"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

22.9 C
Trikala

Ανακοίνωση ΚΚΕ για την επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Θεσσαλία

Σχετικά άρθρα

lafarm

Ο Πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ κ. Σαμαράς στη προεκλογική περιοδεία του στην Θεσσαλία δεν ξέχασε για μια ακόμη φορά να υποκλιθεί στην Ε.Ε και την ΚΑΠ και να τονίσει πόσο τυχεροί είναι οι έλληνες αγρότες.
Όμως τα ψέματα, οι ανέξοδες υποσχέσεις και η κινδυνολογία δεν μπορούν να κρύψουν την δραματική κατάσταση που βρίσκονται οι αγρότες και κτηνοτρόφοι εξαιτίας της Ε.Ε της ΚΑΠ και της πολιτικής της συγκυβέρνησης ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.
Η πραγματικότητα δεν έχει σχέση με τις εξαγγελίες και τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού.
Είπε ότι δεν θα φορολογηθούν οι επιδοτήσεις δεν είπε όμως ότι η ΚΑΠ την οποία έχει σαν ευαγγέλιο φέτος μείωσε 8.5% την ενιαία ενίσχυση, το 2015 θα την μειώσει 15% και ως το τέλος του 2019 θα έχει μειωθεί η ενιαία ενίσχυση κατά 45%. Θα πάρουν δηλαδή από τις τσέπες των αγροτών και κτηνοτρόφων τα μισά χρήματα.
Μίλησε για τα 2δις ευρώ το χρόνο που δίνει η ΚΑΠ σε αγρότες και κτηνοτρόφους δεν είπε όμως ότι η κυβέρνηση ήδη τα έχει πάρει πίσω με την άγρια φορολόγηση με 13% από το πρώτο ευρώ, τον ΕΝΦΙΑ σε σπίτια, χωράφια και στάβλους, τις αυξήσεις των εισφορών σε ΟΓΑ και ΕΛΓΑ, την αύξηση του κόστους παραγωγής ενώ οι τιμές των προϊόντων μειώνονται, το εμπάργκο στην Ρωσία που έφερε μείωση τιμών στα εξαγώγιμα προϊόντα.
Μίλησε για 6δις ευρώ την επόμενη 7ετία που θα συρρεύσουν στο λεγόμενο Β’ Πυλώνα στήριξης όμως αυτά δεν αφορούν τους αγρότες αλλά τους διάφορους επιχειρηματίες που επενδύουν σε μεταποιητικές βιομηχανίες, στην κατασκευή δρόμων για την μεταφορά των προϊόντων τους, σε αγροτουρισμό και άλλες τέτοιες δραστηριότητες.
Εξήγγειλε για μια ακόμη φορά την αποπεράτωση των έργων για την εκτροπή του άνω ρου του Αχελώου, η πολλοστή εξαγγελία πρωθυπουργών τα τελευταία 30 χρόνια που ξεκίνησαν τα έργα και ακόμη Αχελώο δεν είδαμε και το ίδιο συμβαίνει με την Κάρλα και τα άλλα αρδευτικά έργα που είναι απαραίτητα για τον Θεσσαλικό κάμπο ώστε να μειωθεί το κόστος παραγωγής και να συνεχίζει να παράγει ο κάμπος αφού το νερό είναι απαραίτητη προϋπόθεση.
Είπε ψέματα για τους βοσκότοπους που έχουν αποχαρακτηρίσει και θα οδηγήσουν σε μείωση των ενισχύσεων για τους κτηνοτρόφους καθώς δεν έχει δοθεί λύση το 2015 για να καλύψουν τον αριθμό του ζωικού κεφαλαίου της χώρας.
Τέλος δεν μας εξήγησε γιατί οι εφοπλιστές παίρνουν αφορολόγητο πετρέλαιο ενώ οι αγρότες για την χρήση στις καλλιέργειες και τα λαϊκά στρώματα για θέρμανση το αγοράζουν πανάκριβα. Δεν μας είπε για το φτηνό νυχτερινό ρεύμα που το υποσχέθηκαν στις κινητοποιήσεις το 2013 και όχι μόνο δεν το υλοποίησαν αλλά από τότε είχαμε συνεχόμενες αυξήσεις στο αγροτικό ρεύμα. Δεν είπε κουβέντα για το εργοστάσιο της ΕΒΖ που ερήμωσε και τρώμε πια εισαγόμενη ζάχαρη.
Το ΚΚΕ καλεί τους αγρότες και κτηνοτρόφους να αξιοποιήσουν την πλούσια εμπειρία που έχουν και να σκεφτούν πως οι κατακτήσεις τους ήταν αποτέλεσμα σκληρών αγώνων και συγκρούσεων, πολυήμερων μπλόκων, τίποτε δεν χαρίστηκε. Να βγάλουν τα απαραίτητα συμπεράσματα για το ποιο Κόμμα ήταν κοντά τους, στήριξε αυτούς τους αγώνες, πάλεψε με ανιδιοτέλεια για τα συμφέροντα τους. Να σκεφτούν τι έχασαν από την συμμετοχή τους στην Ε.Ε, μια χώρα που έχει τεράστια πλεονεκτήματα και παραγωγικές δυνατότητες, ιδανικές εδαφικές και κλιματολογικές συνθήκες, επαρκή μηχανοποίηση της παραγωγής, τεχνογνωσία των αγροτών και κτηνοτρόφων, έχει μεταβληθεί σε χώρα εισαγωγής προϊόντων. Να γυρίσουν την πλάτη τους σε παλιούς και νέους “σωτήρες”, να κλείσουν τα αυτιά τους στην κινδυνολογία και τις ανέξοδες ψεύτικες υποσχέσεις αφού όποια κυβέρνηση και να προκύψει από τις εκλογές η ΚΑΠ θα μειώσει τις ενισχύσεις κατά 45%, οι αγρότες θα πληρώσουν βαρύτατο φόρο 13%, το κόστος παραγωγής θα αυξάνει, τα έργα υποδομής δεν θα γίνουν, τα κάθε είδους χαράτσια θα διατηρηθούν και θα αυξάνουν, η αγωνία του τι να καλλιεργήσουν κάθε χρονιά για να έχουν εισόδημα επιβίωσης.
Ενισχύστε- ψηφίστε το ΚΚΕ! Γιατί ΚΚΕ ισχυρό σημαίνει δυνατός λαός την επόμενη μέρα. Καλύτερες προϋποθέσεις ώστε να δυναμώσει η πάλη του λαού, να γίνει πιο αποτελεσματική και να βάλει φραγμό στην παραπέρα μείωση του εισοδήματος και το ξεκλήρισμα των μικρομεσαίων αγροτών. Συγκρότηση και δυνάμωμα της Λαϊκής Συμμαχίας εργατών, αγροτών, αυτοαπασχολούμενων στις πόλεις, γυναικών και νεολαίας των λαϊκών οικογενειών που θα διεκδικήσει την πραγματική εξουσία παίρνοντας στα χέρια της τα μέσα παραγωγής, την γη και τον κοινωνικό πλούτο που παράγεται. Με κεντρικό σχεδιασμό της οικονομίας ώστε να ξέρουμε τι θα καλλιεργούμε και τι θα παράγουμε, στήριξη από την κρατική βιομηχανία για φθηνά μέσα και εφόδια. Με τον παραγωγικό συνεταιρισμό δίπλα στην συγκεντρωμένη κρατική αγροτική εκμετάλλευση που θα εξασφαλίζει βιώσιμο εισόδημα χωρίς άγχος για τις ζημιές, και τα απλήρωτα προϊόντα από εμπόρους και βιομηχανίες. Αποδέσμευση από την Ε.Ε που αποτελεί θηλιά στο λαιμό των μικρομεσαίων αγροτών, ώστε να μπορέσουμε να αναπτύξουμε τις παραγωγικές δυνατότητες χωρίς περιορισμούς. Με μονομερή διαγραφή του χρέους γιατί οποιαδήποτε αποδοχή του χρέους, είτε με επιμήκυνση που ζητάει η ΝΔ είτε με κούρεμα που θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ θα οδηγήσει σε νέα αντιλαϊκά μέτρα και χτύπημα των κατακτήσεων.
Ψηφίστε ΚΚΕ, για δυνατή λαϊκή αντιπολίτευση, συμμαχία και πάλη για την ανατροπή!

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ του ΚΚΕ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης