Γ. Κυρίτσης: Η κυβέρνηση πάσχει από «κοινωνικό δαρβινισμό» Reviewed by Momizat on . Επίθεση κατά της κυβέρνησης, την οποία κατηγόρησε για «κοινωνικό δαρβινισμό» εξαπέλυσε ο βουλευτής της Δημοκρατικής Αριστεράς, Γιώργος Κυρίτσης, για το «μαχαίρι Επίθεση κατά της κυβέρνησης, την οποία κατηγόρησε για «κοινωνικό δαρβινισμό» εξαπέλυσε ο βουλευτής της Δημοκρατικής Αριστεράς, Γιώργος Κυρίτσης, για το «μαχαίρι Rating: 0

Γ. Κυρίτσης: Η κυβέρνηση πάσχει από «κοινωνικό δαρβινισμό»

Γ. Κυρίτσης: Η κυβέρνηση πάσχει από «κοινωνικό δαρβινισμό»

Επίθεση κατά της κυβέρνησης, την οποία κατηγόρησε για «κοινωνικό δαρβινισμό» εξαπέλυσε ο βουλευτής της Δημοκρατικής Αριστεράς, Γιώργος Κυρίτσης, για το «μαχαίρι» του ΕΟΠΥΥ στις διαγνωστικές εξετάσεις, την Τετάρτη, 10 Σεπτεμβρίου 2014, κατά τη συζήτηση νομοσχεδίου του Υπουργείου Υγείας στην Ολομέλεια της Βουλής.

Ο κ. Κυρίτσης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι με τις νέες οδηγίες καταργεί την πρόληψη, τη στιγμή που η ιατρική επιστήμη επιτρέπει όλο και περισσότερο την έγκαιρη διάγνωση. Όπως ανέφερε, σαφώς και θα πρέπει να υπάρξει περιορισμός της σπατάλης, ωστόσο θεωρεί αδιανόητο το να θεωρείται «σπατάλη» η διενέργεια εξετάσεων όπως το Τέστ ΠΑΠ, η μαστογραφία ή οι εξετάσεις για τον καρκίνο του προστάτη. Στο πλαίσιο αυτό, ο βουλευτής κάλεσε τον αρμόδιο υπουργό να ανατρέψει την απαράδεκτη αυτή απόφαση και να δει με ρεαλισμό και σοβαρότητα το ζήτημα της πρόληψης.

Μιλώντας ως ειδικός αγορητής της ΔΗΜΑΡ στο νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας για τη σύσταση της Εταιρείας Συστημάτων Αμοιβών Νοσοκομείων (ΕΣΑΝ), ο κ. Κυρίτσης τόνισε ότι η κυβέρνηση έχει σαφή στόχευση, την περαιτέρω ιδιωτικοποίηση του τομέα Υγείας. Η ΕΣΑΝ υπονομεύει τη λειτουργία της Δημόσιας Υγείας και ενισχύει τον ιδιωτικό τομέα, στον οποίο μεταφέρει ισότιμα και χωρίς εχέγγυα κονδύλια από τον κρατικό προϋπολογισμό και τα ασφαλιστικά ταμεία. Ως αποτέλεσμα, θα υπάρξει έντονος ανταγωνισμός δημόσιων και ιδιωτικών νοσοκομείων. Την ίδια ώρα, η Πολιτεία στερεί από τον εαυτό της τα εργαλεία για να θέσει προτεραιότητες στον τομέα της Υγείας.

Παράλληλα, ο βουλευτής της Δημοκρατικής Αριστεράς, αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο χώρος της Υγείας, καθώς καμία από τις ρυθμίσεις που έγιναν τα τελευταία χρόνια δεν ωφέλησαν τους ασθενείς. Επίσης, τα δημόσια νοσοκομεία αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα υποστελέχωσης, ανεπάρκειας δομών, έλλειψης φαρμάκων και υλικών και μειωμένων προϋπολογισμών. 

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή