"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

11.5 C
Trikala

Γιατί το WiFi σας είναι αργό και πώς θα το κάνετε πιο γρήγορο

lafarm

Σχετικά άρθρα

Πλέον τα πράγματα έχουν αλλάξει: αρκεί ένα ασύρματο ρούτερ και όλα λειτουργούν χωρίς προβλήματα. Ή μήπως όχι;
 
Είναι συχνό το φαινόμενο να διαπιστώνουμε ότι η σύνδεσή μας με το οικιακό WiFi είναι αργή: τα βίντεο δεν φορτώνουν, οι σελίδες αργούν οδυνηρά, το κατέβασμα «σέρνεται»…
 
Εξαιρώντας την πιθανότητα βλάβης του δικτύου, αυτοί είναι οι πέντε συχνότεροι λόγοι για τους οποίους το WiFi σας είναι αργό και πώς να τους αντιμετωπίσετε:
 
1. Σας «κλέβουν» internet: αν το ρούτερ σας είναι ξεκλείδωτο ή έχει απλό κωδικό πρόσβασης, είναι πιθανό κάποιος «πονηρός» γείτονας να αξιοποιεί το WiFi σας. Ελέγξτε κατ’ αρχάς ποιες συσκευές είναι συνδεμένες με το οικιακό σας δίκτυο και εν συνεχεία αλλάξτε τους κωδικούς σας, επιλέγοντας δύσκολα passwords.
 
2. «Μποτιλιάρισμα»: σε μια πολυκατοικία ή σε γειτονιές με τα σπίτια κοντά το ένα στο άλλο, συχνά πολλά ρούτερ επιχειρούν να συνδεθούν στο ίδιο κανάλι του WiFi και η σύνδεση γίνεται αργή. Αυτό το πρόβλημα μπορεί να διορθωθεί αλλάζοντας το κανάλι του WiFi στο ρούτερ και χρησιμοποιώντας τα κανάλια 1, 6, και 11.
 
3. Παλιό μηχάνημα: όσο πιο μεγάλο εύρος συχνοτήτων καλύπτει το ρούτερ σας τόσο πιο γρήγορη είναι η σύνδεσή σας. Οι ρούτερ τύπου AC θεωρούνται οι καλύτεροι, οπότε αν έχετε την οικονομική δυνατότητα, αγοράστε νέο μηχάνημα.
 
4. Οι ρυθμίσεις ασφαλείας: αν το δίκτυό σας είναι «ανοιχτό», τότε φροντίστε να το κλειδώσετε άμεσα. Επίσης, ως πιο ασφαλή και γρήγορα είναι τα μηχανήματα που παρέχουν ασφάλεια τύπου WPA2 με ΑΕS. Πάλι, αν έχετε τη δυνατότητα, ένα τέτοιο ρούτερ θα μπορούσε να είναι μια καλή λύση.
 
5. Όσο πιο κοντά, τόσο πιο καλά: τα ρούτερ δεν έχουν σχεδιαστεί για να καλύπτουν μεγάλες αποστάσεις, ενώ πιθανόν σε κάποια σημεία να μην παρέχουν καθόλου σύνδεση. Με ένα εργαλείο που λέγεται HeatMapper μπορείτε να δείτε σε ποια σημεία το σήμα είναι πιο δυνατό και πού δεν πιάνει καλά το WiFi. Από εκεί και πέρα, μπορείτε με μια επέκταση WiFi να αυξήσετε το εύρος κάλυψης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης