Αφιέρωμα στον Γαλλικό κινηματογράφο από τους καθηγητές γαλλικής στα Τρίκαλα Reviewed by Momizat on . Ο Σύλλογος Καθηγητών Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας Δημόσιας Εκπαίδευσης Ν. Τρικάλων, στο πλαίσιο των φετινών εκδηλώσεων για τη Γαλλοφωνία, οι οποίες έχουν ήδη Ο Σύλλογος Καθηγητών Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας Δημόσιας Εκπαίδευσης Ν. Τρικάλων, στο πλαίσιο των φετινών εκδηλώσεων για τη Γαλλοφωνία, οι οποίες έχουν ήδη Rating: 0

Αφιέρωμα στον Γαλλικό κινηματογράφο από τους καθηγητές γαλλικής στα Τρίκαλα

Αφιέρωμα στον Γαλλικό κινηματογράφο από τους καθηγητές γαλλικής στα Τρίκαλα

Ο Σύλλογος Καθηγητών Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας Δημόσιας Εκπαίδευσης Ν. Τρικάλων, στο πλαίσιο των φετινών εκδηλώσεων για τη Γαλλοφωνία, οι οποίες έχουν ήδη ξεκινήσει το Σάββατο 3 Μαΐου, φιλοξενεί στα Τρίκαλα την «8η Εβδομάδα Γαλλικού Κινηματογράφου» Εβδομάδα Περιοδεύοντος Γαλλικού Κινηματογράφου.
Πρόκειται για ένα αφιέρωμα στον Γαλλικό Κινηματογράφο που γίνεται σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Γαλλίας, το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδας και τον Δημοτικό Κινηματογράφο Τρικάλων για 8η συνεχόμενη χρονιά.

 

Πρόκειται για ακόμα ένα πολιτιστικό γεγονός που φέρνει κοντά την Ελλάδα με τη Γαλλία, χώρες με κοινές πολιτιστικές ρίζες και σύγκλιση σε πολλές σημαντικές περιόδους της ιστορίας.

 

 

Οι ταινίες θα προβληθούν στον Δημοτικό Κινηματογράφο, στον Μύλο Ματσόπουλου, με ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟ, την Κυριακή 4, τη Δευτέρα 5 και την Τρίτη 6 Μαΐου στις 9:00μ.μ., σύμφωνα με το ακόλουθο πρόγραμμα.

gallia_katarΚυριακή 4 Απριλίου

La Vierge, les comptes et moi

ΓΑΛΛΙΑ, ΚΑΤΑΡ, ΑΙΓΥΠΤΟΣ | FRANCE, QATAR, ÉGYPTE, 2012

Σκηνοθεσία :Namir Abdel Messeeh

Σενάριο: Namir Abdel Messeeh, Nathalie Najem, Anne Paschetta

Hθοποιοί: Siham Abdel Messeeh, Namir Abdel Messeeh

Έγχρωμο / Couleur, 35 mm, 91΄

Ώρα προβολής : 21:00

Ο Namir φεύγει για την πατρίδα του, την Αίγυπτο, με σκοπό να γυρίσει μια ταινία για τα θαυματουργά οράματα της Παναγίας στους κόλπους της κοπτικής χριστιανικής κοινότητας. Όπως λέει η μητέρα του «Άλλοι τη βλέπουν και άλλοι δεν τη βλέπουν. Ίσως υπάρχει ένα μήνυμα σε όλο αυτό». Μεταξύ ντοκιμαντέρ, αυτοβιογραφίας και φαντασίας, μια εξαιρετική κωμωδία για τις ρίζες, τα πιστεύω… και το σινεμά.

 

gallia_velgioΔευτέρα 5 Μαΐου

De bon matin

FRANCE – BELGIQUE / ΓΑΛΛΙΑΒΕΛΓΙΟ, 2012

Σκηνοθεσία : Jean-Marc Moutout

Σενάριο : Jean-Marc Moutout, Olivier Gorce, Sophie Fillières

Hθοποιοί: Jean-Pierre Darroussin, Valérie Dréville, Xavier Beauvois, Yannick Renier

Έγχρωμο / Couleur, 35 mm, 91΄

Ώρα προβολής : 21:00

Είναι Δευτέρα πρωί και ο Paul Wertret πηγαίνει στη δουλειά του. Είναι υπεύθυνος διαχείρισης λογαριασμών σε μια τράπεζα. Φτάνει, όπως το συνηθίζει, ακριβώς στις 8 η ώρα, βγάζει ένα ρεβόλβερ και σκοτώνει δύο από τους προϊσταμένους του. Έπειτα κλείνεται μέσα στο γραφείο του. Όση ώρα περιμένει να έρθει η αστυνομία, ο Paul, ξαναβλέπει κάποια κομμάτια της ζωής του καθώς και τα γεγονότα που τον οδήγησαν να διαπράξει το διπλό έγκλημα.

gallia_germaniaΤρίτη 6 Μαΐου

Michel Petrucciani

ΓΑΛΛΙΑ, ΓΕΡΜΑΝΙΑ, ΙΤΑΛΙΑ | FRANCE, ALLEMAGNE, ITALIE 2011

Σκηνοθεσία: Michael Radford

Σενάριο: Michael Radford

Hθοποιοί : Michel Petrucciani, Marie Laure Roperch, Roger Willemsen, Aldo Romano, Erlinda Montano, Alexandre Petrucciani, Tony Petrucciani, Duke Ellington | Μαυρόασπρο / Noir et blanc, 102’

Ώρα προβολής : 21:00

Παθιασμένος, ιδιοφυής, πλήρης, εραστής της ζωής και των γυναικών, ο Michel Petrucciani ήταν όλα ταυτόχρονα. Αλλά κυρίως απέδειξε ότι ο άνθρωπος μπορεί να ξεπεράσει το αναπόφευκτο. Υποφέροντας από την ασθένεια των εύθραυστων οστών, η οποία περιόρισε την ανάπτυξή του, ο Petrucciani αρνήθηκε να βυθιστεί στον πόνο, και έζησε με κίνητρο μια ακόρεστη όρεξη για τη ζωή και την τζαζ που τον κατάκλυζε.

 

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή