηρηθεί εδώ και δεκαετίες. Ο καφές, αυτή η παγκοσμίως αγαπημένη απόλαυση, βρίσκεται σε κρίση λόγω προβλημάτων στην παραγωγή, ιδίως στο Βιετνάμ, που είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός καφέ στον κόσμο.

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ε, τι δεν καταλαβαίνετε; Η τιμή αυξήθηκε διότι δεν έβρεξε* στο Βιετνάμ.
    * Υπενθυμίζω το 1991, όταν δεν έβρεξε εδώ, ο Μητσοτάκης (ο Α΄) διπλασίασε την τιμή του νερού. Το ΄92 όμως που πνιγήκαμε, δεν το μείωσε… Ετοιμαστείτε λοιπόν.
    ΥΓ. Μεταξύ μας: μάθανε ότι δουλευόμαστε εύκολα. Και μετά τους Ρομά, πλακώσανε και οι σχιστομάτηδες.

  2. Να τον πιούν μόνοι τους, έλεος πια, ούτε στο Παρίσι τέτοιες τιμές. Η πόλη είναι γεμάτη από σημεία όπου μπορείς να καθήσεις παίρνοντας καφέ ακόμη κι απ’ το σπίτι σου. Αρκετά με τις προφάσεις. Αλλά βρίσκουν και τα κάνουν αφού δεν υπάρχει στον κόσμο καταναλωτική συνείδηση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης