"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

19.9 C
Trikala

Αλλαγή του εκλογικού νόμου στους Δήμους , «ναι» στην κινητικότητα δημοτικών υπαλλήλων

lafarm

Σχετικά άρθρα

Δύο ειδήσεις βγήκαν από την πρώτη συνάντηση που είχε η γαλάζια ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών με το γαλάζιο Προεδρείο της ΚΕΔΕ, σύμφωνα με τη σχετική Ανακοίνωση που εκδόθηκε (από την ΚΕΔΕ) μετά την ολοκλήρωσή της.


Η πρώτη αφορά τους Αιρετούς και είναι η δήλωση του Μάκη Βορίδη ότι «ο εκλογικός νόμος που τόσα πολλά προβλήματα κυβερνησιμότητας και λειτουργίας στους Δήμους έχει προκαλέσει θα αλλάξει σχετικά γρήγορα».
Ο χρονικός προσδιορισμός, αλλά και μόνο το γεγονός ότι στην πρώτη συνάντηση επελέγη -από τα εκατοντάδες επιτακτικά προβλήματα που έχει η Αυτοδιοίκηση- να αναδειχθεί το εκλογικό σύστημα, καθιστά σαφές ότι παρά το ότι βρισκόμαστε εν μέσω της πανδημίας, στελέχη της Νέας Δημοκρατίας ασχολούνται με τις Δημοτικές εκλογές που θα γίνουν το 2023.
Η δεύτερη είδηση “καίει” τους δημοτικούς υπαλλήλους και είναι πως «κατά τη διάρκεια της συζήτησης η ηγεσία του ΥΠ.ΕΣ. επεσήμανε ότι προσεγγίζει θετικά τις απόψεις της ΚΕΔΕ για την κινητικότητα». Ο Βορίδης δήλωσε σχετικά: «Καταλαβαίνω τα προβλήματα που δημιουργεί η κινητικότητα στη λειτουργία των Δήμων και πιστεύω ότι πρέπει να ακούσουμε τις προτάσεις των Δημάρχων».
Υπογραμμίζεται ότι οι απόψεις της ΚΕΔΕ για την Κινητικότητα αποτυπώνονται στο ενημερωτικό σημείωμα που έδωσε στην πολιτική ηγεσία. Οι Αιρετοί ζητούν, «όσον αφορά την κινητικότητα και μόνον του προσωπικού των Δήμων, ότι αυτή θα μπορεί να πραγματοποιείται:
– Μόνον για μετακίνηση προσωπικού από Δήμο σε Δήμο.
– Να αποτελεί προαπαιτούμενο η σύμφωνη γνώμη του Δημάρχου, για να μπορεί να μετακινηθεί κάποιος εργαζόμενος ενός Δήμου σε άλλο Δήμο.
– Η κινητικότητα να επιτρέπεται εφόσον συντρέχουν πολύ σοβαροί λόγοι (υγείας ή ανάγκη συνένωσης οικογενειών), που θα πρέπει να τεκμηριώνονται επαρκώς».
Εάν λοιπόν ισχύει η επίσημη ανακοίνωση, η νέα ηγεσία «επεσήμανε ότι προσεγγίζει θετικά» τις απόψεις των Δημάρχων.
Πηγή: airetos.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης