"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

18.9 C
Trikala

Βόλος – Κατασκεύασε το δικό του λεωφορείο

lafarm

Σχετικά άρθρα

Το μεράκι και η ευρηματικότητα του Κώστα Λύγκου αποτυπώνονται στο μικρό λεωφορείο που κατασκεύασε, με εφόδιο τις τεχνικές του γνώσεις, ελάχιστα εργαλεία, πολλή φαντασία και πολύωρες προσπάθειες, που διήρκεσαν ένα μήνα.

Αποτέλεσμα εικόνας για Κατασκεύασε το δικό του λεωφορείο

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Ο εφευρέτης του Βόλου πειραματίζεται στο πεδίο των κατασκευών, αξιοποιεί παλιά εξαρτήματα για να δημιουργήσει μοντέλα μοναδικά σε τέσσερις τροχούς, που εντυπωσιάζουν τους φίλους του αυτοκινήτου και της δημιουργικής έκφρασης.

Ο κ. Λύγκος παρουσίασε την καινούργια του κατασκευή στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, το μικρό λεωφορείο που κατασκευάστηκε κυριολεκτικά από το μηδέν, από το σασί μέχρι το περίβλημα, με πολύ μεγάλη υπομονή και επιμονή.

Το μίνι λεωφορείο, διαστάσεων 3,5 Χ 1,7, είναι κατασκευασμένο από πολυεστέρα και μέταλλο, φέρει εσωτερική επένδυση από ξύλο και την επιγραφή ΚΤΕΛ Μαγνησίας «γιατί ζω εδώ στον Βόλο», όπως εξηγεί ο κατασκευαστής του.

Η κατασκευή του Κώστα Λύγκου είναι εφοδιασμένη με μηχανή 200 κυβικών, έχει όλα τα χαρακτηριστικά ενός οχήματος που κινείται στον δρόμο, τιμόνι, ταχύτητες, φώτα, αλάρμ, εσωτερικό φωτισμό και είναι εφοδιασμένο ακόμη με ανεμιστήρα, άνετα καθίσματα για την εξυπηρέτηση πέντε ατόμων, ακόμη και ξύλινο τραπεζάκι για τους επιβάτες.

Η κίνησή του είναι αυτόματη, χωρίς συμπλέκτη και θα μπορούσε κάλλιστα να αξιοποιηθεί από φορέα που δραστηριοποιείται στις μεταφορές, αλλά και την ίδια την πόλη ως τουριστική ατραξιόν.

Ο κατασκευαστής του μίνι λεωφορείου γνωρίζει τα μυστικά του αυτοκινήτου από την γένεσή του, καθώς διετέλεσε για πολλά χρόνια γενικός προϊστάμενος σε μεγάλο εργοστάσιο κατασκευής αυτοκινήτων στην Αθήνα. Το μεγάλο του παράπονο, ωστόσο, είναι ότι «δεν υπάρχουν πλέον εργοστάσια κατασκευής αυτοκινήτων στην Ελλάδα για να απασχοληθούν εργατικά χέρια» ενώ τονίζει παράλληλα ότι παρουσιάζει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον ο συγκεκριμένος χώρος.

Μετά τη συνταξιοδότησή του, η ενασχόληση με το συγκεκριμένο αντικείμενο είναι αγαπημένο χόμπι για τον ίδιο, διότι γεμίζει δημιουργικά τον ελεύθερο χρόνο και την ψυχή του, όπως υπογραμμίζει. Αφιερώνει οχτώ, τουλάχιστον, ώρες την ημέρα στην αγαπημένη του απασχόληση και όπως επισημαίνει χαρακτηριστικά «είναι πολύ δύσκολο να κατασκευάσει κανείς ένα όχημα από την αρχή και χωρίς εργαλεία, αλλά το κάνω με πολλή ευχαρίστηση, γιατί πάνω απ’ όλα είναι μεράκι και αγάπη το αυτοκίνητο», τονίζει.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης