"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

9.5 C
Trikala

Για τις εξελίξεις στην ΕΑΣ Τρικάλων

lafarm

Σχετικά άρθρα

To Σωματείο Ιδ. Υπαλλήλων Ν. Τρικάλων, καταγγέλλει την Διοίκηση της Ε.Α.Σ. Τρικάλων για εκβιαστικές πρακτικές προς τους εργαζόμενους και πίεση για υπογραφή ατομικών συμβάσεων εργασίας.

Η Διοίκηση της Ένωσης εφαρμόζει τακτικές που δεν συνάδουν με Διοίκηση Αγροτικής Συνεταιριστικής Οργάνωσης οδηγώντας τους εργαζόμενους σε οικονομική και κοινωνική εξαθλίωση με τελικό σκοπό να τους αναγκάσει να εγκαταλείψουν την Οργάνωση χωρίς καμία υποχρέωση εκ μέρους της.

        Άραγε τι στόχο έχει η Διοίκηση εκδιώκοντας έμπειρους, εργαζόμενους, που προσφέρουν υπηρεσίες σε παραγωγικές επενδύσεις της Συνεταιριστικής Οργάνωσης;

       Που θα οδηγήσει η απαξίωση της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Τρικάλων;

        Ποιοι περιμένουν στη «γωνία» να αρπάξουν τα περιουσιακά στοιχεία της που είναι σημαντικά εργαλεία στήριξης των αγροτών της περιοχής Τρικάλων;

       Είναι το εργατικό κόστος που χρέωσε την ΕΑΣ Τρικάλων;

Θεωρούμε ότι η κακή «τιμολογιακή πολιτική» και οι πολιτικές των Δ.Σ. της τελευταίας περιόδου φτάσανε στο σημείο μηδέν την ΕΑΣ και ΟΧΙ το εργατικό κόστος.

     Ήρθε και ο νόμος 4015 περί Συνεταιρισμών, γνωστός ως νόμος «Σκανδαλίδη», να βάλει την ταφόπλακα στους Συνεταιρισμούς και ταυτόχρονα να προωθήσει το μοντέλο των Ομάδων Παραγωγών που είναι πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

     Η Διοίκηση της ΕΑΣ συνεχίζει τις μεθοδεύσεις και τις ενέργειες τρομοκρατίας «αξιοποιώντας» κάθε αντεργατική νομοθεσία που κυβέρνηση, εργοδοσία και εργοδοτικός συνδικαλισμός τις εχουν δωσει, προχωρώντας σε Ατομικές Συμβάσεις.

Ο πρόεδρος της ΕΑΣ κ. Λιούτας σε πρόσφατη τοποθέτηση στον τύπο του νομού,  ούτε λίγο ούτε πολύ θεωρεί ότι είναι «προνόμιο» όσοι αμείβονται ως και 1000 ευρω, γι΄αυτό θα προχωρήσει σε ατομικές συμβάσεις!! Δηλ. μείωση του εργατικού κόστους, τζάμπα εργαζόμενους.

     Η Διοίκηση της ΕΑΣ και ο πρόεδρός της, θεωρούν «προνόμιο» το αίσχος των άθλιων μισθών πείνας, των 586 και 511ευρώ, που εφαρμόζει σε κάποιες παραγωγικές μονάδες,μοιράζοντας έτσι την φτώχεια.

Διαιρούν τους εργαζόμενους και τους βάζουν σε προσωπικές αντιπαραθέσεις.

        Καταγγέλλουμε τη στάση των Δ.Σ. των σωματείων της ΕΑΣ και του εργοστασίου Γάλακτος «ΤΡΙΚΚΗ», που όλο το προηγούμενο διάστημα συνειδητά καλλιεργούσαν τη λογική της αναμονής όπως και ΤΩΡΑ!! , χωρίς να δίνουν καμιά απάντηση στην αντεργατική πολιτική της διοίκησης.

Είναι αυτές οι παρατάξεις του εργοδοτικού – κυβερνητικού συνδικαλισμού, οιεξαγορασμένοι και ξεπουλημένοι συνδικαλιστές που όλο το προηγούμενο διάστημα η τακτική τους ήταν να κάνουν πλάτη στην Διοίκηση της ΕΑΣ., συμβάλλοντας τα μέγιστα, δίνοντας περιθώρια και χρόνο στην εφαρμογή αυτής της πολιτικής

Καλούμε τους εργαζόμενους στην ΕΑΣ και το εργοστάσιο Γάλακτος «ΤΡΙΚΚΗ», να μην υπογράψουν ατομική σύμβαση παρά τις όποιες πιέσεις δεχτούνούτε βήμα πίσω από την διεκδίκηση:

ü ΟΧΙ στις ατομικές συμβάσεις

ü Μόνιμη και σταθερή εργασία

ü Υπογραφή Κλαδικών Συμβάσεων.ΤΟ Δ.Σ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΑΚΕΘ

Δείτε επίσης