Απάντηση του Διευθυντή της Β’ Παθολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Τρικάλων Στέφανου Μυλωνά Reviewed by Momizat on . ΑΝΑΓΚΑΙΑ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΗ      Επειδή από τον Σεπτέμβρη του 2011 έχω συμπληρώσει 15ετία στο ΕΣΥ και συνεπώς ΔΙΚΑΙΟΥΜΑΙ και ΚΑΤΕΧΩ την ομοιόβαθμη με την κρίση θέση το ΑΝΑΓΚΑΙΑ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΗ      Επειδή από τον Σεπτέμβρη του 2011 έχω συμπληρώσει 15ετία στο ΕΣΥ και συνεπώς ΔΙΚΑΙΟΥΜΑΙ και ΚΑΤΕΧΩ την ομοιόβαθμη με την κρίση θέση το Rating: 0

Απάντηση του Διευθυντή της Β’ Παθολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Τρικάλων Στέφανου Μυλωνά

nosokomeio1

ΑΝΑΓΚΑΙΑ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΗ

     Επειδή από τον Σεπτέμβρη του 2011 έχω συμπληρώσει 15ετία στο ΕΣΥ και συνεπώς ΔΙΚΑΙΟΥΜΑΙ και ΚΑΤΕΧΩ την ομοιόβαθμη με την κρίση θέση του ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ, θα πρέπει να γίνει αντιληπτό από όλους ότι οι λεονταρισμοί και οι κραυγές του «αδικημένου» είναι άνευ αντικειμένου !!!

     Δεδομένου ότι μόλις ολοκληρωθεί η νέα κρίση και εάν ή εφόσον κατέχω εις ΔΙΠΛΟΥΝ τη θέση του διευθυντή, τη μία εκ των δύο θέσεων του ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ Παθολογίας του Γ.Ν. Τρικάλων θα του την χαρίσω, με 2 προϋποθέσεις:

Α) Να ζητήσει ο «αδικημένος» συγγνώμη από όλους που κατά καιρούς έχει προσβάλει, αλλά κυρίως από τους πολίτες που έχει κουράσει…

Β) Να δεσμευτεί ο «αδικημένος» ότι θα έρθει να εργασθεί στο Νοσοκομείο Τρικάλων και δεν θα επιδιώξει μη προβλεπόμενες αποσπάσεις στο ΚΥ Φαρκαδόνας κάτι το οποίο έκανε επιτακτικά όλα αυτά τα χρόνια που εργαζόταν στο ίσο περίπου χιλιομετρικά Γ.Ν. Καρδίτσας, με το Γ.Ν. Τρικάλων.

     Και το τελευταίο ερώτημα: Γιατί ο «αδικημένος» διαμαρτύρεται για την ανάθεση της διεύθυνσης στον «ευνοημένο» και δεν το κάνουν οι θιγόμενοι; Αν υπάρχουν θιγόμενοι… Μήπως ξεχνά την επιστολή στήριξης από όλο το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό της Β’ Παθολογικής, ακόμη και από αυτούς που προσπαθεί εδώ και μήνες ο «αδικημένος» να τους αυτοπροσδιορίσει ως θιγόμενους;

     Τέλος, λοιπόν, οι γραφικότητες και το «παιχνιδάκι» των εντυπώσεων… Τα συμπεράσματα έχουν βγει… Και όπως λέει και το τραγούδι: «Λιγότερα συνθήματα και πιο πολλή δουλειά…».

 

     Υ.Γ. Δεν αθετώ τη δέσμευσή μου ότι δεν πρόκειται να ασχοληθώ πάλι με το «θέμα», απλά θεώρησα ότι έπρεπε να υπάρξει η συγκεκριμένη αναγκαία διευκρίνιση.

 

Ο Διευθυντής της Β’ Παθολογικής Κλινικής

Στέφανος Μυλωνάς

nosokomeio1

 

trikkipres :  To παραπάνω κείμενο είναι συνέχεια της παρακάτω τοποθέτησης στο θέμα που αναδημοσιεύσαμε  από την εφημερίδα ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ με τίτλο :  Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων: «Βροχή» οι καταγγελίες για ρεσιτάλ παρανομίας και αυθαιρεσίας

nosokomeio

Δεν είχα σκοπό να απαντήσω στα ψέματα και τις ανακρίβειες του κατευθυνόμενου και αναληθούς κειμένου του “Πρώτου Θέματος”, γι’ αυτό και καθυστέρησα να το κάνω. Το γεγονός ότι κάποιος “βομβαρδίζει” με “καταγγελίες” δεν σημαίνει ότι έχει και δίκιο, άλλωστε όπως λέει και ο σοφός λαός: “φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης”.

     Ενδεικτικά, αναφέρω ένα μεγάλο ψέμα του δημοσιεύματος, ότι ο “αδικημένος” ήταν πρώτος και έγινε τρίτος, ενώ ίσχυε το αντίθετο: ήταν πάντα τρίτος και παρέμεινε τρίτος σε όλες τις φάσεις της κρίσης. Ενώ, αντίθετα, ο “ευνοημένος” δεν ήταν ποτέ τρίτος, ήταν πάντα πάνω από τον “αδικημένο” με διαφορά και γι’ αυτό κρίθηκε να αναλάβει αυτός την θέση του Διευθυντή Παθολογίας.

     Επίσης, να επαναλάβω για άλλη μια φορά ότι το Διοικητικό Εφετείο εξετάζει τυπικούς – διαδικαστικούς λόγους – για τους οποίους ο “ευνοημένος” ουδεμία ευθύνη φέρει – και όχι προσόντα υποψηφίων.

Είναι σαφές ότι στη νέα κρίση που θα γίνει ΑΜΕΣΑ με την ανάληψη καθηκόντων του νέου Διοικητή – γιατί εκεί οφείλεται η όποια μικρή καθυστέρηση – εφόσον δεν θα υφίστανται πλέον οι τυπικοί – διαδικαστικοί λόγοι και τα προσόντα παραμένουν τα ίδια, δεν τίθεται πλέον και θέμα αλλαγής του τελικού αποτελέσματος.

     Αλλά επειδή την ΣΙΩΠΗ κάποιοι μπορούν να την εκλάβουν ως ΕΝΟΧΗ και επειδή η ΑΠΟΝΟΜΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ είναι ΧΡΟΝΟΒΟΡΑ διαδικασία, έχω να απαντήσω τα εξής:

 1. Μπορεί ο “αδικημένος” να μας πει ποια είναι η επιστημονική και κοινωνική υπεροχή του; Όσοι λίγοι τον γνωρίζουν μπορούν να καταλάβουν τι εννοώ. Όσοι πολλοί δεν τον γνωρίζουν, ας κάνουν τον κόπο να αποκτήσουν και αυτοί προσωπική εμπειρία. Αν ο“αδικημένος” και “οποιοσδήποτε άλλος αδικημένος” επιθυμεί να αναλάβει την διεύθυνση μιας Παθολογικής Κλινικής “ιδού η Ρόδος ιδού και το πήδημα”.
 2. Για τον “ευνοημένο” μιλά η συνεπής, έντιμη και σημαντική κοινωνική και επιστημονική προσφορά του. Εξάλλου, για τους μη γνωρίζοντες, οφείλω να καταστήσω γνωστό ότι η Πανεπιστημιακή Κοινότητα προκειμένου να τον τιμήσει για την έντονη πανελλήνια επιστημονική του δράση, τον έχει συμπεριλάβει τιμητικά ως τον ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΓΙΑΤΡΟ-ΠΑΘΟΛΟΓΟ ΕΣΥ στο Διοικητικό Συμβούλιο (Δ.Σ) της Εταιρείας Παθολογίας Βορείου Ελλάδος (Ε.Π.ΒΕ.) που αποτελεί και μέλος του Δ.Σ της Πανευρωπαϊκής Εταιρείας Εσωτερικής Παθολογίας (EFIM), στην οποία συμμετέχουν 7 (ΕΠΤΑ) Τακτικοί Καθηγητές Παθολογίας από τα 4 Πανεπιστήμια (Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Λάρισας, Ιωαννίνων, Δημοκρίτειο Αλεξανδρούπολης) και βέβαια στο συγκεκριμένο Δ.Σ συμμετέχει ως μοναδικός γιατρός ΕΣΥ και ο “ευνοημένος”.
 3. “Ο Διευθυντής της Β’ Παθολογικής Κλινικής που ευνόησε τον συνεργάτη του” – και του οποίου η συμμετοχή προβλεπόταν εκ. ν. 3754/2009. Ο εν λόγω Διευθυντής είναι αυτός που η κοινωνία μετά από πολυετή, έντιμη, ανιδιοτελή, σημαντική και υπεύθυνη επιστημονική, συνδικαλιστική και κοινωνική προσφορά τον τίμησε 2 (δύο) φορές ως πρώτο βουλευτή με το κυβερνόν κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ.

     Και για να θέσω κι εγώ ένα ερώτημα: “Από πότε η φιλική και καλή σχέση 2 (δύο) συνεργατών “ποινικοποιείται”; Ενώ η εχθρική, όπως στην περίπτωση του “αδικημένου” με τον Διευθυντή του, θα πρέπει να θεωρείται “πλεονέκτημα”;

Εξάλλου, έχουμε πρόσφατα παραδείγματα και είδαμε ποια ήταν τα αποτελέσματα στην εύρυθμη ή μη λειτουργία των κλινικών του Νοσοκομείου μας σε αυτές τις Κλινικές που υπήρχε φιλική σχέση μεταξύ των συνεργατών και σε αυτές που υπήρχε εχθρική σχέση. Και βεβαίως το ζητούμενο είναι η καλύτερη παροχή υπηρεσιών του Νοσοκομείου μας στον πολίτη και όχι οι ίντριγκες και οι αντιπαραθέσεις μεταξύ των εργαζομένων. 

     Ας μην βιαζόμαστε, λοιπόν, μέσα από παραπλανητικά δημοσιεύματα και ανυπόστατες “καταγγελίες” από τους λίγους κακοπροαίρετους, να βγάζουμε βεβιασμένα και λανθασμένα συμπεράσματα, γιατί – αν όχι όλοι – τούλάχιστον οι πολλοί, που είναι καλοπροαίρετοι ξέρουν ποια είναι η ΑΛΗΘΕΙΑ…

     Εξάλλου, φασαρία μην ξεχνάτε κάνουν οι τενεκέδες…δεν κάνουν οι πολύτιμοι λίθοι…γιατί αυτούς όσο και αν τους κακοποιήσεις παραμένουν πολύτιμοι λίθοι.

     Θα προσέξατε ότι δεν έβαλα Ονοματεπώνυμα. Το έκανα σκόπιμα και χρησιμοποίησα τους τίτλους “αδικημένος”, “ευνοημένος” και “αυτός που ευνόησε” γιατί μένουμε όλοι στον ίδιο νομό και γιατί όλοι κατάλαβαν ποια είναι τα 2 (δύο) από τα 3 (τρία) Αν κάποιο Ονοματεπώνυμο δεν κατάλαβαν είναι το τρίτο και αυτό κάτι μπορεί να σημαίνει…

     Εξάλλου, όλοι έχουμε παρελθόν, μέλλον και στο τέλος της πορείας μας, η ιστορία θα μας δικαιώσει ή θα μας απορρίψει…

     Είναι η τελευταία φορά που απαντώ στους ανεμιστήρες της λάσπης γαι ένα γεγονός που δεν αφορά την κοινωνία, μια κοινωνία, μάλιστα, που έχει στην παρούσα φάση πολύ πιο σημαντικά προβλήματα να λύσει.

Υ.Γ.α) Θα σας παρακαλέσω να μην δημοσιευτούν φωτογραφίες, αλλά αν παρά την επιθυμία μου δεν το σεβαστείτε, θα επιθυμούσα να βάλετε και των 3 (τριών), διαφορετικά θα το εκλάβω ως μεροληψία, αν απουσιάζει η φωτογραφία ενός εκ των 3 (τριών)…

      β) Η απάντηση στο δημοσίευμά σας να έχει την ίδια αντιμετώπιση με αυτήν του δημοσιεύματος-καταγγελίας του “Πρώτου Θέματος”, διαφορετικά θα εκληφθεί και πάλι ως μεροληψία.

*Στην περίπτωση που δεν βάλετε φωτογραφίες, το αφήνω στη δική σας διακριτική ευχέρεια να συμπεριλάβετε από το Υ.Γ. και τοα) και το β). Διαφοετικά, αν βάλετε φωτογραφίες, το αφήνω και πάλι στη διακριτική σας ευχέρεια να συμπεριλάβετε από το Υ.Γ. μόνο την παράγραφο β).

Υπογραφή

Ο “ευνοημένος” που θα μπορούσε να είναι ο οποιοσδήποτε άλλος κατά τον ίδιο τρόπο “ευνοημένος”.

 

Σχόλια (1)

 • Αιδώς ολίγιστοι και προκλητικοί

  Είναι θρασύτατο και προκλητικό να υπογράφει κάποιος με τον τίτλο που του έχει αφαιρεθεί επισήμως από την Ελληνική Δικαιοσύνη!
  Από που αντλείται αυτή η θρασύτητα; Από το ότι ο ίδιος είναι μέλος του Δ.Σ. του Νοσοκομείου ως εκπρόσωπος των γιατρών, τα συντεχνιακά συμφέροντα των οποίων εκπροσωπεί ή από το γεγονός ότι τα πάει καλά πάντα με την εκάστοτε εξουσία;
  Είναι μέγιστη απογοήτευση τα καινούργια μέλη του ΔΣ, που ορίσθηκαν από τη νέα Κυβέρνηση, να συνδιαλέγονται μέσα στην ανομία του Νοσοκομείου και τούς συντεχνιακούς πελατειακούς μηχανισμούς των υπαλλήλων που ελέγχουν την Διοίκηση χρόνια τώρα!
  Αιδώς να ανέχεστε να καταπατείται τόσο βάναυσα η Δημοκρατία, η Διαφάνεια, η Δικαιοσύνη, σε αυτή τη ρημαγμένη, από σκοτεινά τιποτένια ανθρωπάκια, χώρα μας!
  Επιτέλους κάθαρση ζήτησε ο λαός και τίποτε άλλο! Προχωρείστε λοιπόν στην κάθαρση και τα πολλά λόγια είναι φτώχεια!

  Απάντηση

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή