Αχρηστοι και αχρείαστοι υπουργοί Reviewed by Momizat on . «Δεν ντρέπονται μερικοί υπουργοί παρά και πάλι την απόφαση της δικαιοσύνης να στέκονται απέναντι σε γυναίκες που διεκδικούν το ψωμί των παιδιών τους και το δικα «Δεν ντρέπονται μερικοί υπουργοί παρά και πάλι την απόφαση της δικαιοσύνης να στέκονται απέναντι σε γυναίκες που διεκδικούν το ψωμί των παιδιών τους και το δικα Rating: 0

Αχρηστοι και αχρείαστοι υπουργοί

Αχρηστοι και αχρείαστοι υπουργοί

«Δεν ντρέπονται μερικοί υπουργοί παρά και πάλι την απόφαση της δικαιοσύνης να στέκονται απέναντι σε γυναίκες που διεκδικούν το ψωμί των παιδιών τους και το δικαίωμα τους να μην πεθάνουν στο δρόμο. Και επί τέλους αν από τις καθαρίστριες κινδυνεύει η οικονομία του Κράτους τότε ας παραιτηθούν μερικοί υπουργοί για να σωθεί η χώρα. Οι καθαρίστριες ίσως να είναι πιο απαραίτητες από μερικούς από αυτούς».

Απόσπασμα από το πρόσφατο άρθρο του Μητροπολίτη Σισανίου και Σιατίστης Παύλου: Οι καθαρίστριες είναι πιο απαραίτητες από μερικούς υπουργούς.

Αξίζει όχι μόνο να διαβάσουμε το συγκεκριμένο άρθρο, αλλά να παρακολουθούμε το λόγο του φωτισμένου δεσπότη που η φωνή του δυστυχώς αποτελεί φωτεινή εξαίρεση στο χώρο της ιεραρχίας, όταν άλλοι εκδηλώνονται είτε με τη σιωπή, είτε με υποκρισίες, αλλά και (αλίμονο) με φιλοναζιστικά και φιλοχρυσαυγίτικα αισθήματα.

Με την ευκαιρία ας ξαναθυμίσουμε ότι η σύνθεση όλων των κυβερνήσεων της κρίσης, που αυτοαποκαλούνται χωρίς ντροπή και κυβερνήσεις ..εθνικής σωτηρίας, ήταν και είναι αναποτελεσματικές στρατιές υπουργών και υφυπουργών συνοδευόμενοι από κουστωδίες αγνώστου αριθμού συμβούλων και παρασυμβούλων, παρά τις απατηλές υποσχέσεις όλων των υποψήφιων πρωθυπουργών, για «μικρό και ευέλικτο κυβερνητικό σχήμα».

Πόσοι άραγε απ’ αυτούς νάναι άχρηστοι και αχρείαστοι; Πόσες άραγε εκατοντάδες καθαρίστριες κι άλλοι εργαζόμενοι θα παρέμεναν στη θέση τους, αν κάμποσοι απ’ αυτούς, που διορίστηκαν όχι βέβαια γιατί είναι ικανοί και απαραίτητοι, αλλά με οδηγό πάντα τις εσωκομματικές και διακομματικές ισορροπίες, την ικανοποίηση φιλοδοξιών και μωροφιλοδοξιών ημετέρων και άλλες πολιτικάντικες προφάσεις, ήταν στα σπίτια τους;

Απ’ ότι φαίνεται μόνο αν και όταν συνειδητοποιήσουμε εμείς την κοροϊδία των πολιτικών, τότε μόνο μπορεί κάτι ν’ αλλάξει σ’ αυτόν τον τόπο. Γιατί γι’ αυτούς, η λέξη ντροπή δεν υπάρχει στο γράμμα Ν του ελληνικού λεξιλογίου, όπως σωστά γράφει ο εμπνευσμένος δεσπότης Σιατίστης.

Φαλαγκάρας Σταύρος, εκπαιδευτικός

 

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή