"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

10 C
Trikala

Γιορτάζονται τα 500 χρόνια της τοξωτής γέφυρας Πύλης

lafarm

Σχετικά άρθρα

Ένα 4ήμερο εορταστικών εκδηλώσεων διοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πύλης Τρικάλωνγια τα 500χρονα «ζωής» της τοξωτής γέφυρας της περιοχής.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων, περιλαμβάνει τα εξής: 
Την Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου στις 6 το απόγευμα στην τοξωτή γέφυρα, συναυλία του Ωδείου «Μουσική Πνοή», απαγγελίες, αφηγήσεις, τερματισμός αγώνα δρόμου και απονομή βραβείων.
Το Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου στις 7 το απόγευμα στο Πολιτιστικό Κέντρο Πύλης, την προβολή την ταινίας «Πύλη: Γέφυρα Πολιτισμού και Παράδοσης»
Την Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου στις 11.30 το πρωί στο Πολιτιστικό Κέντρο Πύλης, την Έκθεση φωτογραφίας και ζωγραφικής και εκδήλωση με τις εξής ομιλίες:
1.     « Ο Άγιος Βησσαρίων, η καταγωγή του, η δράση του για την κατασκευή της λίθινης γέφυρας Πύλης και της Ιεράς Μονής Δουσίκου.» – Πατέρας Βησσαρίων από την  Ιερά Μονή Δουσίκου.
2.    « Ιστορικά στοιχεία της περιοχής της γέφυρας πριν και μετά την κατασκευή της.» – Πανάγος Βασίλης, διευθυντής Γυμνασίου Πύλης
3.    « Παρουσίαση και των άλλων γεφυριών που κατασκεύασε ο Άγιος Βησσαρίων.» – Γούλα Βασιλική, αρχαιολόγος , διπλωματούχος ξεναγός.
4.    « Αποκατάσταση της λίθινης γέφυρας στην Πύλη.» – Καραγιάννη Ευθυμία,  Πολιτικός Μηχανικός και Προϊσταμένη στη Δ/νση Τεχνικών Έργων Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων και Μπακώση  Γεωργία, Αρχιτέκτων Μηχανικός στη Δ/νση Τ.Ε.Π.Ε. Τρικάλων
5.    «Δείγμα εξέλιξης γεφυρών στην κοιλάδα του Πορταϊκού Ποταμού»-  Καραγιάννη Ευθυμία
6.    « Πέτρινα γεφύρια , δημοτικά τραγούδια , μύθοι και παραδόσεις» – τ. Σχολικός Σύμβουλος Π.Ε. Τρικάλων, Παπαβασιλείου Γεώργιος
Την ίδια μέρα στις 6 το απόγευμα στην Ιερά Μονή Δουσίκου, θα τελεστεί Εσπερινός επί της εορτής του Αγίου Βησσαρίωνα.
Την Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου το πρωί, θα τελεστεί Θεία Λειτουργία μετ΄ αρτοκλασίας στον Ι.Ν. Αγίου Βησσαρίωνα Πύλης και στις 7 το απόγευμα, θα γίνει η υποδοχή της Τίμιας κάρας του Αγίου Βησσαρίωνα, θα υπάρξει λιτανεία και εν συνεχεία θα τελεστεί ο Εσπερινός στον Ι.Ν. Αγίου Βησσαρίωνα στην Πύλη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΑΚΕΘ

Δείτε επίσης