Ανοίγει (επιτέλους) το Μουσείο της Θεόπετρας Reviewed by Momizat on . ekalampaka.gr Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε στην τελική ευθεία για να ανοίξει -επιτέλους- το Μουσείο της Θεόπετρας ή όπως επισήμως ονομάζεται «Κέντρο Τεκμηρίωσης ekalampaka.gr Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε στην τελική ευθεία για να ανοίξει -επιτέλους- το Μουσείο της Θεόπετρας ή όπως επισήμως ονομάζεται «Κέντρο Τεκμηρίωσης Rating: 0

Ανοίγει (επιτέλους) το Μουσείο της Θεόπετρας

moytheopes4

ekalampaka.gr

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε στην τελική ευθεία για να ανοίξει -επιτέλους- το Μουσείο της Θεόπετρας ή όπως επισήμως ονομάζεται «Κέντρο Τεκμηρίωσης και Εκπαίδευσης Σπηλαίου Θεόπετρας»…Οι εγκαταστάσεις του μουσείου έχουν ολοκληρωθεί εδώ και αρκετά χρόνια, ενώ έχουν τοποθετηθεί στις ειδικές προθήκες όλα τα εκθέματα-ευρήματα των ανασκαφών του σπηλαίου Θεόπετρας, που θα φιλοξενεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας από επίσημα χείλη, από το δεύτερο πακέτο του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας και συγκεκριμένα από τις θέσεις που προβλέπονται για την Εφορεία Παλαιοανθρωπολογίας – Σπηλαιολογίας, έξι άτομα πρόκειται να προσληφθούν για να αναλάβουν καθήκοντα τόσο στο Μουσείο όσο και στο Σπηλαίο της Θεόπετρας, που υπολειτουργεί.

Συγκεκριμένα για το Σπήλαιο θα προσληφθεί 1 ημερήσιος φύλακας, ενώ για το Μουσείο προβλέπονται 5 θέσεις:
• 2 ημερήσιοι φύλακες
• 1 νυχτοφύλακας
• 1 καθαριστής και
• 1 εργατοτεχνίτης (οικοδομικών εργασιών)

Μέχρι στιγμής από τον ΟΑΕΔ έχουν ανακοινωθεί οι προσωρινοί πίνακες των επιτυχόντων και αναμένεται στο αμέσως επόμενο διάστημα να οριστικοποιηθούν, μετά και την εξέταση ενστάσεων.

Αν και οι θέσεις αυτές αφορούν σε απασχόληση προσωπικού για ορισμένο χρόνο (πέντε μήνες) δεν παύει να αποτελεί έστω μια αρχή για ένα χώρο με αρχαιολογικό, πολιτισμικό και ιστορικό ενδιαφέρον, που περιμένουμε χρόνια να λειτουργήσει. Ευελπιστούμε μετά το πέρας του πενταμήνου να παραταθούν οι συμβάσεις των προσλαμβανόμενων, αν όχι να προκηρυχθούν μόνιμες θέσεις προσωπικού, που είναι και το ζητούμενο.

Δείτε στις παρακάτω φωτογραφίες απόψεις του εσωτερικού χώρου του Μουσείου, που πραγματικά εντυπωσιάζουν.

 

 

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή