Από τα Τρίκαλα στις μεγάλες θεατρικές σκηνές του κόσμου. Reviewed by Momizat on . Ο Γιώργος Τσιαντούλας απόφοιτος της Δραματικής Σχολής Ωδείου Αθηνών και του Τμήματος Αγγλικής Φιλολογίας του ΕΚΠΑ. Από το 2012 συνεργάστηκε με την ομα Ο Γιώργος Τσιαντούλας απόφοιτος της Δραματικής Σχολής Ωδείου Αθηνών και του Τμήματος Αγγλικής Φιλολογίας του ΕΚΠΑ. Από το 2012 συνεργάστηκε με την ομα Rating: 0

Από τα Τρίκαλα στις μεγάλες θεατρικές σκηνές του κόσμου.

Από τα Τρίκαλα στις μεγάλες θεατρικές σκηνές του κόσμου.

Ο Γιώργος Τσιαντούλας απόφοιτος της Δραματικής Σχολής Ωδείου Αθηνών και του Τμήματος Αγγλικής Φιλολογίας του ΕΚΠΑ. Από το 2012 συνεργάστηκε με την ομάδα του Στάθη Λιβαθινού, νυν καλλιτεχνικό διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, στις παραστάσεις «Ιλιάδα» του Ομήρου σε παγκόσμια περιοδεία 2013-2016 σε Ισπανία, Ολλανδία, Μόντρεαλ, Χιλή, Κύπρο, και «O γάμος του Φίγκαρο» (Μέγαρο Μουσικής, 2015). Το 2016-17 υπήρξε σε πανευρωπαϊκή περιοδεία με τη παράσταση «Ορέστεια» σε σκηνοθεσία του παγκοσμίας φήμης Ιταλού σκηνοθέτη Romeo Castellucci, με παραστάσεις που ξεκίνησαν στο Παρίσι σ’ ένα από τα εμβληματικοτερα ευρωπαϊκά θέατρα, Odeon, και στη συνέχεια στην υπόλοιπη Γαλλία, στην Ιταλία, Γερμανία και Βέλγιο.

Από τον Οκτώβριο του 2015 έρχεται κάθε Κυριακή και διδάσκει στα Τρίκαλα στο Πολιτιστικό Εργαστήρι «Έαρ» θεατρικό παιχνίδι για παιδιά, εφήβους καθώς και θεατρικό εργαστήρι ενηλίκων με το οποίο και παρουσίασε το καλοκαίρι του 2015 την παράσταση-αφιέρωμα στη ζωή του Βασίλη Τσιτσάνη «Στης ζωής τη στράτα» στο θέατρο Φρούριο υπό τη σκηνοθετική του οδηγία, καθώς και τη παράσταση «Γιατί το πουλί στο κλουβί κελαηδάει» στο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Τρικκαίων το Νοέμβριο του 2016. Αυτη τη στιγμή βρίσκεται στο πλάι του καταξιωμένου Έλληνα σκηνοθέτη Δημήτρη Παπαϊωάννου στην παγκόσμια περιοδεία για το 2017-2019 με τη παράσταση «The Great Tamer».

Γιώργος Τσιαντούλας 1

Μεσημέρι Δευτέρας σε ένα παραδόξως καλοκαιρινό μεσημέρι στα μέσα του φθινοπώρου συνάντησα τον Γιώργο σε ένα διάλειμμα για καφέ. Με μια πάνινη τσάντα στον ώμο μου εκμυστηρεύτηκε πως κολλούσε αφίσες για το νέο του σκηνοθετικό έργο «AmericanSouth» που θα προβληθεί στο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Τρικκαίων στις 24 και 26 Οκτώβρη. Με τον ήλιο να τυφλώνει τα μάτια μας μιλήσαμε για όνειρα, ανησυχίες και το μέλλον του θεάτρου σε μία εποχή που οι συνθήκες είναι ρευστές.

Γιώργος Τσιαντούλας 2

Πες μου λίγα λόγια για τα παιδικά σου χρόνια;
Γεννήθηκα στη Θεσσαλονίκη στις 29 Απριλίου του 1990 και μεγάλωσα στα Τρίκαλα. Ο πατέρας μου είναι Τρικαλινός και η μητέρα μου κατάγεται από τη Θεσσαλονίκη. Από μικρό παιδί θυμάμαι να παρακολουθώ παραστάσεις στο θέατρο με την οικογένειά μου.

Αυτή τη στιγμή με τι ασχολείσαι;
Κατοικώ στην Αθήνα αλλά αυτή τη στιγμή περιοδεύω με την παράσταση «TheGreatTamer» σε σκηνοθεσία Δημήτρη Παπαϊωάννου και παράλληλα έρχομαι στα Τρίκαλα, όπου ασχολούμαι με τη θεατρική ομάδα του Πολιτιστικού Εργαστηρίου «Έαρ».

Μίλησέ μου για την «Έαρ»…
Έαρ σημαίνει άνοιξη και για μας σημαίνει έκφραση, αρμονία, ρυθμός. Ιδρύθηκε από τη Μελίνα Μαυροπούλου, ως πολιτιστικό εργαστήρι που ειδικεύεται στη γυμναστική και το χορό και, από το 2015 απέκτησε και τη δική της θεατρική ομάδα με αφορμή μια θεατρική παράσταση για τη ζωή του Βασίλη Τσιτσάνη που σκηνοθέτησα στα Τσιτσάνεια το 2015.

Τι θα ήθελες να αλλάξεις στα Τρίκαλα;
Θα ήθελα ο κόσμος το Σάββατο βράδυ να πηγαίνει στο θέατρο. Αυτή είναι η επιλογή μου για ψυχαγωγία.

Γιώργος Τσιαντούλας 3

Πώς φαντάζεσαι το μέλλον σου;
Επιθυμώ το μέλλον μου να είναι εξίσου δημιουργικό, να μη χάσω την χαρά μου και να μάθω από της αποτυχίες μου. Επίσης θα ήθελα να συναντάω ανθρώπους που να μοιράζομαι την τέχνη μου. Α, και να είμαι χαρούμενος!

Ποιο είναι το όνειρό σου;   
Το όνειρο μου είναι να ανοίξω ένα θέατρο, ένα χώρο πολιτισμού, μια πλατφόρμα όπου ο καθένας θα μπορούσε να δημιουργήσει και να έρθει σε επαφή με το κόσμο της θεατρικής τέχνης και όχι μόνο!

Φωτογραφίες: Μιχάλης Γκούμας
Editor: Ελένη Μάστορα

 designmagazine.gr

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή