Δεξιός Ψάλτης : “Τι επαγγέλλεστε κύριε και πως βιοπορίζεστε” ; Reviewed by Momizat on . Η Πολιτική ανακαλύφθηκε και εξυψώθηκε από τους αρχαίους Έλληνες ως τέχνη διεύθυνσης της κοινωνίας . Εθεωρείτο δε ως η κορυφή των τεχνών ,σε συνάρτηση με το πολί Η Πολιτική ανακαλύφθηκε και εξυψώθηκε από τους αρχαίους Έλληνες ως τέχνη διεύθυνσης της κοινωνίας . Εθεωρείτο δε ως η κορυφή των τεχνών ,σε συνάρτηση με το πολί Rating: 0

Δεξιός Ψάλτης : “Τι επαγγέλλεστε κύριε και πως βιοπορίζεστε” ;

Δεξιός Ψάλτης : “Τι επαγγέλλεστε κύριε και πως βιοπορίζεστε” ;

Η Πολιτική ανακαλύφθηκε και εξυψώθηκε από τους αρχαίους Έλληνες ως τέχνη διεύθυνσης της κοινωνίας .

Εθεωρείτο δε ως η κορυφή των τεχνών ,σε συνάρτηση με το πολίτευμα της Δημοκρατίας ,που παρουσίαζε τα λιγότερα μειονεκτήματα .

Με τη προϋπόθεση βέβαια να ασχολούνται με τα κοινά οι καλύτεροι . Πολίτες δηλαδή με αξία και ικανότητες ,ευρύτερα αποδεκτές από την πλειοψηφία της κοινωνίας αλλά και διάθεση προσφοράς σ` αυτήν.

Η πολιτική όπως και η συμμετοχή στην αυτοδιοίκηση δεν πρέπει και δεν μπορεί να είναι επάγγελμα και βιοπορισμός .

Γι αυτό και δεν υφίστανται πανεπιστήμια και σχολεία να εκπαιδεύουν πολιτικούς και αυτοδιοικητικά στελέχη.

Το ρόλο αυτό βέβαια τον έχουν αναλάβει τα κόμματα ,ως οφείλουν εν μέρει ως Δημοκρατικοί θεσμοί ,με άθλια ομολογουμένως αποτελέσματα.

Δημιούργησαν στρατιές επαγγελματιών πολιτικών και αυτοδιοικητικών ,οι οποίοι προσμένουν ως ύαινες  την κατάληψη της εξουσίας, για “να φάνε όλοι τους “, όπως έχει επικρατήσει στη συνείδηση του λαού.

Δημόσιοι υπάλληλοι που επιζητούν πρόσθετο εισόδημα η απόσπαση στο τόπο καταγωγής τους  αλλά και ανεπάγγελτοι που εποφθαλμιούν κάποια αντιμισθία .

Πολλοί θα θυμούνται προ ετών το περίφημο όσο και επίκαιρο σήμερα ,ερώτημα που απηύθυνε στα ερτζιανά ,πρώην Δήμαρχος Καποδιστριακού Δήμου του νομού μας ,προς ανεπάγγελτο αντίπαλό του: 

“Τι επαγγέλλεστε κύριε και πως βιοπορίζεστε ; “,χωρίς βέβαια ποτέ να λάβει απάντηση.

Με περίσσιο θράσος ,πολλοί απ`αυτούς κατ`επάγγελμα δημοτικοί και περιφερειακοί  σύμβουλοι  ,υποτιμούν όσους επιθυμούν η ενασχόληση με το δημόσιο βίο να είναι ανιδιοτελής .

Ενώ περιφρονούν προκλητικά στα τοπικά ΜΜΕ την πενιχρή κατ`αυτούς ,αποζημίωση που λαμβάνουν από Δημοτική Επιχείρηση (υπερδιπλάσια του βασικού μισθού στον ιδιωτικό τομέα) ,αφού προηγουμένως απέτυχαν να την διπλασιάσουν ,- προφανώς ήταν πολλά τα προσόντα – λόγω ενστάσεων της αντιπολίτευσης ,στο προϋπολογισμό του επόμενου έτους .

Η συσσώρευση όλων αυτών στη πολιτική ζωή του τόπου ,δημιουργεί συνθήκες απέχθειας των  άξιων να ασχοληθούν ενεργά με τα κοινά.

Κι έτσι θα αναμένουμε στωικά στην επόμενη θεομηνία που θα μας πλήξει , να βάλει ο θεός το χέρι του ,μιας και ο υπεύθυνος αντιμετώπισης της, θα ασχολείται με τη διάσωση της δημόσιας εικόνας του στα ραδιόφωνα. 

Σχόλια (2)

 • ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ

  Δεν είμαστε όλοι το ίδιο.
  Αυτή η επιχειρηματολογία τροφοδοτεί και ενισχύει φασίζουσες νοοτροπίες.

  Απάντηση
 • Φτωχός...επιστημών

  Άντε πάλι με την αρχαία Ελλάδα και τη Δημοκρατία της. Πολιτικές Επιστήμες στη Γαλλία σας λέει κάτι ? Ανώτατη Σχολή Διοίκησης σας λέει κάτι ? Γαλλια και άλλες δυτικές χώρες είναι τριτοκοσμικές ? Η Ελλάδα του σήμερα τι είναι ? Από πού θες να βγει ο καλύτερος φίλε μου ? Από το μαντρί ?

  Απάντηση

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή