"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

19 C
Trikala

Γ. Κυρίτσης: Η κυβέρνηση παθαίνει αυτοκρατορικές παρακρούσεις

lafarm

Σχετικά άρθρα

Πυρά κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Γ. Κυρίτσης, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης για τα ανοιχτά δεδομένα και ζητήματα δημόσιας διοίκησης, την Τετάρτη, 22 Οκτωβρίου 2014.

Ο κ. Κυρίτσης, ως ειδικός αγορητής της ΔΗΜΑΡ στο νομοσχέδιο, κατηγόρησε τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης ότι επιδιώκει την πλήρη αποδιοργάνωση της Δημόσιας Διοίκησης. Άλλωστε, όπως τόνισε, η κυβέρνηση ακολουθεί μια «ιδρυματική πολιτική», καθώς δεν μπορεί να δει τίποτα πέρα από το κτίριο της Βουλής ή τα κτίρια των υπουργείων. Στο πλαίσιο αυτό, αναφέρθηκε σε υπουργούς της κυβέρνησης που φτιάχνουν φωτογραφικούς νόμους, μόνο και μόνο για να μην πειράξουν την εκλογική τους περιφέρεια.

Αναφερόμενος στις ρυθμίσεις του νομοσχεδίου για τα ανοιχτά δεδομένα, ο βουλευτής τόνισε ότι οι διατάξεις αυτές αποτελούν βασικό βήμα για την εισαγωγή κανόνων ανοιχτής διάθεσης της δημόσιας πληροφορίας, αλλά και στις δύο νέες βασικές αρχές που καθιερώνουν, δηλαδή την εξορισμού ανοικτότητα (ή ανοιχτή πληροφορία) και την ενεργητική διαφάνεια. Ωστόσο, σημείωσε ότι θα περίμενε πιο τολμηρές ρυθμίσεις για τα ζητήματα αυτά.

Παράλληλα, ο κ. Κυρίτσης αναφέρθηκε στις αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση για τον εισαγωγικό διαγωνισμό στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης. Οι αλλαγές έγιναν αιφνιδιαστικά, χωρίς καμία διαβούλευση και χωρίς να τεκμηριώνεται η σκοπιμότητά της. Όμως, όπως ανέφερε, οι όποιες αλλαγές θα πρέπει να γίνουν με στόχο την αναβάθμιση κι όχι την υποβάθμιση της σχολής.

Επίσης, εγκάλεσε την κυβέρνηση για προχειρότητα όσον αφορά τα ζητήματα των διαθεσιμοτήτων. «Το μόνο σχέδιό της είναι οι απολύσεις. Και αδιαφορεί τόσο για το προσωπικό, όσο και για την ίδια τη δημόσια διοίκηση», υπογράμμισε.

«Αυτό που χρειάζεται η χώρα είναι μια σύγχρονη, αποτελεσματική, ορθολογική και λειτουργική δημόσια διοίκηση, που θα διακατέχεται από υπευθυνότητα και λογοδοσία. Όμως αυτό προϋποθέτει συναίνεση και σχέδιο. Αντ’ αυτού, ο πρωθυπουργός, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και ο κ. Μητσοτάκης υποστηρίζουν ότι χωρίς αυτούς θα υπάρξει χάος. Αυτό δεν είναι σχέδιο. Αλλά αυτοκρατορική παράκρουση», κατέληξε.

Δείτε το βίντεο εδώ:

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΑΚΕΘ

Δείτε επίσης