"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

10.4 C
Trikala

Απάντησή στο άρθρο << Ντροπή τους>>της γνωστής ομάδας υπέρ της εκτροπής του Αχελώου

lafarm

Σχετικά άρθρα

Δύο μέλη της παλιάς γνωστής ομάδας Θεσσαλών <<τεχνοκρατων>> υπέρ της λειτουργίας του ΥΗΕ Μεσοχώρας, επανήλθαν και πάλι προκλητικά, αμφισβητώντας τα αναφαίρετα δικαιώματα των Μεσοχωριτών να προσφύγουν για άλλη μια φορά στο ΣΤΕ για τη διάσωση του χωριού τους.

Αν είμαστε πλειοψηφία ή όχι αφήστε να το ξέρουμε καλύτερα από εσάς. Όσον αφορά την πλειοψηφία των προσυμφώνων στη ΔΕΗ το 2009, δεν λέτε όλη την αλήθεια, για τους λαγούς με πετραχείλια που έταζε η ΔΕΗ, πχ με ιδιωτικό προσύμφωνο γονιός μπορούσε να γράψει ένα σπίτι 50τμ στα 4 παιδιά του, και ότι αυτά θα έπαιρναν το καθένα, σπίτι 60τμ στο νέο οικισμό.

Χαρακτηρίζετε το αίτημα για γκρέμισμα του φράγματος ως ποινικό αδίκημα. Δεν έχετε διαβάσει τις πρόσφατες οδηγίες της ΕΕ για απελευθέρωση 25000 km ευρωπαικών ποταμών από τα φράγματα τα επόμενα χρόνια.

Έχετε τερματίσει τον εργασιακό σας βίο και εξακολουθείτε με εμμονικό τρόπο να επανέρχεστε πάλι στα ίδια και στα ίδια. Επειδή μετά από τόσα χρόνια οι εμμονές σας δεν <<κόβονται.>>, γιαυτό δεν αναφέρω εδώ τα επιχειρήματά μας.

Διαβάστε μόνο τις παρεμβάσεις μας στη Διαβούλευση για τη ΜΠΟ του ΥΗΕ της Μεσοχώρας. Ξέρουμε όλοι μας ότι στη ζωή, τα λάθη, οι αβλεψίες και οι μ.α….κίες πληρώνονται.

Για εμάς που είμαστε απέναντί σας, το ύψος των τιμών των απολλοτριώσεων δεν μας ενδιαφέρει, μένουμε πιστοί στο γνωστό <<οι πατρίδες δεν πωλούνται>>. και ότι θα παραδώσουμε στα παιδιά μας, το χωριό μας αν όχι καλύτερο, τουλάχιστον όπως το βρήκαμε.

Το πόσο λάμβάνουμε υπόψη τις γνώμες σας όλα αυτά τα χρόνια, σας λέω << χιουμοριστικά>>, τόσο, όσο και τις απόψεις του γνωστού <<μουρλού.>> της κυβέρνησης.

Οσο για τη νέα προσφυγή στο ΣΤΕ 1.Μετά την καταδίκη της χώρας από την ΕΕ 11/2021 οτι δεν προστατεύει τις περιοχές Natura 2.

Με την ιδια πολιτική της ΕΕ για την βιοποικιλότητα και την πράσινη πολιτική 3, Αν οι δικαστές σταθούν προ των ευθυνών τους όσον αφορά την προστασία της φύσης, αναμένουμε θετική απόφαση για τη σωτηρία της Μεσοχώρας και του Αχελώου.

Ηλίας Σταύρος, Ψυχίατρος, Μεσοχωρίτης

2 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Ο δύστροπος τοπικισμός και η ημιμάθεια τροχοπέδη στην ανάπτυξη

  Ο δύστροπος τοπικισμός και η ημιμάθεια περί των περιβαλλοντικών διακατέχει τους περί τον Σύνδεσμο των Κατακλυζομένων Μεσοχώρας και εξ αυτών προκύπτουν σημαντικά ζητήματα καθυστερήσεων στην ανάπτυξη ενός έργου το οποίο θα αποφέρει πολλαπλώς σημαντικά οφέλη τόσο στους ίδιους όσο και στην ευρύτερη περιοχή της Μεσοχώρας.
  Ας δούμε τα πράγματα με ρεαλισμό:
  1) Τι είναι προτιμότερο οι εκπομπές αερίων ρύπων, κυρίως διοξειδίου του άνθρακα, για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας ή η αμφιλεγόμενη προστασία της βιοποικιλότητας που όλως διόλου λάθους επικαλούνται οι Κατακλυζόμενοι, δεδομένου ότι μια λίμνη, έστω και τεχνητή, στο εν λόγω σημείο του ορεινού όγκου αυξάνει τη βιοποικιλότητα. Αλήθεια τι είδους μελέτες για τη βιοποικιλότητα έχουν γίνει μέχρι σήμερα και πόσο σαφείς και ακριβείς είναι οι προσεγγίσεις των και ποιοι φορείς τις έκαναν; (Η ακρίβεια των και τα συμπεράσματα των να αποδεικνύονται με δεδομένα μετρήσεων)
  2) Σήμερα που το κόστος των ενεργειακών πόρων συρρικνώνει το εισόδημα των Ελλήνων πολιτών και συμβάλει στην υπανάπτυξη, χωρούν τέτοιου είδους αντιδράσεις με προσφυγές κλπ;… που ζούνε τελικά αυτοί και πως τελικά αντιλαμβάνονται την αειφόρο ανάπτυξη; Ομολογουμένως αυτό είναι ένα μεγάλο ερώτημα.
  3) Η στάση της ομάδας αυτών των πολιτών θα πρέπει να καταχωρηθεί στα πανεπιστημιακά συγγράμματα που σχετίζονται με την οικονομική ανάπτυξη και τους παράγοντες της υστέρησης της προς διδαχή των φοιτητών του μέλλοντος.
  Όχι μόνο οι πολίτες των Τρικάλων, της Θεσσαλίας αλλά και ολόκληρης της Ελλάδας περιμένουν τις απαντήσεις των.
  Δικαιόπολης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΑΚΕΘ

Δείτε επίσης