Αύξηση στην τιμή του ρεύματος μέχρι 50% – Από τι εξαρτάται Reviewed by Momizat on . Μεγάλες αυξήσεις, ακόμα και της τάξης του 50% αναμένονται στα τιμολόγια ρεύματος  μετά και το άλμα που καταγράφεται στις τιμές της χονδρικής αγοράς ολόκληρ Μεγάλες αυξήσεις, ακόμα και της τάξης του 50% αναμένονται στα τιμολόγια ρεύματος  μετά και το άλμα που καταγράφεται στις τιμές της χονδρικής αγοράς ολόκληρ Rating: 0

Αύξηση στην τιμή του ρεύματος μέχρι 50% – Από τι εξαρτάται

Αύξηση στην τιμή του ρεύματος μέχρι 50% – Από τι εξαρτάται

Μεγάλες αυξήσεις, ακόμα και της τάξης του 50% αναμένονται στα τιμολόγια ρεύματος  μετά και το άλμα που καταγράφεται στις τιμές της χονδρικής αγοράς ολόκληρης της Ευρώπης. 

Σε περίπτωση που οι αυξήσεις αποτυπωθούν στη λιανική, θα πρόκειται για τιμές ρεκόρ που θα φτάνουν ακόμα και τα 100 ευρώ ανά μεγαβατόρα.

Για την αύξηση όμως των τιμών υπάρχουν συγκεκριμένοι λόγοι. Αυτοί συνοψίζονται στους εξής:

 • Μεγάλη ζήτηση λόγω καύσωνα
 • Το χρηματιστήριο των ρύπων, πράγμα που σημαίνει ότι όποιος μολύνει θα πληρώνει παραπάνω
 • Αύξηση της τιμής του φυσικού αερίου, με αυτή να θεωρείται η βασικότερη αιτία  (Στα 45 ευρώ από τα 28 ευρώ ανέβηκε η τιμή της μεγαβατόρας), σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ.

Να αναφερθεί επίσης ότι ο πληθωρισμός φτάνει στο 3% και η ενέργεια παρουσίασε αύξηση 15,3%, όπως αποκάλυψε έρευνα της Eurostat.

Σχόλια (4)

 • Dimitris

  Οι εγκληματικη απαξίωση του λιγνίτη ,η μη προσπάθεια να ζητήσουμε δωρεάν δικαιώματα CO2, οι επενδύσεις σε αναξιόπιστες ΑΠΕ (κυρίως τα αιολικά) και η σχεδόν προδοτική στάση των κυβερνήσεων να μην προχωρήσουν σε αξιοποίηση των δικών μας κοιτασμάτων φυσικού αερίου φέρνει αυτά τα αποτελέσματα. Θα ζήσουμε στιγμές όπου πέραν του εξωφρενικου κόστους τις ενέργειας με την εμμονικη κατεύθυνση στις ΑΠΕ θα έχουμε και πολλές ελλείψεις .

  Απάντηση
 • Dimitris

  Anagnostis
  Ο λιγνίτης δεν συμφέρει γιατί έχει γίνει στην Ευρώπη τεχνιτα ακριβώς λόγω των δικαιωμάτων και όταν η Ελλάδα μπορούσε να ζητήσει δωρεάν δικαιώματα οι κυβερνήσεις δεν το κάνανε.

  Απάντηση

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή