Απτόητος ο καύσωνας έως και τη Δευτέρα Reviewed by Momizat on . Υψηλές θερμοκρασίες αναμένονται και τις επόμενες δύο τουλάχιστον ημέρες σε ολόκληρη την χώρα και σύμφωνα με την ΕΜΥ οι μέγιστες τιμές στην Ήπειρο και την Β. Ελλ Υψηλές θερμοκρασίες αναμένονται και τις επόμενες δύο τουλάχιστον ημέρες σε ολόκληρη την χώρα και σύμφωνα με την ΕΜΥ οι μέγιστες τιμές στην Ήπειρο και την Β. Ελλ Rating: 0

Απτόητος ο καύσωνας έως και τη Δευτέρα

Απτόητος ο καύσωνας έως και τη Δευτέρα

Υψηλές θερμοκρασίες αναμένονται και τις επόμενες δύο τουλάχιστον ημέρες σε ολόκληρη την χώρα και σύμφωνα με την ΕΜΥ οι μέγιστες τιμές στην Ήπειρο και την Β. Ελλάδα θα φθάσουν τους 36 με 38 βαθμούς Κελσίου, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 39 με 40, τοπικά στη Θεσσαλία, την Στερεά και την Πελοπόννησο τους 41 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη 35 με 37 βαθμούς.

Το Σάββατο ο υδράργυρος έφτασε έως και τους 43 βαθμούς σε κάποιες περιοχές (Σπάρτη), οι άνεμοι δημιουργούν ιδανικές συνθήκες για πυρκαγιές, γι΄αυτό και οι Αρχές συνιστούν ιδιαίτερη προσοχή στους πολίτες.

Ειδικότερα, σε πολύ υψηλά επίπεδα έφτασε η θερμοκρασία στο μεσημέρι του Σαββάτου με τις μεγαλύτερες τιμές (μέχρι τις 4 το μεσημέρι) να καταγράφονται στους σταθμούς της ΕΜΥ στη Σπάρτη με 43.4 βαθμούς, στις Μοίρες Ηρακλείου με 43.2 βαθμούς, στη Θήβα με 42.8 βαθμούς, στην Λιβαδειά με 42.3 βαθμούς, στην Κωπαΐδα  με 42.1 βαθμούς. Στην Αττική η υψηλότερη θερμοκρασία καταγράφηκε στο Τατόι με 40.3 βαθμούς.

Στο μεταξύ «βούλιαξαν»  οι παραλίες στην Αττική από όσους επέλεξαν (ή δεν μπόρεσαν) να μείνουν στην πρωτεύουσα και να μην εκδράμουν σε κάποιον προορισμό με την ευκαιρία του τριημέρου του Αγίου Πνεύματος.

Αλλά και στους δημοφιλείς προορισμούς (νησιωτικούς ή ηπειρωτικούς ) η κατάσταση στις παραλίες ήταν η ίδια, με τους εκδρομείς να αναζητούν λίγη δροσιά στη θάλασσα.

Στη Αττική η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 39 με 40 βαθμούς Κελσίου. Έκτακτα μέτρα για την άνοδο της θερμοκρασίας έλαβε από χθες ο Δήμος Αθηναίων και θα λειτουργήσουν οκτώ κλιματιζόμενες Λέσχες Φιλίας, σε όλες τις γειτονιές της Αθήνας, ως σημεία δροσιάς για τους ηλικιωμένους και τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή