Αναβολή της απόφαση για Κορκονέα – Σαραλιώτη κάτω από έντονες αντιδράσεις Reviewed by Momizat on . Αναβλήθηκε για τις 29 Ιουλίου η απόφαση του Εφετείου Λαμίας, για τις ποινές των Ειδικών Φρουρών, Επαμεινώνδα Κορκονέα και Βασίλη Σαραλιώτη, που κατηγορούνται γι Αναβλήθηκε για τις 29 Ιουλίου η απόφαση του Εφετείου Λαμίας, για τις ποινές των Ειδικών Φρουρών, Επαμεινώνδα Κορκονέα και Βασίλη Σαραλιώτη, που κατηγορούνται γι Rating: 0

Αναβολή της απόφαση για Κορκονέα – Σαραλιώτη κάτω από έντονες αντιδράσεις

Αναβολή της απόφαση για Κορκονέα – Σαραλιώτη κάτω από έντονες αντιδράσεις

Αναβλήθηκε για τις 29 Ιουλίου η απόφαση του Εφετείου Λαμίας, για τις ποινές των Ειδικών Φρουρών, Επαμεινώνδα Κορκονέα και Βασίλη Σαραλιώτη, που κατηγορούνται για τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου τον Δεκέμβριο του 2008 στα Εξάρχεια.

Έπειτα από μια δίκη με διάρκεια 3,5 ετών και άνω κι ενώ όλοι περίμεναν το δικαστήριο να εκδώσει σήμερα την τελεσίδικη απόφασή του, εμφανίστηκε ένας δικηγόρος, ο οποίος ενημέρωσε τους δικαστές ότι ο συνήγορος του Επαμεινώνδα Κορκονέα, εισήχθη εσπευσμένα χθες στο νοσοκομείο.

Οι συνήγοροι της πολιτικής αγωγής Ζωή Κωνσταντοπούλου και Νίκος Κωνσταντόπουλος έκαναν λόγο για μεθόδευση από την υπεράσπιση με στόχο την καθυστέρηση της έκδοσης της απόφασης. Και αυτό γιατί από την 1η Ιουλίου τίθεται σε ισχύ ο νέος Ποινικός Κώδικας οι διατάξεις του οποίου προβλέπουν -διαζευκτικά- εκτός από την ποινή της ισόβιας κάθειρξης για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας, ποινή κάθειρξης τουλάχιστον 10 ετών.

Σε συνδυασμό μάλιστα με το γεγονός ότι ο εισαγγελέας στην πρότασή του είχε ζητήσει την μετατροπή της κατηγορίας από ανθρωποκτονία με άμεσο δόλο σε ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο, η πολιτική αγωγή άστραψε και βρόντηξε. Το δικαστήριο προσπάθησε να βρει ημερομηνίες για τη νέα συνεδρίαση μέσα στον Ιούνιο, αλλά δεν κατέστη εφικτό με αποτέλεσμα η δική να διακόψει για τις 29 Ιουλίου.

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή