Δίπλα στους πληγέντες παραγωγούς οι καλλιέργειες των οποίων «πνίγηκαν» ο Θανάσης Λιούτας Reviewed by Momizat on .   Τις χιλιάδες στρέμματα καλλιέργειες που «πνίγηκαν» λόγω των έντονων βροχοπτώσεων των τελευταίων δύο ημερών επισκέφθηκε ο υποψήφιος βουλευτής της Νέας Δημ   Τις χιλιάδες στρέμματα καλλιέργειες που «πνίγηκαν» λόγω των έντονων βροχοπτώσεων των τελευταίων δύο ημερών επισκέφθηκε ο υποψήφιος βουλευτής της Νέας Δημ Rating: 0

Δίπλα στους πληγέντες παραγωγούς οι καλλιέργειες των οποίων «πνίγηκαν» ο Θανάσης Λιούτας

Δίπλα στους πληγέντες παραγωγούς οι καλλιέργειες των οποίων «πνίγηκαν» ο Θανάσης Λιούτας

 

Τις χιλιάδες στρέμματα καλλιέργειες που «πνίγηκαν» λόγω των έντονων βροχοπτώσεων των τελευταίων δύο ημερών επισκέφθηκε ο υποψήφιος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Θανάσης Λιούτας ο οποίος διαπίστωσε την έκταση των ζημιών.

Όπως διαπίστωσε ο κ. Λιούτας χιλιάδες στρέμματα με καλλιέργειες, πεπονοειδή, κηπευτικά, βαμβάκι, τριφύλλια, ζαχαρότευτλα, καλαμπόκι και σιτηρά «πνίγηκαν» στην κυριολεξία κάτω από τεράστιους όγκους νερού. Το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στα Παραπήνεια χωριά όπου υπερχείλισε ο ποταμός με αποτέλεσμα να βυθιστούν κάτω από το νερό οι καλλιέργειες. Ο κ. Λιούτας ως γεωπόνος εκτίμησε ότι στις περισσότερες περιπτώσεις, η ζημιά είναι ολοκληρωτική. Για το λόγο αυτό επικοινώνησε με στελέχη του ΕΛΓΑ εξηγώντας την έκταση της καταστροφής και ζητώντας την άμεση εκτίμηση των ζημιών, μόλις αποσυρθούν τα νερά προκειμένου,  να μπορέσουν, να καταστεί εφικτή η επανασπορά, όπου είναι εφικτό και την απόδοση στους πληγέντες παραγωγούς δίκαιων αποζημιώσεων.

 

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή