"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

27 C
Trikala

Ανοίγει (επιτέλους) το Μουσείο της Θεόπετρας

Σχετικά άρθρα

lafarm

moytheopes4

ekalampaka.gr

moytheopes
Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε στην τελική ευθεία για να ανοίξει -επιτέλους- το Μουσείο της Θεόπετρας ή όπως επισήμως ονομάζεται «Κέντρο Τεκμηρίωσης και Εκπαίδευσης Σπηλαίου Θεόπετρας»…Οι εγκαταστάσεις του μουσείου έχουν ολοκληρωθεί εδώ και αρκετά χρόνια, ενώ έχουν τοποθετηθεί στις ειδικές προθήκες όλα τα εκθέματα-ευρήματα των ανασκαφών του σπηλαίου Θεόπετρας, που θα φιλοξενεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας από επίσημα χείλη, από το δεύτερο πακέτο του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας και συγκεκριμένα από τις θέσεις που προβλέπονται για την Εφορεία Παλαιοανθρωπολογίας – Σπηλαιολογίας, έξι άτομα πρόκειται να προσληφθούν για να αναλάβουν καθήκοντα τόσο στο Μουσείο όσο και στο Σπηλαίο της Θεόπετρας, που υπολειτουργεί.

Συγκεκριμένα για το Σπήλαιο θα προσληφθεί 1 ημερήσιος φύλακας, ενώ για το Μουσείο προβλέπονται 5 θέσεις:
• 2 ημερήσιοι φύλακες
• 1 νυχτοφύλακας
• 1 καθαριστής και
• 1 εργατοτεχνίτης (οικοδομικών εργασιών)

Μέχρι στιγμής από τον ΟΑΕΔ έχουν ανακοινωθεί οι προσωρινοί πίνακες των επιτυχόντων και αναμένεται στο αμέσως επόμενο διάστημα να οριστικοποιηθούν, μετά και την εξέταση ενστάσεων.

Αν και οι θέσεις αυτές αφορούν σε απασχόληση προσωπικού για ορισμένο χρόνο (πέντε μήνες) δεν παύει να αποτελεί έστω μια αρχή για ένα χώρο με αρχαιολογικό, πολιτισμικό και ιστορικό ενδιαφέρον, που περιμένουμε χρόνια να λειτουργήσει. Ευελπιστούμε μετά το πέρας του πενταμήνου να παραταθούν οι συμβάσεις των προσλαμβανόμενων, αν όχι να προκηρυχθούν μόνιμες θέσεις προσωπικού, που είναι και το ζητούμενο.

Δείτε στις παρακάτω φωτογραφίες απόψεις του εσωτερικού χώρου του Μουσείου, που πραγματικά εντυπωσιάζουν.

moytheopes1

moytheopes2

moytheopes3

moytheopes4

moytheopes5

moytheopes6

moytheopes7

moytheopes8

moytheopes9

moytheopes10

moytheopes11

moytheopes12

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης