“Αλωνίζουν” οι έμποροι – Μαύρη αγορά αγροτικών προϊόντων στον κάμπο Reviewed by Momizat on . Όσο-όσο δίνουν τα προϊόντα τους οι παραγωγοί στο θεσσαλικό κάμπο για να πληρωθούν σε ρευστό ενώ στην αγορά παρατηρείται κύμα υπέρογκων ανατιμήσεων λόγω του ΦΠΑ. Όσο-όσο δίνουν τα προϊόντα τους οι παραγωγοί στο θεσσαλικό κάμπο για να πληρωθούν σε ρευστό ενώ στην αγορά παρατηρείται κύμα υπέρογκων ανατιμήσεων λόγω του ΦΠΑ. Rating: 0

“Αλωνίζουν” οι έμποροι – Μαύρη αγορά αγροτικών προϊόντων στον κάμπο

rodakina-656x410
Όσο-όσο δίνουν τα προϊόντα τους οι παραγωγοί στο θεσσαλικό κάμπο για να πληρωθούν σε ρευστό ενώ στην αγορά παρατηρείται κύμα υπέρογκων ανατιμήσεων λόγω του ΦΠΑ.
Σύμφωνα με έρευνα του «Έθνους» και με πρόσχημα τα capital controls, ουσιαστικά έχει στηθεί «μαύρη αγορά», όπου σιτηρά, καρπούζια και ροδάκινα διακινούνται χωρίς τιμολόγια, με εμπόρους και μεσάζοντες να πληρώνουν τους αγρότες με μετρητά δίνοντάς τους το ρευστό σε πλαστικές και χάρτινες σακούλες.
Σύμφωνα με δηλώσεις του αγροτοσυνδικαλιστή, Χρήστου Σιδερόπουλου , οι “έμποροι και αλευροβιομηχανίες αγοράζουν το σκληρό σιτάρι μέχρι και 32 λεπτά το κιλό, ενώ οι περισσότεροι αγρότες πούλησαν στα 22 – 25 λεπτά το κιλό πριν τα capital controls. Όσοι προνόησαν και κράτησαν ποσότητες, κερδίζουν και μάλιστα παίρνουν τα χρήματα σε πλαστικές και χάρτινες σακούλες χωρίς παραστατικά”.
kosmoslarissa.gr

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή