"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

26 C
Trikala

Δημήτρης Παπαστεργίου: Αν βρεθούν εκατομμύρια ευρώ, να αποζημιωθούν οι ιδιοκτήτες και να έρθουν στην επιφάνεια οι θαμμένες αρχαιότητες

lafarm

Σχετικά άρθρα

Με αφορμή την αυριανή επίσκεψη της υπουργού Πολιτισμού κ. Μενδώνη είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακή η παρέμβαση του δημάρχου Δημήτρη Παπαστεργίου σχετικά με την ενοποίηση του Ασκληπιείου με το Βαρούσι.

Όπως ανέφερε στη Λέσχη 97,6 “υπάρχει ένας σχεδιασμός, που έχει γίνει από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Τρικάλων, προκειμένου να ενοποιήσουμε όλη την περιοχή αυτή. Κατανοώντας ότι θα πρέπει να αποζημιωθούν οι ιδιοκτήτες πρώτα, θα έβλεπα με πάρα πολλή συμπάθεια το να ανοίξουμε όλο το χώρο του Ασκληπιείου”.

Έχει ήδη συμβεί στη Λάρισα – επισήμανε ο δήμαρχος Τρικκαίων – όπου κατεδαφίστηκαν κτίσματα που ήταν κτισμένα πάνω από το Αρχαίο Θέατρο. Εκτός αν εδώ μας ικανοποιεί όλους μας να είναι θαμμένα τα αρχαία ευρήματα των πρόγονων μας, κάτω από τα σπίτια μας. Δε νομίζω ότι αρέσει και στους ίδιους τους ιδιοκτήτες το πώς εξελίχθηκαν τα πράγματα, οπότε θα πρέπει να δρομολογήσουμε διαδικασίες να αποζημιωθούνε όσο καλύτερα μπορούν. Δεν είναι ούτε δική μου μόνο σκέψη, ούτε κάτι καινούργιο. Αν βρεθούν τα χρήματα, και μιλάμε για εκατομμύρια, όπως βρέθηκαν και για το Αρχαίο Θέατρο της Λάρισας, τότε θα πρέπει να το σκεφτόμαστε σιγά-σιγά.»

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Δήμαρχε,τον δρόμο μπροστά από το σπίτι σου που είναι δίπλα στο Ασκληπιείο, δεν τον εσκαψες να βρεις αρχαία,αλλά φρόντισες να τον κάνεις πεζόδρομο και έχει μάλιστα κατασκηνώσει η δημοτική αστυνομία και μοιράζει κλήσεις…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης