Αποζημίωση 7.000€ για τον πλάτανο που έπεσε στην Πορταριά Reviewed by Momizat on . Εναν χρόνο μετά την πτώση του πανύψηλου πλάτανου στην κεντρική πλατεία Πορταριάς, όπου από θαύμα δεν υπήρξαν θύματα, αποζημιώνεται ο ιδιοκτήτης καταστήματος πώλ Εναν χρόνο μετά την πτώση του πανύψηλου πλάτανου στην κεντρική πλατεία Πορταριάς, όπου από θαύμα δεν υπήρξαν θύματα, αποζημιώνεται ο ιδιοκτήτης καταστήματος πώλ Rating: 0

Αποζημίωση 7.000€ για τον πλάτανο που έπεσε στην Πορταριά

Αποζημίωση 7.000€ για τον πλάτανο που έπεσε στην Πορταριά

Εναν χρόνο μετά την πτώση του πανύψηλου πλάτανου στην κεντρική πλατεία Πορταριάς, όπου από θαύμα δεν υπήρξαν θύματα, αποζημιώνεται ο ιδιοκτήτης καταστήματος πώλησης χειροποίητων γλυκών, πάνω στο οποίο «προσγειώθηκε» το πανύψηλο δέντρο.

Πριν από έναν χρόνο, στις 21 Οκτωβρίου στις 8 περίπου το βράδυ κι ενώ τα μαγαζιά ήταν ανοιχτά και η Πορταριά έσφυζε από ζωή ακούστηκε ένας εκκωφαντικός θόρυβος.

Ο πλάτανος, που βρισκόταν στην άκρη της πλατείας, πάνω από τον δρόμο, έσπασε σχεδόν δύο μέτρα πάνω από ρίζα. Ο κορμός του έπεσε πάνω στο κατάστημα με χειροποίητα γλυκά που βρίσκεται στην απέναντι πλευρά του δρόμου, δίπλα από το περίπτερο.

Από την πτώση του κορμού, που έπεσε κάθετα στο οδόστρωμα και έκλεισε την κυκλοφορία, προκλήθηκαν σοβαρές ζημιές στο κατάστημα, που ήταν κλειστό, καθώς είχε υποστεί ήδη ζημιές από την έκρηξη που είχε σημειωθεί λίγα 24ωρα νωρίτερα σε διπλανή ταβέρνα. Επίσης προκλήθηκαν ζημιές σε δύο αυτοκίνητα που ήταν εκεί σταθμευμένα και σε μία μοτοσικλέτα.

Ο ιδιοκτήτης του καταστήματος που είδε στην επιχείρησή του να καταστρέφεται, ό,τι είχε απομείνει όρθιο από την έκρηξη στην ταβέρνα στην Πορταριά, αποφάσισε να διεκδικήσει αποζημίωση από τον Δήμο Βόλου.

Τότε κάτοικοι έλεγαν ότι ο πλάτανος ήταν επικίνδυνος και ότι είχαν ενημερώσει για την επικινδυνότητα τον Δήμο Βόλου. Ο Δήμος Βόλου είχε προχωρήσει σε εργασίες κλαδέματος με γερανοφόρο όχημα στον συγκεκριμένο πλάτανο, πριν αυτός κοπεί στα δύο. Ωστόσο, όπως έγινε γνωστό μετά από έλεγχο, η έκρηξη που προηγήθηκε στην ταβέρνα είχε ως αποτέλεσμα την πτώση του πλατάνου.

Με αίτημά του ο ιδιοκτήτης του καταστήματος πώλησης χειροποίητων γλυκών ζητά αποζημίωση ύψους 7.101,07 ευρώ για τις ζημιές που υπέστη όταν ο πλάτανος έπεσε πάνω στην επιχείρησή του.

Με γνωμοδότηση της νομικής υπηρεσίας του Δήμου Βόλου αποφασίστηκε η αποζημίωση του ιδιώτη στο πλαίσιο εξώδικου συμβιβασμού. Το αίτημα έγινε δεκτό στη χθεσινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Βόλου.

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή