Διαγωνισμός στα Μαθηματικά για μαθητές των Δημοτικών Σχολείων Reviewed by Momizat on . Την ερχόμενη Παρασκευή η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία (ΕΜΕ) στο πλαίσιο του περιοδικού «ο μικρός Ευκλείδης» που εκδίδει, διοργανώνει τον 9ο Μαθητικό Διαγωνισμό Την ερχόμενη Παρασκευή η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία (ΕΜΕ) στο πλαίσιο του περιοδικού «ο μικρός Ευκλείδης» που εκδίδει, διοργανώνει τον 9ο Μαθητικό Διαγωνισμό Rating: 0

Διαγωνισμός στα Μαθηματικά για μαθητές των Δημοτικών Σχολείων

mathites

Την ερχόμενη Παρασκευή η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία (ΕΜΕ) στο πλαίσιο του περιοδικού «ο μικρός Ευκλείδης» που εκδίδει, διοργανώνει τον 9ο Μαθητικό Διαγωνισμό «Παιχνίδι και Μαθηματικά» για τους μαθητές των Δημοτικών σχολείων όλης της χώρας. Ο διαγωνισμός διεξάγεται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας για τους μαθητές των Ε΄ και ΣΤ΄ τάξεων κατά τις δύο πρώτες διδακτικές ώρες, δηλαδή από τις 8:15 πμ έως τις 10:15 πμ. Η συμμετοχή είναι προαιρετική και μπορούν να λάβουν μέρος οι μαθητές των προαναφερόμενων τάξεων όλων των δημοτικών σχολείων.
Στόχοι και σκοποί αυτού του διαγωνισμού είναι, οι μαθητές: α) να αντιληφθούν ότι τα Μαθηματικά προσφέρουν αρκετές δυνατότητες στη ζωή μας, β) να εκτιμήσουν τη χρήση των Μαθηματικών σε πολλές ανθρώπινες και καθημερινές εφαρμογές, γ) να χρησιμοποιήσουν τη σκέψη τους και τις γνώσεις τους στην επίλυση προβλημάτων.
Ορισμένα από τα ερωτήματα – δραστηριότητες θα δοθούν ως παιχνίδι και κάποια άλλα θα απαιτούν τον υπολογισμό της λύσης ενός προβλήματος.
Για τη διευκόλυνση της διεξαγωγής του διαγωνισμού έχει συσταθεί υπεύθυνη τοπική επιτροπή, από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων σε συνεργασία με το Παράρτημα Ν. Τρικάλων της EME και έχουν αποσταλεί τα σχετικά έγγραφα προς όλα τα σχολεία του νομού μας.
Οι Διευθυντές των σχολικών μονάδων μπορούν να δηλώνουν τη συμμετοχή του σχολείου τους στην ιστοσελίδα της ΕΜΕ που είναι η www.hms.gr ώστε να λάβουν τα θέματα στο email του σχολείου τους. Ακόμη και το πρωί της Παρασκευής θα μπορούν «να κατεβάσουν» ηλεκτρονικά τα θέματα του διαγωνισμού, από τις ιστοσελίδες: α) της ΕΜΕ (http://www.hms.gr), β) του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής (http://www.iep.edu.gr) και γ) του Πανελλήνιου Σχολικού δικτύου (http://www.sch.gr).
Σε όλους τους μαθητές που θα συμμετάσχουν θα δοθεί βεβαίωση συμμετοχής και με τα πέρας του διαγωνισμού οι λύσεις θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας αλλά και στην ιστοσελίδα του Παραρτήματος Ν Τρικάλων της ΕΜΕ που είναι: www.emetrikala.gr.
mathites 2
Μετά την τελική εξαγωγή των αποτελεσμάτων και χρονικά προς το τέλος της φετινής σχολικής χρονιάς, από το Παράρτημα Τρικάλων της ΕΜΕ θα διοργανωθεί εκδήλωση βράβευσης των μαθητών που θα διακριθούν.
Ο Στέλιος Αμπράζης, πρόεδρος του Παραρτήματος Τρικάλων της ΕΜΕ μας επισήμανε: «Τα τελευταία χρόνια από την περιοχή μας συμμετέχουν όλο και περισσότεροι μαθητές στους μαθηματικούς διαγωνισμούς που διοργανώνουμε από τα δημοτικά, τα γυμνάσια και τα λύκεια. Πέρυσι, στον 8ο διαγωνισμό «Παιχνίδι και Μαθηματικά» είχαν λάβει μέρος 60 δημοτικά σχολεία με 144 τμήματα. Δηλαδή το 85% του μαθητικού δυναμικού των Ε΄ και ΣΤ΄ τάξεων. Θέλω να ευχαριστήσω εκ των προτέρων τους διακόσιους περίπου Διευθυντές και δασκάλους των δημοτικών σχολείων του νομού μας, για την υποστήριξή τους και σε αυτή μας την προσπάθεια, η οποία αποτελεί μια σημαντική προσφορά στη νεολαία και αναδεικνύει στην κοινωνία το λειτούργημα του εκπαιδευτικού».

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή