"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

18.9 C
Trikala

Ανατροπές στους Διευθυντές των σχολείων;

lafarm

Σχετικά άρθρα

Πολλά ερωτηματικά για τον πίνακα των διευθυντών των σχολείων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης εγείρει πρόσφατη απόφαση του Διοικητικού Εφετείου της Λάρισας, όπου ακυρώνει το ισχύοντα πίνακα.
Όπως έγινε γνωστό, από τον Δικηγόρο – Διαμεσολαβητή του εκπαιδευτικού στη Θεσσαλονίκη κ. Στέφανο Αθ. Μπαλάφα «υστερα από πολύχρονη δικαστική διαμάχη (2011 – 2015) εκπαιδευτικού Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, το Διοικητικό Εφετείο της Λάρισας με την υπ’ αριθμ. 4/2015 απόφασή του ακυρώνει τον ισχύοντα πίνακα Διευθυντών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ν. Τρικάλων. Αυτό γίνεται για πρώτη φορά στα χρονικά του νομού μας, λόγω των παρανομιών που συντελέστηκαν από τον τότε Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ν. Τρικάλων και της τότε Περιφερειακής Διευθύντριας Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης
Θεσσαλίας».
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Δικηγόρο – Διαμεσολαβητή του εκπαιδευτικού στη Θεσσαλονίκη κ. Στέφανο Αθ. Μπαλάφα, η Διοίκηση είναι πλέον υποχρεωμένη να επαναλάβει από την αρχή
όλη τη διαδικασία επιλογής υποψηφίων Διευθυντών ν. Τρικάλων με νομότυπο αυτή τη φορά τρόπο για όλους, όσοι ήταν υποψήφιοι Διευθυντές το 2011.
Η απόφαση αυτή έρχεται να επιβάλλει το νόμο, την ισότητα και την αξιοκρατία αλλά και να τονώσει το περί δικαίου αίσθημα σε μια εποχή που πλήττεται βάναυσα.
Ωστόσο, η Διεύθυνση της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης αναμένει να καθαρογραφεί η δικαστική απόφαση, ώστε να λάβει και τις όποιες αποφάσεις.
Αναμένουμε με ενδιαφέρον τη θέση της Διεύθυνσης για το όλο ζήτημα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης