Απάντηση στην κριτική περί συνωστισμού έδωσε ο Δήμαρχος Δ.Παπαστεργίου Reviewed by Momizat on . Απάντηση στην κριτική περί συνωστισμού στο άναμμα του δέντρου στην κεντρική πλατεία το βράδυ της Παρασκευής έδωσε μιλώντας σήμερα στη Ραδιοφωνική Λέσχη 97,6 ο Δ Απάντηση στην κριτική περί συνωστισμού στο άναμμα του δέντρου στην κεντρική πλατεία το βράδυ της Παρασκευής έδωσε μιλώντας σήμερα στη Ραδιοφωνική Λέσχη 97,6 ο Δ Rating: 0

Απάντηση στην κριτική περί συνωστισμού έδωσε ο Δήμαρχος Δ.Παπαστεργίου

Απάντηση στην κριτική περί συνωστισμού έδωσε ο Δήμαρχος Δ.Παπαστεργίου

Απάντηση στην κριτική περί συνωστισμού στο άναμμα του δέντρου στην κεντρική πλατεία το βράδυ της Παρασκευής έδωσε μιλώντας σήμερα στη Ραδιοφωνική Λέσχη 97,6 ο Δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου:

« Όντως ο Δήμος Τρικκαίων ανακοίνωσε την Παρασκευή πως διαδικτυακά θα ανάψει το δέντρο. Ήταν σαφές ότι δεν καλέσαμε κανέναν στο άναμμα και ότι δεν θα έπρεπε να έρθει και κανείς, λόγω της κατάστασης που ζούμε. Οι άνθρωποι που ήταν έξω στην πόλη, όπως και κάθε μέρα, ήταν  γύρω στους 50 περίπου, και κοντοστάθηκαν και είδαν το άναμμα του δέντρου. Αυτή ήταν όλη η ιστορία. Βέβαια, ξεσηκώθηκαν οι ‘εισαγγελείς’ του διαδικτύου, και μαζί τους και η αντιπολίτευση η οποία επειδή δεν έχει θέματα να μας κοντράρει εφευρίσκει τέτοιου είδους θέματα που έχουν διάρκεια κάποιων ωρών και μόνο. Κακώς ήταν έξω όλοι οι συμπολίτες που δεν είχαν δουλειά. Μπορώ να δεχθώ πως θα μπορούσαμε να κάναμε το άναμμα άλλη ώρα που δεν θα υπήρχε κυκλοφορία, παρόλα αυτά δεν καλέσαμε κανέναν και θεωρώ άδικη την κριτική ότι οργανώσαμε εκδήλωση. Και το Σάββατο το βράδυ και την Κυριακή η πόλη καλώς ή κακώς έχει κόσμο. Για το μόνο που…μετανιώνω είναι ότι στολίσαμε τόσο ωραία την πόλη που ο κόσμος δεν μπορεί να καθίσει μέσα.»

Ο Δήμαρχος απάντησε και στην κριτική συμπολιτών για τον παράκαμψη του ποδηλατόδρομου για τις νέες στάσεις Αστικού στην οδό Β. Τσιτσάνη:

« Μας κρίνουν όλοι οι…συγκοινωνιολόγοι των Τρικάλων για ποιο λόγο προστατεύουμε τα ποδήλατα; Τι θέλανε οι συμπολίτες μας, να πάνε ευθεία τα ποδήλατα και στο πρώτο αστικό όταν θα μπαινοβγαίνει να παρασύρει ποδηλάτες; Αυτά νομίζω ότι είναι υπερβολές ανθρώπων που δεν έχουν τη στοιχειώδη κρίση να καταλάβουν ότι εκεί δημιουργούνται στάσεις λεωφορείων. Είμαι πολύ περισσότερο ποδηλάτης από όλους αυτούς τους οποίους χλευάζουνε αυτή τη λύση, η οποία προτάχθηκε για την ασφάλεια και των ποδηλατών και των επιβατών του Αστικού Κτελ. Τονίζω ότι είναι ένα προσωρινό μέτρο, θα επανασχεδιαστεί η όλη κατάσταση μέσα στον επόμενο χρόνο με την ανακατασκευή του ποταμού και των πλατειών.»

Σχόλια (2)

 • Ό,τι να ναι!

  Δηλαδή κε Δήμαρχε σύμφωνα με τα λεγόμενα σας τα κάνετε όλα τέλεια. Μηδέν ψόγος για εσάς. Σαφώς οι πολίτες δεν έπρεπε να είναι εκεί μαζεμένοι ταυτόχρονα. Σαφώς όμως και εσείς φροντίζετε ως τοπική αρχή εξαρχής να μην το διαφημίζετε σαν ένα κοσμοϊστορικό γεγονός. Ένα άναμμα δέντρου ήταν. Όχι απογείωση του πρώτου ελληνικού δορυφόρου στη σελήνη. Αλλά μάλλον το εγώ σας είναι τεράστιο για να καταλογίσετε ευθύνες στους εαυτούς σας. Ο μέσος πολίτης έχει αγανακτήσει οπότε λογικό είναι να αναζητά λίγη χαρά ακόμη και σε γεγονότα που άλλες χρονιές θα ήταν συνηθισμένα έως και αδιάφορα. Μόνος σας λέτε ότι θα μπορούσατε να το φωταγωγήσετε σε διαφορετική ώρα, όπου δε θα συγκεντρωνόταν τόσος κόσμος στο ίδιο σημείο ή ακόμη καλύτερα και καθόλου. Λοιπόν, γιατί δεν το πράξατε; Τι θέλετε να δείξετε με όλα αυτά τα δευτερεύουσας σημασίας, για να μην πω άχρηστα δήθεν έργα που εξαγγέλλετε συνεχώς; Ούτε πεζοδρόμια, ούτε αναπλάσεις, ούτε τίποτα. Δε σας καταξιώνουν στα μάτια κανενός αυτά τα έργα <>. Αντιθέτως μόνο προκλητικά φαίνονται στα μάτια του μέσου φορολογούμενου πολίτη. Ιδιαιτέρως στη σημερινή εποχή, όπου τουλάχιστον το 1/3 των πολιτών βρίσκεται σε οικονομικό αδιέξοδο. Ποιος ο λόγος λοιπόν να προχωράτε σε τέτοια δαπανηρά έργα, τα οποία κανένα νόημα δεν έχουν πάρα μόνο τη δική σας προβολή; Αντιθέτως, η ζωή των πολιτών σας έχει γίνει ακόμη δυσκολότερη εξαιτίας αυτών των έργων. Δε μπορείς να μετατρέψεις το στάβλο σε παλάτι, μεταφορικά μιλώντας πάντα. Πως περιμένετε να εξευρωπαϊστεί μια τέτοια πόλη όταν ποτέ δεν είχε τη δυνατότητα να γίνει κάτι τέτοιο; Δεν υπάρχουν υποδομές για να γίνει κάτι τέτοιο ανεμπόδιστα. Σε ένα τόπο πρέπει να εξυπηρετούνται όλοι. Όχι μόνο οι πεζοί, τα ποδήλατα και οι ΑΜΕΑ. Υπάρχουν τρόποι να βελτιωθούν οι συνθήκες ζωής όλων χωρίς να δυσκολεύεται η ζωή μιας ομάδας σε βάρος της άλλης. Αυτό αδυνατείτε να καταλάβετε στην τοπική αυτοδιοίκηση και το κάνετε εξόφθαλμα και προκλητικά. Αυτό δείχνει η πολιτική σας. Αποφασίζομεν και διατάσσομεν. Ειλικρινά έχετε ρωτήσει κάποιον από τους πολίτες τι πραγματικά επιθυμούν ή αποφασίζετε μονομερώς; Διότι αυτό δείχνει ο τρόπος άσκησης της πολιτικής σας από την αρχή της εκλογής σας.
  Κλείνω λέγοντας ότι το οφθαλμόλουτρο μπορεί να είναι ευχάριστο στη θέα, αλλά πρέπει να ληφθούν σοβαρά υπόψη όλοι οι παράγοντες σωστής διενέργειας και πρωτίστως οι συνέπειες στην ποιότητα ζωής όλων.
  Ενας αγανακτισμένος πολίτης.

  Απάντηση
 • Κρίμα.

  Άκουσα το απόγευμα στον Ζυγό τις δικαιολογίες του Δημάρχου και απόρησα πως αυτός βγήκε Δήμαρχος. Έλεγε για να δικαιολογηθεί ότι κάθε μέρα έχουμε συνωστισμό και όχι μόνο την ημέρα που μας άναψες τα λαμπάκια!
  Δηλαδή βρε μεγάλε δεν είναι δική σου η ευθύνη να αποτρέψεις, μέσω της Δημοτικής Αστυνομίας που εσύ ελέγχεις, τον συνωστισμό; Έλεος, θα μας τρελλάνετε εντελώς; Έχεις αντιληφθεί την αποστολή του Δημάρχου; Είναι μόνο για το Facebook και για τα παραμύθια περί έξυπνης πόλης;

  Απάντηση

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή