Απέραντο νεκροταφείο το Νεπάλ: Επισήμως στους 2.159 οι νεκροί μέχρι στιγμής Reviewed by Momizat on . Τα σωστικά συνεργεία ψάχνουν για επιζώντες με γυμνά χέρια και αξίνες - Περισσότεροι από 4.700 οι τραυματίες - Νέος μετασεισμός 6,7 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ πρ Τα σωστικά συνεργεία ψάχνουν για επιζώντες με γυμνά χέρια και αξίνες - Περισσότεροι από 4.700 οι τραυματίες - Νέος μετασεισμός 6,7 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ πρ Rating: 0

Απέραντο νεκροταφείο το Νεπάλ: Επισήμως στους 2.159 οι νεκροί μέχρι στιγμής

nepal 2
Τα σωστικά συνεργεία ψάχνουν για επιζώντες με γυμνά χέρια και αξίνες – Περισσότεροι από 4.700 οι τραυματίες – Νέος μετασεισμός 6,7 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ προκαλεί τουλάχιστον τρεις νέες χιονοστιβάδες – 17 νεκροί από χιονοστιβάδες στο Έβερστ, 44 στην Ινδία και 17 στο Θιβέτ

Σε απέραντο νεκροταφείο έχουν μετατραπεί οι περιοχές του Νεπάλ που επλήγησαν από τον σεισμό-τέρας των 7,9 Ρίχτερ το πρωί του Σαββάτου καθώς ο τελευταίος απολογισμός μιλά επίσημα για 2.159 νεκρούς.
nepal 1
Τα σωστικά συνεργεία ψάχνουν για τυχόν επιζώντες ακόμα και με γυμνά χέρια και αξίνες καθώς γνωρίζουν ότι δίνουν μάχη με το χρόνο κόντρα στα συντρίμμια που έχουν γεμίσει τους δρόμους των πόλεων ενώ οι υποδομές, όπως οι στενοί δρόμοι, δεν διευκολύνουν την πρόσβαση σε μπουλντόζες και εκσκαφείς.

Η γη σε όλη τη χώρα συνεχίζει να τρέμει καθώς οι σεισμογράφοι καταγράφουν συνεχώς μετασεισμούς με τελευταίο αυτόν των 6,7 Ρίχτερ λίγο μετά τις 10 το πρωί (ώρα Ελλάδος) που είχε ως αποτέλεσμα να σημειωθούν τουλάχιστον τρεις νέες χιονοστιβάδες στα Ιμαλάια.

Το έργο των σωστικών συνεργείων αναμένεται να δυσχεράνει ακόμα περισσότερο το γεγονός ότι οι μετεωρολόγοι προβλέπουν βροχές για τις επόμενες ημέρες.

Η προσοχή των διασωστών στο Κατμαντού επικεντρώνεται στον πύργο Νταραχάρα καθώς αστυνομικοί εκτιμούν ότι μπορεί στα συντρίμμια να βρίσκονται ακόμα παγιδευμένοι ακόμα και 200 άνθρωοι.

Ο αριθμός των τραυματιών υπολογίζεται σε 4.700 ενώ 400 από τους νεκρούς καταγράφηκαν στην πρωτεύουσα Κατμαντού. Βαρύς είναι ο απολογισμός και στο Έβερεστ όπου από την ισχυρή δόνηση σημειώθηκε κατολίσθηση παρασύροντας στο θάνατο τουλάχιστον 17 ανθρώπους. Ανάμεσα στα θύματα και διευθυντικό στέλεχος της Google με την εταιρεία να εκταμιεύει ένα πόσο της τάξης του 1 εκατ. δολαρίου για να το προσφέρει στην κυβέρνηση του Νεπάλ.

Εκπρόσωπος του γραφείου τουρισμού του Νεπάλ δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι στο Έβερεστ την ώρα του σεισμού μπορεί να βρίσκονταν έως και 1.000 άνθρωποι.

Αφήστε το σχόλιο σας